Македонци во Париз, Франција - јавете се

• Креатор на темата Креатор на темата Dragan CZ
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Веб-сајт
www.crvenazvezdafk.com
Pred se izvinete za latinicava bidejki se naogjam nadvor od makedonija i normalno ovde nema kirilicna podrska. Znam deka nas makedoncite ne ima nasekade vo svetot no mene me interesira poveke za Francija potocno Paris i dali ima studenti ovde i na koi univerziteti ?

Согласно статистичките податоци од 1970 год во Австралија живеат 260 000 православни. Меѓу нив гејците– 154,9 илјади. Руси 60.000. Во 1988 году руси биле 15.000 украинци – 20.000 и белоруси – 2.000 . од другите православни народи : романци – 5.000, македонци 115.000, срби – 25 000 , бугари – 2 000.
Австралија јавлјаетсја одној из немногих стран мира, в которых вопрос о религиозној принадлежности вклјучаетсја в анкеты при проведении переписи населенија. При этом опрашиваемые не должны указывать, к какој конкретно обштине они относјатсја, как часто посештајут богослуженија и т. д. – они просто должны ответить на вопрос: «Какова ваша религија?».
http://www.shirekrug.com/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=66.

Па бројката и не е толку неточна.
Во мелбурн има 7 македски цркви + две расколнички.
Ако го споредиме мелбурн со Гевгелија бидејки не одат сите на црква (т.е. голем дел од нив) излегува дека има една црква на околу 10-15000 души
да ја земеме најдолната граница и двете расколнички да ги споиме во една излева дека во Мелбурн има 80,000 македонци.

Што и не е така неверодостојно. Бројката е тука некаде.

Pred se izvinete za latinicava bidejki se naogjam nadvor od makedonija i normalno ovde nema kirilicna podrska. Znam deka nas makedoncite ne ima nasekade vo svetot no mene me interesira poveke za Francija potocno Paris i dali ima studenti ovde i na koi univerziteti ?

Јаоооо братееее, опет си у затвору, па сунце му јебем калаисано :tv:

Е ово ти е куме Париз.

Опаши некоја французинка :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom