Македонци,честит Илинден

• Креатор на темата Креатор на темата Doc Holliday
  • Време на започнување Време на започнување
За многу години нека е празников! Сите кои имаат именден денес да си го прослават убаво и вечно да ви е името! Па, до година денов да си го славиме во Обединета Македонија, да не чекаме до 2013.

МАКЕДОНИЈА ВОСТАНАЛА НА ИЛИНДЕН 1903. ГОД., ЗА ДА ГО НАПРАВИ НЕВОЗМОЖНОТО! Македонци, да си ја чуваме Македонија, оти без неа сме ништо. Ние, народот, сме државата.

Честит Илинден.....

Понекогаш ми се чини славиме само празници кај што имало маки и страадања, а не убави нешта....

Нека ни е честит барем старите ни оставија 1 ден во годината во која што можеме да бидеме горди Македонци... само 1 ама доста не ни треба повеќе.

CHESTIT PRAZNIK ILINDENSKI CECHNA SLAVA NA ILINDENCITE GORDOST NA MAKEDONIJA

MAKEDONSKO IME NIKOGASH NEMA DA ZAGINE

CHESTIT PRAZNIK I ZA VTORIOT ILINDEN

mafijs10.jpg

ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДА НИ Е ПРАЗНИКОТ НАШИОТ ДРЖАВЕН ИЛИНДЕН И ЦРКОВНИОТ СВ ИЛИЈА
ОВОЈ ДАТУМ Е НЈАВАЖЕН ВО МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА КАКО ПОНОВА ТАКА И ПОСТАРА НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО 338 ГОДИНА ПРЕД НАШАТА ЕРА Е ПОЗНАТАТА БИТКА КАЈ ХЕРОНЕЈА ТУКА Е ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ КРЕНАТО ПРОТИВ ДОТОГАШ НАЈМОЌНОТО ОСМАНЛИСКО ЦАРСТВО,
КАКО И ОСНОВАЊЕТО НА АСНОМ ОД КАДЕ ЗАПОЧНУВА ДРЖАВОТВОРНОСТА НА МАКЕДОНИЈА ЗА МНОГУ ГОДИНИ ДА НИ Е И ВЕЧНА И ВЕКОВИТА ДА НИ Е МАКЕДОНИЈА СО СИТЕ СВОИ ДЕЛОВИ

гледајќи по нашиве медиуми, дојдов по заклучок дека некој не сака да го одбележуваме Илинден како троен празник.......
можеби нашиве сончоглед медиуми мислат дека Македонците се дојдени од зад Карпатите во 6ти век
за срамота

За многу години нека ни е големиов празник Илинден,Македонци.
Само едно ќе кажам.Македонија без разлика на се ќе остане вечна.Ниту јужните соседи,ниту источните соседи,ниту северните соседи ниту пак западните соседи не ни можат ништо.
Можат само да цркнат во беда и мизерија додека гледаат како нашава земја опстојува и ќе опстојува во иднина.

МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!И останете ми живи и здрави Македонци,каде и да сте низ светов!

За многу години нека ни е празникот..Македонија вечна!! Да живее МАКЕДОНИЈА!!

За многу години нека ни е празникот Македонци!
Нека разберат клетите Албанци Македонско име нема да загине!

Среќен Илинден на сите Македонци и граѓани на Македонија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom