Македонија доби статус кандидат за член на ЕУ!

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Точно е треба да бидеме како Французите да не си вадиме очи еден со друг него да работиме задено за наше добро.

не е лесно..
15:53

Париж заблокировал предоставление Македонии статус кандидата в ЕС

В понедельник Франција заблокировала предоставление Македонии, бывшеј југославској республике, статус кандидата в члены ЕС.
Позиција Франции состоит в том, что вопрос о дальнејшем расширении Евросојуза требует более широкој дискуссии в следујуштем году.
По словам министра иностранных дел Франции Филиппа Дуст-Блази, в настојаштее времја остајутсја нерешенными финансовые условија и вопросы, свјазанные с конституциеј страны. //Reuters

Абе shopski, а не кажуваш дека Франција е општо скептична и за приемот на Романија и Бугарија, и многу се двоуми. Така да, ништо чудно да ви го продолжат датумот за влез во ЕЗ.

А зошто руски цитираш? Јас разбирам, ама не секој друг... Ние не бевме под руско ропство, не моравме руски да учиме, ти текнува?

shopski напиша:
не е лесно..
15:53

Париж заблокировал предоставление Македонии статус кандидата в ЕС

В понедельник Франција заблокировала предоставление Македонии, бывшеј југославској республике, статус кандидата в члены ЕС.
Позиција Франции состоит в том, что вопрос о дальнејшем расширении Евросојуза требует более широкој дискуссии в следујуштем году.
По словам министра иностранных дел Франции Филиппа Дуст-Блази, в настојаштее времја остајутсја нерешенными финансовые условија и вопросы, свјазанные с конституциеј страны. //Reuters

SLaCk напиша:
Ama politicarite gi bira narodot...barem taka mislam:)
Ако мислеш така, секогаш може да се премислиш; ама може една кофа вода да си плиснеш за првиот комент:)

PetarK напиша:
А зошто руски цитираш? Јас разбирам, ама не секој друг... Ние не бевме под руско ропство, не моравме руски да учиме, ти текнува?
:-) не ти ли идва на ум че е копирал новината от руски саит ?

mitko2848 напиша:
:-) не ти ли идва на ум че е копирал новината от руски саит ?

Сеедно, можел да ја преведе.. не е руски англиски, па цел свет да го збори, нели? :wink:

Кркнавме уште еден жежок шамар оваа година. Колку ли само беа, не можат ни да се пребројат.
Туку ај да видиме што ќе се случи за два дена. Иако сум скептик, се надевам на најдобро. Иако веќе се зборува дека нема да помине и тогаш.

Jas iskreno ne veruvam deka ke ne primat vo EU voopsto.Kandidatskiot status sam po sebe ne znaci nisto.Bez pregovori se ni e dzabe.znaci:Makedonija vo EU zasega-SF

humanoid напиша:
Кркнавме уште еден жежок шамар оваа година.
Се сложувам со humanoid, само со мала исправка оваа цитирана реченица од него, според мене би требало да гласи:

"Нашите политичари кркнаа уште еден жежок шамар оваа година".

E sto e sea toa crnoto so Francija go gleda vo nasata zemja dodeka drugite clenki na EU ne?
Budgetot pa budgetot,pa ne e samo Francija clenka na EU.
Ili moze nasledile nesto od Nostradamus pa se plasat i se pazat so vreme.
Pak nekoja "rodninska" vrska megju Francuskite lideri so drugi evropski zemji si go obrabotile svoeto ili pak boze prosti mi no i tuka vselenskata patrijarhija da ne pikna prsti.

Андроник напиша:
Абе shopski, а не кажуваш дека Франција е општо скептична и за приемот на Романија и Бугарија, и многу се двоуми. Така да, ништо чудно да ви го продолжат датумот за влез во ЕЗ.

така е, като ништо може и нас да ни прецака, не само Франција а и Германија. С останалите д'ржави проблеми нема.
Франција обаче не иска да прецака рум'нците...а покрај тех може и да не ни пречи и на нас.

Se uplasija francuzite od toa sto gi snajde, pa ja znaete pogovorkata:
Koj ke se popari od mleko, duva i na matenicata.

Kako i da e, nema da ja komentiram izjavata na Francija.

Но, дали е само буџетот проблем? Високи дипломатски извори за А1 денеска изјавија дека се сомневаат во политичка позадина - традиционалната длабока француско-српска врска, желбата да ја видат Србија во пакет со Македонија.

Кога станува збор за Унијата, сеедно кои се сегашните позиции на официјален Белград, колку каска зад Македонија.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=55422

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom