- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.976
- Поени од реакции
- 25.651
А Мак? Скапи се, мамата, али одлични!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Во ДМ.Каде го има?
Со што нанесувате течна пудра?
Значи вака.Ајде жени да ја оживееме темава малку.
Каде можам да си најдам primer (она што се става пред течна пудра) и зелен коректор за црвенилата на лицето. (прочитав дека зелениот највеќе покривал црвенила)![]()
)

Леле браво за постовПолесен начин да се покрие црвенилото е откако ќе нанесете прајмер да нанесете мала количина на пудра во прав со голема четка на целото лице.
Пудра во прав! НЕ камена пудра.
Потоа да продолжите со течна пудра.
Ова делува многу подобро отколку зелениот коректор.
Jас ова го имам правено со E.L.F Powder foundation
![]()
Тоа што јас го купив немаше пигмент односно беше безбојно ама знам дека пудрите во прав со пигмент функционираат супер.

Ne e bela, koga ja gleas pred sebe ima boja na koza ama ne ti ostava tragi poso nema pogment. Jas mojata za poracav od Amerika ama kompanijata isoisoracuva samo vo Amerika i mi ja donese drugar so bese tamu, ama sigurna sum deka mozes da najdes nesto slicno niz makedonija ako ne sakas da kupuvas online.Леле браво за постов
Таа што е без пигмент мислиш на една бела во прав што е?..не остава бели траги, баш ми текна кога бев на шминка ми ставаа таква бела и многу убаво ми го праеше мат лицето. Се наоѓа таа по продавнициве или професионалциве си ја наоѓаат од негде?![]()

Веќе кога се понуди.And sure, prasuvajte so ve interesira. Malce sum opsednata so temava i za nekoi stvari mozam da vi dadam sovet![]()
And sure, prasuvajte so ve interesira. Malce sum opsednata so temava i za nekoi stvari mozam da vi dadam sovet![]()

Комбинирана накај сува.
Океј.Веќе кога се понуди.
Решение за подочњаци? Козметика, природни методи...
Цитирање во 3.35 сабајле е лошо за тоите подочњаци young lady 

) добиваме ефект кој ги истакнува јаболчниците, прави лицето да изгледа послабо итн. Ова е затоа што делот кај што нанесуваме потемен производ оди во позадина и светлиот дел од лицето доаѓа до израз.
)треба да најдеме коректор кој ќе ни одговара како и начин на насенување кој нема да вриска од километар „Види ијам коректор“.
) производите е да ги користите прстите. Јас имам над 70 четки, ама сепак користам прсти кога сакам да го направам ова затоа што полесно можам да приметам дали имам нанесено премногу од некој производ.
[DOUBLEPOST=1420977731][/DOUBLEPOST]
Имам и јас прашања.
Препорака за пудра за многу сува и многу бледа кожа. Имам пробано се и сешто, се изнафрлав пари на пудри и пак не можам да си најдам некоја што ми одговара. Единствена пудра што сум ја нашла досега, а била добра за сува кожа е Fit Me на Maybelline, ама ја утнав нијансата. И Natural Touch на Гош ама тaа е претерано розевa и трае 45 секунди на лицетo
Одлична пудра!!@Magde. на сликата што ја имаш постирано погоре ја забележав REVLON Color Stay течната пудра, како си задоволна од неа? Одамна се убедувам да ја купам. Иначе, имам кожа склона на акни и разни гадости па доколку имаш некоја препорака за мене ќе ти бидам повеќе од благодарна.
Веќе кога се понуди.
Решение за подочњаци? Козметика, природни методи...
, научив дека има разлика од темни кругови и подуеност. Подуеноста се решава со квалитетен сон и внес на повеќе вода во организмот, додека темните кругови се веќе знак на нешто посериозно. Тука би ти препорачала да си провериш и крв за да видиш во каква состојба ти е железото. Една работа што забележав е дека голема улога игра и квалитетот на воздухот. Јас веќе 10 дена сум Охрид и значително ми се намалени темните кругови, не ми игра улога дали сум спиела 6 часа или 10 часа....што не беше случај додека бев Скопје. Ама, почнав и поздраво да се хранам, овошје, зеленчук секој ден, почнав да земам витамин ц секој ден, и еве гледам дека има подобрување.