Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Ајдеее до вчера не ги сакавте акциите, сега се тепате за нив....

од понеделник пак нема да ги сакате :pos: :tapp:

Стадо.

Ајдеее до вчера не ги сакавте акциите, сега се тепате за нив....

од понеделник пак нема да ги сакате :pos: :tapp:

Стадо.
Епа кажа Оки дека све е супер и дека живот тече даље :kezec:

п.с. туку стварно штета што направија ова со 5%

И сега ќе има некој паничен напад на оптимистите дека дното е тука брзо да купуваме, се ќе иде нагоре... сега у прво полувреме ќе се издуваат и после ... до крај на денов ... следна недела ? Смешно ми е како реагираат и оптимистиве и песимистиве :)
А на што се темели оптимизмот? Која е причината? ... ПА странскиве берзи се зелени бе хахахаххха ете затоа ...

Ne se zaletuvajte so kupuvanje bidejki krizata samo sto pocnuva i berzata tek ke paga ,nasava berza ja igraat vo momentov samo petorica .cuvajte pari ke ima podobri ceni

Ваљда веста дека има нови 19 случаи ке ги одврати купувачите и ке им сочува пари, еве не знам...:popce:

Ова ми делува ко НАТО еуфоријата што ја тресеше МСЕ :)
А чисто ради забава... замислете дека ова се уствари неколку играчи, што праат атмосвера дека се дешава корекција и цениве ќе скокнат нагло нагоре, за после некој ден да истурат количини на посаглам цена за нив ... :)

Мој предлог за берзата е денес кога расте да го вратат статичкиот лимит на 10%, а во денови кога ќе паѓа да биде 3%
малку е 10%...при раст нека е 20%, при пад нека е 1% или уште боље, нека се запре тргувањето за да се спречи падот. Да се пушта само за акции кои идат нагоре.

Шала на страна, кога све ова ке се заврши, и кога све ке почне да иде нагоре ( којзнае кога ), одма ке го вратат лимитот 10% за да може побрзо да се врати, а може и да зголемат, ништо чудно.

Во Македонија на оваа здравствена мизерија поради вирусот, ќе се надоврзат и материјалната беда поради економскиот пад и духовната беда поради предизборието... ќе има многу прилики за купување
Автоматски споено мислење:

Ми се иде чисто онака од куриграње да ставам еден куповен на Пекабеско по пазарна колку да направам скриншот

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom