Mad Men

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Одлично се доловени годините, инаку тие што се понапред приметувате ли како се менува начинот на облека, мислењата, ентериерите од почетокот на серијата па сега еве до петта сезона, се чувствува тоа дека полека се доближуваат до 1970-те години, има промени во стилот. Тоа е тоа што многу го сакам во серијата, прекрасно и ептен реално се доловени сите ситуации. :love:

:love:

Финалево на 3та сезона ми влегува во топ 5 најепик финалиња на сезона ever!
Епик склопено:cuc:

Искрено се изненадив зошто нема повеќе страни за серијава, врхунска драма е. Јас ја гледам тековно откако почна, еве сега и седма сезона до паузата. Дон Дрејпер е фациште, ама и другиве ликови се одлични. Роџер е исто еден топ лик.
Одлично се доловени годините, инаку тие што се понапред приметувате ли како се менува начинот на облека, мислењата, ентериерите од почетокот на серијата па сега еве до петта сезона, се чувствува тоа дека полека се доближуваат до 1970-те години, има промени во стилот. Тоа е тоа што многу го сакам во серијата, прекрасно и ептен реално се доловени сите ситуации.
Се согласувам потполно со напишаното.

Искрено се изненадив зошто нема повеќе страни за серијава, врхунска драма е. Јас ја гледам тековно откако почна, еве сега и седма сезона до паузата. Дон Дрејпер е фациште, ама и другиве ликови се одлични. Роџер е исто еден топ лик.

Се согласувам потполно со напишаното.
Mene mi e u top 5 drami sho sum gi gledal.
Bavna, suptilna, maestralna.

Многу се мачев да ја загледам, некако превише ми беше спора...Али после неколку епизоди се навлеков ептен. Ми се свиѓа амбиентот, ликовите, приказната. Серијата те вовлекува како да си таму и да живееш во тоа време. Едвај ги чекам вториот дел од последната епизода. Немам идеја како би завршила...Се плашам дека ќе биде трагично.:(

Она што можеби најмногу ме привлкекува кај серијата е што е возрасна и сериозна, не е тралалајка со глупи дијалози, потези и глумци. Баш е онака, возрасна и ги обработува тематиките низ кои поминуваат возрасни личности, иако во друг временски период од нашиов.

Пред малку ја изгледав 3x12. Се мислам дали да го пуштам финалето од сезоната, оти прочитав дека е мастерпис, па сакам да одложувам.

Btw, се надевам оти не кршам форумски правила, ама некој да има некој јак блу реј рип од четвртата сезона?

Добра костимографија, Дон Дрејпер секако дека е појава, музика... освен тоа по пасивна, слободно да речам досадна за мене серија немам гледано. Повеќе сум за подинамични серии и ради тоа ке кажам дека серијава не ми вреди за времето што ке го изгубам.

Добра костимографија, Дон Дрејпер секако дека е појава, музика... освен тоа по пасивна, слободно да речам досадна за мене серија немам гледано. Повеќе сум за подинамични серии и ради тоа ке кажам дека серијава не ми вреди за времето што ке го изгубам.
Мене пак баш тоа шо ми е бавна ја сакам.
Секако, не можам да гледам по 10 епизоди дневно, пошто изморува, ама серијата си е топ. Која атмосфера. :vozbud:

До 5x1 сум, таа дуплата епизода ја гледав синоќа.

Некој друг мисли оти Дон ќе умре на крајот од серијата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom