Мајтапење со Бога

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
о.0
Сам за себе у второ/трето лице си збори? о.0"
И, кога ја напишал? о.0'
The Bible itself tells us that it is God who is the author of His book.

God does not leave us with just claims of His divine handiwork in the Bible, but also supports it with compelling evidence. The design of the Bible itself is a miracle. Written over more than 1,500 years by vastly different writers, yet every book in the Bible is consistent in its message.
еве и тема за тоа
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=46044

Кој се мајтапи со Бога, тој се мајтапи со себеси, бидејќи и не постои Бог издвоен од нашето Јас. Сите навреди и пцовки што сум ги упатил на Бога ме стигнале само мене. Во тој контекст и Библијата е напишана лично од Бог. :)
За да се прифати таа милост, потребно е да се решиме од своето его, тоа ти е веројатно познато чувство Магде :) Само бидејќи цел живот живееме егоистички ни изгледа како да ќе се загубиме себеси, како само да ќе го посматраме Господ (нашето право Јас) како не вози, а ние само гледаме. ОК, така мене ми се чини. Ми се чини, само ми се чини.

Maggie, еретику, дали целиш на тоа дека Тој е глуп? :O
Плус, околу целава појава за силуетава има доста контрадикторности. Али јебига. Неговите фетиши се чудни. :icon_lol:
Не целам на тоа дека е глуп, туку дека нашите погледи на Него и целото учење се глупави и сфатени погрешно, испаѓа дека си играме мајтам со Него, доволувајќи да си контраме сами на себе/

Каде тоа Магде пишува дека Бог направил од нас несовршени суштества...напротив..не созадл на неговиот лик...а откако го направил тоа..е запишано..Некој друг е крив за нашето несовршенство..

Инаку ние се мајтапиме сами со себе..оти мислиме оти можеме да го излажеме Господ и уште сме убедени во тоа...жалам...
ама пишува поинаку..
Штом сме грешни, ако грешиме тогаш не сме совршени сами по себе.
Сепак, Тој ни дал и релативност така што она што го сметаме за грев воопшто не мра да значи дека е грев итн.

Ова е мајтапење:

.
Апсолутно се соглаувам со човеков, барем додека не почнува да си кажува за сонцето.
Како може да го сфаќаме така Бог, не знам, ама ете, за жал..

Како можеме да го сваќаме...едноставно-дуо трио:pos2:

Само место отров...е опиум.:toe:

Апсолутно се соглаувам со човеков, барем додека не почнува да си кажува за сонцето.
Како може да го сфаќаме така Бог, не знам, ама ете, за жал..

Јас апелирам на смислата за хумор, ваљда не помисли навистина дека го обожува сонцето. Нај хилариус е кога вика дека му се моли на Џо Пеши. Joe Pesci is a guy who get things done! :pos2:

па бог се мајтапи со нас
ние му се молиме
а он веќе знае што не чека
така да џабе молитвите
пошто он има предзнаење нели??

Ke Kazam Samo Nekolku Zbora Koj Prifatat Arno koj ne BOG neka go blagoslovi

Za Da bide covek posveten i veren na BOG so seto srce se potrebni samo DVE raboti

1.Da Ima Srce Na Poniznost Da Znaes Da Bide Ponizen Da Ne Misli Sekogas Deka ON I nema Drug

2.Da Ima Srce Na Sluga,Da Znae Da Sluzi Da Znae Da Pocituva NAD nego Nekoj.

Mnogu Od Lugjeto denes se ateisti zoshto oni sakaat da bida "BOG" mnogu lugje denes se ateisti za toa sto nemaat Srce Na Sluga.ne mozat da prifatat deka ima nekoj nad niv.

Pozdrav Od Mene Prodolzete so temata.

Кој не верува во Бога ич нека не го спомнува.

Ke Kazam Samo Nekolku Zbora Koj Prifatat Arno koj ne BOG neka go blagoslovi

Za Da bide covek posveten i veren na BOG so seto srce se potrebni samo DVE raboti

1.Da Ima Srce Na Poniznost Da Znaes Da Bide Ponizen Da Ne Misli Sekogas Deka ON I nema Drug

2.Da Ima Srce Na Sluga,Da Znae Da Sluzi Da Znae Da Pocituva NAD nego Nekoj.

Mnogu Od Lugjeto denes se ateisti zoshto oni sakaat da bida "BOG" mnogu lugje denes se ateisti za toa sto nemaat Srce Na Sluga.ne mozat da prifatat deka ima nekoj nad niv.

Pozdrav Od Mene Prodolzete so temata.
Па нели бог ни дал слободна волја.Зошто да му слугуваме ако можеме да правиме што посакаме.
Или ние треба да посакаме да му слугуваме онака на ќоро да го почитуваме пошо сигурно си ја заслужил почитта:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom