Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум со бг пасош, така да не сум имал искуство со визи. Можеби некој друг од темава ќе може да ти помогне, ама најубаво да си прочиташ на сајтот на амбасадата или некој друг германски владин сајт.

Дечки кој лета за Мемингем освен Визаир?

Дечки кој лета за Мемингем освен Визаир?
Од скопје никој, Визер е единствена нискобуџетна од кај нас. Иначе мислам имаш директ до Минхен со Катар Ервејс ама сигурно е изгор картата. Други опции ти се Приштина, Софија и Солун да видиш :)

Едино до Нирнберг или Фридрихсхафен да видиш, зависи кај ти е крајната дестинација :)

ефтини летови до германија каде има ?
Отвори сајтот на wizz,одбери земја Германија и ти ги пишува сите,не мора германски да знаеш на македонски и англиски ги пишува

Овие се по 4000-5000, а кај ги има тие по дваесетина евра, или до дестинацијата е тоа ?

Овие се по 4000-5000, а кај ги има тие по дваесетина евра, или до дестинацијата е тоа ?
Дестинацијата, за кој период ја купуваш и колку порано ја купуваш. Можеш да најдеш и за 20 евра, можеш и за 200. Само треба да побараш, и тоа многу. Јас 5 пати во два правци имам одено со wizz, најскапата повратна ми била 45 евра, со приорити :)

Дестинацијата, за кој период ја купуваш и колку порано ја купуваш. Можеш да најдеш и за 20 евра, можеш и за 200. Само треба да побараш, и тоа многу. Јас 5 пати во два правци имам одено со wizz, најскапата повратна ми била 45 евра, со приорити :)
супер, да барам однапред значи

до колку кг е вториот куфер на виз ?

Nekoj od skoro iskustvo zastanat od policija so istecen period na zamena na vozacka ...

Nekoj sto ceka termin za viza, podneseno barajne za termin mart 2019? Cisto onaka dokolku se gori zaedno da se gori
Автоматски споено мислење:

Nekoj makedonce vo Saksonija, Plauen ili Zwickau ( Istocna Germanija )
Dali nekoj bara stan vo Riechenbach 330evra mesecno 50 kvadrati, ima rabota vo mestoto.
Kako e istocna Germanija? Jas cekam termin za viza okolu nova godina, firmava mi se najduva limbach oberfrohna blizu Chemnitz pa planiram zdravje i semejstvoto da go povlekuvam nataki.
Najde li makedonce za tursko ili mene che me cekas?

Може ли некој да ми каже кој се процедурите за вадење работна виза(САМ, без агенции)? Студент сум и сакам да одам 3 месеци во Германија.

Може ли некој да ми каже кој се процедурите за вадење работна виза(САМ, без агенции)? Студент сум и сакам да одам 3 месеци во Германија.
Дозволен ти е престојот од 3 месеци, кој мислиш дека ќе ти даде работна дозвола за во Мекдоналдс итн сезонски работи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom