Византиец откако се омажи нема кој да ни кажува колку е убаво таму

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dojdi si Schleswig Holstein - Nord Friesland..Никаде не очекувам да биде сјајно или перфектно или како и да е. Во ноември тука ќе направам 2 години и неможам да кажам дека не ми се свиѓа, многу работи ми одговараат и веќе пишав на кратко што и како. Ама едно нешто ме затече изненаден и уште неможам да го прифатам а тоа е проблемот со муслиманиве и немање безбедност.
Живеев 1 година во Баерн, 1 година во Северна Рајна, исти курац. Станува се понебезбедно и полошо, да излезеш по град, кај и да се завртиш они се, нема ќорав германец или бел човек. Секој ден ми искача на фејсбук од групиве што известуваат, крадење ваму, крадење онаму, тепачки, силувања. И све се крие, све се бутка под тепих, ниту еден медиум, протест, ништо. Све е супер во Германија. Киднапирани у сопствена држава. Работам со еден куп германци и холанѓани и сите ќутат за истово и стискаат рамења, тоа е, се надевам ќе се среди, ова е класична реакција. Тотално им е сеедно, животот им е сведен на работа од 9 часа, комјут сат време и под черга, „ваљда ќе биде боље“..
Многу можам да пишувам зошто се изнагледав глупости ама дефинитивно ако мислев дека тука е стабилно и подобро за основање фамилија, очигледно сум голема, голема грешка.
И што е најтрагично пошто доаѓаме од распадната држава и народ со растурен дух, едноставно знаеш на кај води оваа држава и народ и си викаш, доаѓаш од иста мизерија, во место кај што нема никад да поседуваш свое а знаеш дека децата со овие диви племиња од муслимани овде, пак ќе растат во иста мизерија како тебе.
И си викам од двете зла, подобро тоа веќе што го знаеш, зошто овие муџи се тотално непредвидливи.
Не е се во пари.