Мајкл Џексон е жив?

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.622
Поени од реакции
413
Мајкл Џексон е жив, маскиран и се претставува како Дејв Дејв

Коментари (0)
prazno.gif
prazno.gif
12.05.2010 11:05
majkl-dzekson3.jpg
Мајкл Џексон
Интернет страницата, на која се тврди дека кралот на поп-музиката Мајкл Џексон е жив и оти се претставува како Дејв Дејв, човек кој страдал во пожар, бележи неколку милиони посети дневно.
На повеќе страници на интернет, како и на Фејсбук и Јутјуб се појавија гласини дека Мајкл Џексон се појавува во повеќе ТВ програми и се претставува како 33-годишниот Дејв Дејв, човек чие лице е деформирано уште во детството во пожар, кој го подметнал неговиот татко.
Во сценариото, кое е презентирано на интернет, навистина е тешко да се поверува, но сепак на еден форум е објавено дека нема сомнение оти кралот на поп-музиката е жив. Се тврди дека постојат докази за тоа и оти јавноста ќе биде запознаена со нив.
Дејв, чие вистинско име е Дејвид Ротенберг, е од Бруклин во Њујорк. Во 1983 година, кога имал шест години тој бил запален од неговиот татко. Вистинско чудо е тоа што Дејв преживеал, со оглед на тоа што 90 проценти од неговото тело било запалено. Иако бил подложен на серија операции, тој засекогаш останал деформиран. Неговата мајка Мари подоцна напишала книга за искушенијата низ кои минал нејзиниот син, а книгата потоа е екранизирана. Благодарение на тоа легендарниот музичар слушнал за Дејв и го земал под своја заштита.
„Се спријателивме и тој ме пушти да влезам во неговиот живот, што е мошне необично за Мајкл. Ме прифати како пријател“, вели Дејв, студент по право, кој сега живее во Јута и кој го променил презимето за да нема никаква врска со својот монструозен татко.
Дејв минатата година гостуваше во емисијата на Лари Кинг, каде говореше како се запознал со легендарниот музичар, како се чувствувал како негов пријател и за тоа колку Мајкл всушност му помогнал. Токму таа емисија доведе до гласините, кои сега се вистинска сензација на интернет, а за нив на големо се зборува на michaeljacksonhoaxforum.com, од каде што приказната всушност и почна.

Извор:А1 телевизија

--- надополнето ---

Видете го видеово и видете ја сличноста:)

Acid, коа Кајгана би била посетувана неколку милиони пати дневно, колкава би била цената на рекламите? о.О

Acid, коа Кајгана би била посетувана неколку милиони пати дневно, колкава би била цената на рекламите? о.О
Добро ајде биди подиректен и без завиени форми??

Не ти ја сватив поентата на мојата тема со твојот коментар под неа?
Ако ти беше приватен муабет со Acid ме зачуди зашто го правиш баш тука.

Интересна тема , конечно некој се заинтересира и за мајкл па се надевам ке има и интересна дискусија.
Ако го погледнавте видеото од прв поглед некако е чудно, неможете да го поврзете човечево со мајкл, ќелаво е со капче и така натаму и така натаму. Дејв Дејв навистина постои, го има на слики како мал како се гушка со Мајкл пред 20ина години.
Но, има слики од Дејв Дејв пред 1 година, и немаат врска со овој Дејв во интервјуто. Јас мислам и се надевам дека е купен идентитетот од страна на Мајкл.
Гласот е ист. Акцентот исто. Фаците и потезите исти. Замрувањето на гласот, останувањето без зборови 2-3 секунди-една од најголемите специфики на Мајкл. Сомнително е ама нели не е сигурно.
еве уште едно добро клипче, после интервјуто има некои споредби со фотошоп. :)

--- надополнето ---

Еве што пишува во информацијата за видеото :Michael did a marvelous video clip named "Ghosts". At the end of the clip it shows how Michael slips into the masks he used for the film. The mask for the "Major" looks a lot like the Dave Dave we saw on Larry King.

Мислам дека ке ве заинтересира. Пуштете од 50тата секунда па натаму. Ке видите.
Според мене, Мајкл е опасен. По се што има направено со себе не е ништо чудно сето ова да е вистина.
Да не заборавиме на клиповите кои излегоа на интернет по неговата ,,смрт,, , она превртување во хеликоптерот , и најитересниот изговор од членовите во него , односно : дело на ветерот. Смешно зарем не?

Како и да е, ние никогаш нема да дознаеме дали е жив или не.

Интересна тема , конечно некој се заинтересира и за мајкл па се надевам ке има и интересна дискусија.
Ако го погледнавте видеото од прв поглед некако е чудно, неможете да го поврзете човечево со мајкл, ќелаво е со капче и така натаму и така натаму. Дејв Дејв навистина постои, го има на слики како мал како се гушка со Мајкл пред 20ина години.
Но, има слики од Дејв Дејв пред 1 година, и немаат врска со овој Дејв во интервјуто. Јас мислам и се надевам дека е купен идентитетот од страна на Мајкл.
Гласот е ист. Акцентот исто. Фаците и потезите исти. Замрувањето на гласот, останувањето без зборови 2-3 секунди-една од најголемите специфики на Мајкл. Сомнително е ама нели не е сигурно.
еве уште едно добро клипче, после интервјуто има некои споредби со фотошоп. :)
И мене ептен ми фати око,некако се повеќе и повеќе се убедувам.
Мислам дека не е тешко да се докаже посебно знаејќи колку новинарите трчаат за вакви вести.
Ама да се појави на телевизија??????????
Тоа е чудниот момент.
Мислам дека клипот што го стави е истиот што и јас под темата.
Се прашувам дали може да се направи и корекции на гласот ако веќе не може на навиката како некој зборува????

Mindfuck.
Гласот не е нималку ИСТ. + Двајцата биле запалени, какви потези и фаци очекувате да праат?
Leave Michael alone.. R.I.P that is.
Btw кога е аплоадирано видеово?

Ме зачудува и тоа мене, веќе ако одглумил смрт и све тоа , што мајка бара пак на телевизија.
Ама Мајкл е Мајкл. Што има(л) во главата никој не знае(Л) и нема ни да знае. Секогаш бил чуден тип , интересен со тон необични идеи и све тоа.
После неговата смрт имаше многу интервјуа од неговите блиски , дека последните години бил на некој начин цеден од мафијата а и од новините. Притискање крадење и така натаму. Умира од срцев удар по триста смени на извештаи.
Може самата смрт ја има испланирано за да се откачи од тие стеги наметнати од самата мафија од која бил опседнат но не сака да се одтргне од шоу бизнисот и светот.
Но пак ке речам, никогаш нема да дознаеме.

--- надополнето ---

Mindfuck.
Гласот не е нималку ИСТ. + Двајцата биле запалени, какви потези и фаци очекувате да праат?
Дечково бил фул запален, кај мајкл тоа се дешава само кај косата и мал дел од лицето. Сите ли изгорени на денешниов свет ги прават истите фаци како Мајкл. Која теорија молим те..

Дечково бил фул запален, кај мајкл тоа се дешава само кај косата и мал дел од лицето. Сите ли изгорени на денешниов свет ги прават истите фаци како Мајкл. Која теорија молим те..

Никаде не спомнав дека сите прават исти потези. А која теорија ја имаш ти жити се? Или аналогно со коментарите под видеата на јутјуб..
Ок, Мајкл е жив.
Not.

Mindfuck.
Зашто е муабетот кога ќе прашаш некој ЗАШТО ЖИВЕЕМЕ одговорот е ДА ИМА ПО ШТО ДА ТЕ СПОМНУВААТ ПО ТВОЈАТА СМРТ.
Сеа ние тоа и го правиме,мислиме дека имаме право да спориме и говориме,и зашто да го оставиме на мир.
Гласот му е ист дури и што вика Ocean паузите и дикцијата во говорот не знам по која случајност е премногу слична.

Никаде не спомнав дека сите прават исти потези. А која теорија ја имаш ти жити се? Или аналогно со коментарите под видеата на јутјуб..
Ок, Мајкл е жив.
Not.
Да ти кажам најискрено ги немам ни погледнато коментарите под клиповите.
Теоријата ја искажав на погорните мислења.
Има разни видеа , статии кои ако сакаш можам да ти ги копирам сите до една, а многу се и така натаму.
Како и да е јас не тврдам дека е жив. А ти како слеп за стап викаш не е жив и точка. Ако си толку сигурна добро, не мораш да пишуваш на темава нели?
Темава е за дискусии, евентуално откривање и постирање нови докази клипчиња и нешто интересно. :smir:

аман бе до кога вакви глупости :tapp:

Има разни видеа , статии кои ако сакаш можам да ти ги копирам сите до една, а многу се и така натаму.

Има има.
Commemorating и making up stories не е исто.
Крај краева.. секој ќе верува во она што сака да верува и обратно.
Ај.

Kaј е Џејмс Камерон да направи 3д, место зомбиња, педофили воскреснуваат? Уствари, зомбиња-педофили, дека имаат заедничко, се распаѓаат и двајцата.

Прерано? Fuck me.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom