Македонија во 2015 стана ПРОТЕКТОРАТ

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Сега и јас да почнам слики да ставам од војната во Косово, сериозно?

ОВК секако дека ги имаше тие испади, не се сомневам дека направиле лоши дела, и злобно е ако не се казнети сторителите.

... ги имаше тие испади, не се сомневам дека направиле лоши дела, и злобно е ако не се казнети сторителите.
Дечко, ти имаш сериозен случај на дилузија. Јас не можам да ти помогнам.

Тоа не се исклучоци, туку норма. Еден куп воени злосторства извршени од УЧК во Македонија остнаа неказнети. Собери си го лицемерието и крокодилските солзи, и немој за казнување да зборуваш.

Дечко, ти имаш сериозен случај на дилузија. Јас не можам да ти помогнам.

Тоа не се исклучоци, туку норма. Еден куп воени злосторства извршени од УЧК во Македонија остнаа неказнети. Собери си го лицемерието и крокодилските солзи, и немој за казнување да зборуваш.
Фала богу не ми иде на памет да барам помош од тебе заради дилузија, господу на теории на заговор...

17363730186_70e4e813c6_b.jpg

Сите што мислат дека само нивните страдаат и дека само другите вршат злодела се морони.

Сите што мислат дека само нивните страдаат и дека само другите вршат злодела се морони.
абе гилиптар еден, на балканов нема народ на балканов што повеќе страдал од македонскиот. векови и векови наназад, затоа прекини да мрсиш муда.

абе гилиптар еден, на балканов нема народ на балканов што повеќе страдал од македонскиот. векови и векови наназад, затоа прекини да мрсиш муда.
лол, ако има народ што не го мисли истото за себеси, поготово на Балканов, долниов го сечам одма. преку такво веќе од синдромот жртва. 21ви век е.

и дај не го поти веќе со тие кафири жити бога, ако ти е толку мука што живееш покрај албанци, биди брејвик не само по форуми, земи наоружај се и утепај колку можеш од нив. сигурно се ќе биде поубаво после тоа.
Ние живееме со вас, кои имате најголем придонес во луѓе, во ИСИС, по глава на жител. Колку и да си затупен со вехабизам, сепак знаеш (и веројатно многу ти е јако), што прават ИСИС на таквите како нас.
Јас како единка не гледам дека сум било каков проблем во ситуацијава, ниту пак решение, али ако сакаш да го дефокусираш разговорот и понатаму, слободно отвори тема за мене.

...ако ти е толку мука што живееш покрај албанци, биди брејвик не само по форуми, земи наоружај се и утепај колку можеш од нив. сигурно се ќе биде поубаво после тоа.
Не можам да зборувам за Берик, ама мене не ми е мака да живеам покрај Албанци по дифолт. Мене ми е мака ми е да живеам во држава каде демократијата е условена како што не е по „демократскиот запад“ (бадантеров принцип, рамковни договори, и секакви други преседани и небулози).

Јас лично, излезот не го гледам во пандан на АЛАХУ АКАБАР БУУУУМ аргументи, туку во демократски и политички методи. Најпосле и вие (скоро па колку и ние), сте заложници на устраниот животен стандард кој е резултат на сите вакви страња што се дешаваат во државава.
Освен ако не си вработен во државна администрација, или освен ако не палиш на мавање во гради со моменти како националност, или алаху акбар - не гледам како е можно да се согласуваш со тоа што некој го прави во ваше име.

Многу ме интересира како размислуваш на ова поле, од другите како Пуно одамна заклучив колкав им е капацитетот за објективност.

Не можам да зборувам за Берик, ама мене не ми е мака да живеам покрај Албанци по дифолт. Мене ми е мака ми е да живеам во држава каде демократијата е условена како што не е по „демократскиот запад“ (бадантеров принцип, рамковни договори, и секакви други преседани и небулози).

Јас лично, излезот не го гледам во пандан на АЛАХУ АКАБАР БУУУУМ аргументи, туку во демократски и политички методи. Најпосле и вие (скоро па колку и ние), сте заложници на устраниот животен стандард кој е резултат на сите вакви страња што се дешаваат во државава.
Освен ако не си вработен во државна администрација, или освен ако не палиш на мавање во гради со моменти како националност, или алаху акбар - не гледам како е можно да се согласуваш со тоа што некој го прави во ваше име.

Многу ме интересира како размислуваш на ова поле, од другите како Пуно одамна заклучив колкав им е капацитетот за објективност.
прво македонец сум, а пуно е пообјективен од повеќето македонски националисти, фашисти и ксенофоби на форумов. мада не може да се очекува да биде целосно објективен пошто си ја брани нацијата. како и да е он помалце ја брани него што другите му ја напаѓаат, колку што можам да приметам.

што се однесува до рамковниот договор, сосема е нормално малцинство коешто е 20 посто во целата држава, и коешто во западниот дел е мање више мнозинство, да има право на користење свои национални обележја, јазик, религија и да биде пропорционален дел од администрација и секакви институции. не сме изгубиле ние македонците ништо со тоа, освен што проголтавме малку гордост пошто со децении сме биле навикнати да бидеме ние единствениот субјект што носи одлуки во државата, а сега демографските трендови не примораа да пренесеме дел од правата на друг. јебеш гордост. јас не гледам проблем со рамковниот договор, крај краева рамковниот договор спречи граѓанска војна, во секое време ќе го потпишам за да нема жртви.

ако ме прашуваш за експанзија на рамковниот договор, тогаш не се согласувам, затоа што мислам дека албанското прашање во Македонија е решено и немаат реално законски потреба за повеќе, сите права им се обезбедени. она што ни треба е да прекине негирањето и саботажите на рамковниот договор и константните кукања и жалопојки како нас Македонците ни било нешто одземено. ништо не ни е одземено, иако на другиот му е дадено, не е се zero sum game, граѓанска држава е нормален концепт и не гледам причина за параноја дека Македонците како нација туку така ќе исчезнат. имаме многу поголеми проблеми во моментов од националните прашања на Македонците и Албанците али затоа вемеро и учк си работат на перење на мозоците на нациите да мислат дека другите се проблемот. и успеваат.

Не сум љубител на мултицитати, ама некогаш се потребни.

...рамковниот договор, крај краева рамковниот договор спречи граѓанска војна, во секое време ќе го потпишам за да нема жртви.
Не си ја знаеш историјата? Ни скорешната?
Рамковниот договор беше капитулација под американска присила. Не не спаси нас од жртви, туку Албанците кои беа агресори. Ние не смеевме да ја употребиме армијата и авијацијата, не условуваа со „неупотреба на прекумерна сила“ и слични страња, тоа беа причините за жртви на наша страна. Таквите ограничувања единствена цел имаа да не натераат да капитулираме иако не ја изгубивме војната.
Најпосле рамковниот договор не реши ама баш ништо. И сега се е исто, затоа што уцената од таа војна и жртви - е сеуште присутна, нелегалното оружје е сеуште несобрано, границите ни се порозни како швајцарско сирење. Качачки банди се шетаат каде сакаат. Деца и возрасни, секој ден ги претепуваат по јавен превоз и во енклавите како што е Чаир.
Што е решено со рамковниот договор... за нас Македонците??

што се однесува до рамковниот договор, сосема е нормално малцинство коешто е 20 посто во целата држава, и коешто во западниот дел е мање више мнозинство, да има право на користење свои национални обележја, јазик, религија и да биде пропорционален дел од администрација и секакви институции.
Америте на црнците Афроамериканците им имаат ли дадено рамковен договор? Секако се многу повеќе од 20%
Дали на доморотците, староседелците, им дадоа рамковен договор?

Или тоа што го наметнуваат како „нормално“ во Македонија, тоа за ’мурика не важи?

јас не гледам проблем со рамковниот договор
За тебе е во ред некој да добие работа пред тебе, иако (теоретски) ти си поедуциран, поквалификуван, поспособен? Тоа не ти е проблем?
Или ти си немаш гајле, зошто можеби од некоја невладина организација земаш плата - па заради тоа не те засега неможноста да се вработиш во државна служба? Како е можно неправдата да „не е проблем“? :cautious:

прво македонец сум, а пуно е пообјективен од повеќето македонски националисти, фашисти и ксенофоби на форумов. мада не може да се очекува да биде целосно објективен пошто си ја брани нацијата. како и да е он помалце ја брани него што другите му ја напаѓаат, колку што можам да приметам.
Ако нешто нам Македонците секогаш ни фалело а никогаш не сме имале, тоа се токму „фашисти“. Националисти на жалост, има премалку во однос на испраните мозоци кои живеат во розов свет каде се розово и убаво, и толерантно и мултикултурно.
Иди кај другарите на Пуно во Чаир, или во Бродец, Тетово, Дебар, итн... И направи им еден срдечен и доборонамерен муабет за толеранција и мултикултура. После кажи ни колку нови телесни отвори си добил. Ако можеш.
Пишување тестамент (претходно), исто така би била добра идеја.

Најпосле „објективниот“ дечкото (Пуно) погоре кажа дека нам Македонците, државата ни е на поклон дадена од други, тебе не те видов да се навредиш или да му изразиш несогласување па затоа отворено те прашувам - дали ти сметаш дека Пуно е во право?
Или твоите претци немаат леено крв за оваа денешна држава, па сега не ти сметаат такви мочковци безочно да те вреѓаат и да се просераваат? :cautious:

прво македонец сум, а пуно е пообјективен од повеќето македонски националисти, фашисти и ксенофоби на форумов....не сме изгубиле ние македонците ништо со тоа, освен што проголтавме малку гордост ... ништо не ни е одземено, иако на другиот му е дадено, не е се zero sum game, ...не гледам причина за параноја дека Македонците како нација туку така ќе исчезнат.
Дали знаеш што е когнитивна дисонанца?

Последно уредено:
Рамковниот договор беше капитулација под американска присила. Не не спаси нас од жртви, туку Албанците кои беа агресори. Ние не смеевме да ја употребиме армијата и авијацијата, не условуваа со „неупотреба на прекумерна сила“ и слични страња, тоа беа причините за жртви на наша страна. Таквите ограничувања единствена цел имаа да не натераат да капитулираме иако не ја изгубивме војната.
Најпосле рамковниот договор не реши ама баш ништо. И сега се е исто, затоа што уцената од таа војна и жртви - е сеуште присутна, нелегалното оружје е сеуште несобрано, границите ни се порозни како швајцарско сирење. Качачки банди се шетаат каде сакаат. Деца и возрасни, секој ден ги претепуваат по јавен превоз и во енклавите како што е Чаир.
Што е решено со рамковниот договор... за нас Македонците??
да, така требаше, да има тотална војна, во која ќе ги истребевме сите албанци, а ниеден македонец немаше да загине. беспрекорна логика.

со рамковниот договор Македонија остана држава. качачките банди ќе шетаат во догледно време, затоа што друго не знаат (си имаме и ние комити за таа работа, не се секирај), ама за среќа таквите не се мнозинство. да беа мнозинство ќе беше војна. сега, кога веќе не може да биде мед и млеко, подобро релативен мир отколку граѓанска војна. релативниот мир со тек на време и многу труд еден ден можеби ќе стане и целосен. граѓанската војна ќе ја распарчи Македонија.

Америте на црнците Афроамериканците им имаат ли дадено рамковен договор? Секако се многу повеќе од 20%
Дали на доморотците, староседелците, им дадоа рамковен договор?

Или тоа што го наметнуваат како „нормално“ во Македонија, тоа за ’мурика не важи?
прво, Америка е граѓанска држава на Американците, не на белците како мнозинство и црнците како малцинство. не мешај баби и жаби. второ, аргументи од типот аа овие прават вака (како што не треба), па сега и ние имаме изговор да го правиме истото, се апсолутно ретардирани.

За тебе е во ред некој да добие работа пред тебе, иако (теоретски) ти си поедуциран, поквалификуван, поспособен? Тоа не ти е проблем?
Или ти си немаш гајле, зошто можеби од некоја невладина организација земаш плата - па заради тоа не те засега неможноста да се вработиш во државна служба? Како е можно неправдата да „не е проблем“? :cautious:
не земам од никаква невладина организација плата, а многу поголеми се шансите некој да добие работа пред мене и покрај сето тоа ради партиска книшка а не ради етничка припадност. затоа како што реков имаме ред други приоритети во оваа држава пред националните проблеми и рамковниот договор.

Ако нешто нам Македонците секогаш ни фалело а никогаш не сме имале, тоа се токму „фашисти“. Националисти на жалост, има премалку
тоа е тоа, секоја чест. никогаш доволно фашисти(y)

Најпосле „објективниот“ дечкото (Пуно) погоре кажа дека нам Македонците, државата ни е на поклон дадена од други, тебе не те видов да се навредиш или да му изразиш несогласување па затоа отворено те прашувам - дали ти сметаш дека Пуно е во право?
Или твоите претци немаат леено крв за оваа денешна држава, па сега не ти сметаат такви мочковци безочно да те вреѓаат и да се просераваат? :cautious:
да де, со некојси пуно ќе мерам курови на форум и ќе се расправам сега пошто ми ја навредил државата. ко да не знам јас што ми е и каква ми е државата, па пуно треба да ми каже и ќе се притресувам за тоа. за некои работи е во право, за некои не, и него го вреѓаат па што сега, ајде да мериме кој поише вреѓал.

Дали знаеш што е когнитивна дисонанца?
јас знам, ама очигледно ти не знаеш, затоа што тоа што си го цитирал не е тоа.

да, така требаше, да има тотална војна, во која ќе ги истребевме сите албанци, а ниеден македонец немаше да загине. беспрекорна логика.
Не лупај глупости, каква тотална војна. Како што ти не сакаш војна, така не сака ни мнозинството од Албанците. Тие што се тепаа беа помалку од еден процент, и вахабистички екстремисти. Останатите беа од Косово, и платеници муџахедини од вахабистичките кралства Сауди Арабија и Катар. Тие банди кога ќе се испратеа кај Севишниот, толку ќе беше од немирите.

Најпосле нивното никогаш не беше заради права, тие и пред рамковниот ги имаа повеќе од доволно. Тоа не можат да го негираат ни дефетисти како што си ти.
За споредба Македонците во Албанија немаат ни 5% од тоа што Албанците во Македонија го имаа пред 2001ва.

со рамковниот договор Македонија остана држава. качачките банди ќе шетаат во догледно време, затоа што друго не знаат (си имаме и ние комити за таа работа, не се секирај)
Ало Хјустон!
Штом низ државата непречено ти хараат непријателски вооружени формации немаш суверенитет, значи исто како да немаш држава. Немилите настани во Куманово годинава, не ти се доволен доказ?
Буткање на главата во земја е за ноеви (и бескичењаци), не за луѓе.

прво, Америка е граѓанска држава на Американците, не на белците како мнозинство и црнците како малцинство..... второ, аргументи од типот аа овие прават вака (како што не треба), па сега и ние имаме изговор да го правиме истото, се апсолутно ретардирани.
Значи ’муриканците можат нам да ни кажуваат како треба, ама не мора истото да го практикуваат? И за тебе тоа е фер и нормално?
Ти изгледа си ги измешал поимите лицемерие и двојни аршини, со фер и нормално.

да де, со некојси пуно ќе мерам курови на форум и ќе се расправам сега пошто ми ја навредил државата. ко да не знам јас што ми е и каква ми е државата, па пуно треба да ми каже и ќе се притресувам за тоа. за некои работи е во право, за некои не, и него го вреѓаат па што сега, ајде да мериме кој поише вреѓал.
Немој сега да ретерираш, тој „некојси пуно“ прееска беше „пуно е пообјективен од повеќето Македонци“.
На страна што не ми одговори на предлогот да отидеш да се обидеш во Косово, или еве Чаир е поблиску таму им е најблиската енклава... Да ги навредиш со такво нешто дека не заслужуваат држава. Сигурен сум дека ќе бидат многу толерантни со тебе, исто како ти со Пуно. Знаеш, чисто за да не убедиш овде дека ти навистина веруваш во тоа што го зборуваш, во толерантноста и сите тие страња.

Епа да, ова што го правиш би бил одличен пример за когнитивна дисонанца, илити немир и неможност на соочување со непријатната вистина, пропратено со самозалажување за да се одржи во глава сликата за розовата приказна (која ја сметаш за реалност).
не е се zero sum game... и не гледам причина за параноја дека Македонците како нација туку така ќе исчезнат.
Со доволно такви како тебе, веќе би биле исчезнати. :cautious:

Не лупај глупости, каква тотална војна. Како што ти не сакаш војна, така не сака ни мнозинството од Албанците. Тие што се тепаа беа помалку од еден процент, и вахабистички екстремисти. Останатите беа од Косово, и платеници муџахедини од вахабистичките кралства Сауди Арабија и Катар. Тие банди кога ќе се испратеа кај Севишниот, толку ќе беше од немирите.
тоа пошто никад не си видел војна и толку разбираш. ти мислиш така е лесно да се елиминираат екстремисти, без да има цивилни жртви, без да има жртви на наша страна и без спирала на насилство во која албанското население масовно ќе се солидаризира со оние кои ги перцепира дека се борат и гинат за нив. абе дечишта бе, мислите кантерстрајк е ова. штета што само германците ја научија лекцијата од втора светска војна.

Најпосле нивното никогаш не беше заради права, тие и пред рамковниот ги имаа повеќе од доволно. Тоа не можат да го негираат ни дефетисти како што си ти.
За споредба Македонците во Албанија немаат ни 5% од тоа што Албанците во Македонија го имаа пред 2001ва.
никој нема "доволно права" се додека сите немаат исти права. а Македонците во Албанија, нажалост се премалку, и затоа си играат курташак со нив, колку и да е тоа срамно. исто ќе беше и овдека Албанците да беа 5 посто наместо 20 посто.

Ало Хјустон!
Штом низ државата непречено ти хараат непријателски вооружени формации немаш суверенитет, значи исто како да немаш држава. Немилите настани во Куманово годинава, не ти се доволен доказ?
Буткање на главата во земја е за ноеви (и бескичењаци), не за луѓе.
под качачки банди подразбирам албанци од чаир што тепаат по чаршија и слично, не вооружени формации. вооружените формации нема да бидат задоволни со ништо помалку од голема Албанија, ама за среќа се малку и немаат сила да ги повлечат Албанците, затоа што рамковниот договор ги обезбеди нивните права. вооружените формации се криминогени маргиналци кои што не знаат ништо друго освен да војуваат и немаат ништо со рамковниот договор. и во Франција шетаат вооружени формации, па никој не вика дека нема суверенитет.

Значи ’муриканците можат нам да ни кажуваат како треба, ама не мора истото да го практикуваат? И за тебе тоа е фер и нормално?
Ти изгледа си ги измешал поимите лицемерие и двојни аршини, со фер и нормално.
не ме интересираат американците како прават, ме интересира како е правилно да се прави.

Немој сега да ретерираш, тој „некојси пуно“ прееска беше „пуно е пообјективен од повеќето Македонци“.
На страна што не ми одговори на предлогот да отидеш да се обидеш во Косово, или еве Чаир е поблиску таму им е најблиската енклава... Да ги навредиш со такво нешто дека не заслужуваат држава. Сигурен сум дека ќе бидат многу толерантни со тебе, исто како ти со Пуно. Знаеш, чисто за да не убедиш овде дека ти навистина веруваш во тоа што го зборуваш, во толерантноста и сите тие страња.
пак истиот муабет. да, ние лоши сме ама они се полоши, па уствари ние сме добри.

Епа да, ова што го правиш би бил одличен пример за когнитивна дисонанца, илити немир и неможност на соочување со непријатната вистина, пропратено со самозалажување за да се одржи во глава сликата за розовата приказна (која ја сметаш за реалност).

Со доволно такви како тебе, веќе би биле исчезнати. :cautious:
розовата приказна не е реалност, нажалост поради такви како тебе кај нас, но не и такви како пуно кај нив. јас зборам за како треба да биде, а не како е. идиоти има насекаде, дали има повеќе кај нив отколку кај нас ми е целосно ирелевантно. омразата раѓа омраза, а нема да дозволам јас да бидам дел од тој круг.

не знам само зашто се расправам со некој што смета дека треба да има што повеќе фашисти. поздрав и добра ноќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom