Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Начекав некоја 2+1 промоција на паштетите од Пекабеско и од радозналост купив. Екстремно лоши како за наводно најдобрата компанија на МСЕ.

Е ајде де.

А им ја имаш видено новата реклама на Атлантик Групација за Аргета ?

Паштетите им се повкусни отколку што е убава рекламата, но мора да им се признае одличниот маркетинг, секоја им чест.

Начекав некоја 2+1 промоција на паштетите од Пекабеско и од радозналост купив. Екстремно лоши како за наводно најдобрата компанија на МСЕ.

Можело и по редовна цена да ги купиш, а не на акција, ама ајде... Среќа што не си ја видел фамозната рекламна кампања „Па штета е да не пробаш“ за којашто се надевам дека никому не му платиле ни денар пошо у пола ноќ да ме разбудиле, за пет минути ќе сум им осмислил подобра :pos:

47065043_1889179997797174_4219425598721753088_n.jpg

Компанијата има слабости, а најголемите се поврзани со маркетингот. Се надевам дека синовите ќе имаат доблест да извршат ситни промени за да ја направат успешната компанија уште поуспешна, а на корист на сите акционери. Вака, со ОД составен од фамилија без аутсајдери, со ревизор Боро и Рамиз, транспарентноста е никаква. Има меѓу малите акционери еден што е совршен за независен неизвршен член, па можат да го предложат на собранието и со тоа десеткратно да го подигнат нивото на корпоративна култура и управување. Во некој од погорните постови наведов каков однос има ДС Смит (компанија од ФТСЕ 100) спрема малите акционери.

Инаку, тие пилешките паштети се најмалку пилешки затоа што содржат две третини компиров скроб. Дури мислам дека оваа на ПКБ содржеше повеќе пилешко месо од таа Аргета.

Последно уредено:
Pashteti a? :)
Koga nema drugo toa e.

Ајде напишете некое мислење и анализа за слонот у собата: неисплаќањето на дивиденда од страна на НЛБ и стечајот на Еуростандард, што покажуваат огромни слабости во работењето на НБРМ.

Исто така, за уште поголемиот мамут у собата: што ќе правите догодина кога директорите ќе почнат да си исплаќаат бонуси у вашите компании ако се потврди пресудата на Пекабеско.

Да не ги потценуваме паштетите на ПКБ. Пазарот за храна за домашни миленичиња е прилично голем :)

Да не ги потценуваме паштетите на ПКБ. Пазарот за храна за домашни миленичиња е прилично голем :)

Ти само плати ја паштетата по полна цена, отвори ја, па после користи ја како сакаш :D

Инаку, идејата за храна за миленичиња е одлична, па се надевам дека ќе прочита некој што ќе им ја пренесе. Камо среќа северџанскава раја еднакво да се секираше за убедливо најскапата набавка што ќе ја направи у животот - становите, коишто се со далеку посубстандардни архитектонски и урбанистички квалитети него паштетите...
Автоматски споено мислење:

Ovaa ne isplakanje dividenda samo ja zgolemi cenata, verojatno zatoa sto sega site ocekuvaat deka narednata ke bide okolu 3000dens.

Тоа е чиста рационализација, пошо да беше така, ќе растеше цената и на Пекабеско пошо од него може да се очекува дивиденда од 45.000 денари...

Mislam deka e redno vreme da go prekrstime forumov vo "Pekabesko".
Koj sto i da napise, dobiva reply povrzan so Pekabesko...

Cao i prijatno

PS. Edno vreme imase moderatori sto go cenzuriraa Bosko za se i sesto, nesto gi nema u posledno vreme.

Наместо тоа бескорисно изигравање ментална полиција кој и што да пишува, подобро употреби ја енергијата самиот да напишеш нешто корисно што другите би го читале

со ова темпо може да се очекува дека во 2027, НЛБ може да исплати 17к дивиденда, така да ако сега натанкаш на 18к, само ке си се исплати

Ovaa ne isplakanje dividenda samo ja zgolemi cenata, verojatno zatoa sto sega site ocekuvaat deka narednata ke bide okolu 3000dens.

Сака некој да паузира од тема или така ми се чини?
:sakasuste:

Форумов едвај има активност и вас ви сметаат баш тие што ја одржуваат таа "едвај активност". Чуден синдром, убаво ви вика човекот, ако имате нешто попаметно да напишете, повелете, а никој не ве тера на сила да читате за ПКБ. 5-6 поста од два реда има дневно и некому му е тешко да ги прелиста, па текст за ПКБ му сметало ццц. И да додадам за паштетата, без пари да ја даваат не им ја јадам, пошто им е пуна со отрови, исто како и сите останати производи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom