Македонија за 20 години

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија пред 20 години е на исто ниво и денес. Очигледно кај нас работите не мрдаат од мртва точка така да и за следни 20 ќе бидеме онаму каде што сме денес.
Отвори малку очите погледај пошироко.Пред 20 години се затвараа фабрики,а последниве 3-4 години само се отвараат.
Ако се продолжи со овој ритам убаво ќе се живеепо 20 години

Отвори малку очите погледај пошироко.Пред 20 години се затвараа фабрики,а последниве 3-4 години само се отвараат.
Ако се продолжи со овој ритам убаво ќе се живеепо 20 години
Некој треба да ги отвори, јас или ти е прашање на денот.

Ич не ми е гајле кај ќе биди после 10-20 години, бидејќи сум сигурен дека јас нема да бидам во неа за да и’ ја гледам пропаста.
Единствено се надевам дека ќе имам можност и ќе успеам да ги извлечам надвор најблиските.

Мала дигресија: има некоја тема за тоа како работат нашиве НЕЗАВИСНИ медиуми, за да го бапнам скриншотов од a1on.mk?

Capture.JPG
Заборавиле упатството да го тргнат :pos:

2005 не се испуни..Али 2025 ќе биде вака...
За жал вистина која доаѓа за која ќе бидеме виновни самите
--- надополнето: 10 март 2013 во 20:29 ---
Некој треба да ги отвори, јас или ти е прашање на денот.
Не е лошо да гледаш вести на повеќе телевизии вклучувајќи ги и тие на Алсат М на Македонски јазик,па самата да да заклучиш кој повеќе добри работи направили,прави и има намера да продолжи со тоа темпо :)

za 20 godini povike makedonci iseleni od drzavata
za 20 godini mnogu posiromasni od kolku sega
i konecno za 20 godini a moze i mnogu porano albancite da imaat pogolema kontrola vrz makedonija.Zalno no vistinito:D

Слободно, толерантно и прогресивно општество каде рамковниот сон е конечно остварен.

aVHGkI5.jpg

Пред 20тина година во стриповите од Алан Форд во еден број штрајкувачи беа излезени со саркастични транспаренти:

Штрајк во знак на протести
Леб и чоколадо
Се буниме и штрајкуваме

По 20 години ги видов истите транспаренти и тоа во живо со протести, контрапротести и контраконтрапротести.

Исто така имаше и една маица од Грунф на која пишуваше

Пијте повеќе млеко, а помалку нафта.

По 20 години излезе дека сеирот не му е на место и млекото е поштетно од нафтата.

Најмудрата мисла која ќе да е апликативна за државава наша по 20 години би била:

Чесно бегство е подобро од нечесен пораз.

За 20 години очекувам кукумјавките што таквото не ги боли за Македонија да чистат клозети у Немачка и да ги нема да мрчат на форумов.

Одговор на истово прашање од друг форум:
Член сум на албанска партија на власт. Можам со сигурност да ви тврдам дека за 10 години сите министри ќе бидат албанци. А македонците само нивни помошници. Ако воопшто ги има македонците како такви.
Џабе се прскате со тоа што терорист е ставен за министер. Сакате да видите другите команданти што функција имаат?
Командант Тали- главно лице во една општина за средување на имоти/парцели.
порано?
Заменик командант на Она. Дејствува во Кумановскиот регион.

Абедин Зимбери?
Рафис Алити?
Да спомнувам уште? Или доволно е?
Еден од партијата,човек со голема позадина ми тврди дека Македонија освен што ќе биде отцепена, ќе биде официјален јазик албанскиот.Да не зборам дека ќе станеме косовска покраина.
Тие што не почнале со својата кариера сеуште овде во мкд нека фаќаат парталите и правец на брод.Останатите или влезете во коалиција со нив или самоубијте се
Реално.

На крај ќе треба ние да земеме пушка, и да ги убиваме ш`и`п`т`а`р`с`к`и`в`е говна, за тоа што го изгубивме пред 12 год. Ако има Македонци останато овде.

На крај ќе треба ние да земеме пушка, и да ги убиваме ш`и`п`т`а`р`с`к`и`в`е говна, за тоа што го изгубивме пред 12 год. Ако има Македонци останато овде.
Има Македонци, само шо не е финтата во 21 век со пушка да решаваш проблеми. Или веќе тогаш ако е потребно со пушка да се решава треба од корен да ги исчистиш. Не вреди да започниш една работа и да ја оставиш недовршена како во 2001.

Много црни сценарии бе братучеди. Се ке си биде саштото. Ке си бидеме бедни црвули и ние и вие, ке си имаме проблеми ние со циганиве а вие со албанциве, ке станете мембер на униата и ке текне и на каj вазе мед и млеко, штото ние преручахме веке от благини. Така де споко! (y)

Албанците се број еден државен непријател кај сите нивни соседи.САД слабее од ден на ден,Русија,Кина,Иран,С.Кореја.Цел свет се врти против нив,за 10,15 години ќе бидат во такви говна што нема да знаат кај им е главата,а не пак тука со Албанците да се замараат.Ние сме мал народ со речиси никаква армија,али србите и грците едвај чекаат шанса џигерите да им ги извадат,а реално и го можат тоа многу лесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom