Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако мислиш на митарење т.е. пуштање влакна кога ја галиш тогаш тоа е нормално. На пролет обично повеќе се митарат. А ако мислиш на скроз голи површини да и се гледа кожата тогаш не е нормално и треба да ја однесеш на ветеринар да ја проверат од кожни болести, инфекции, габички и сл.Imam edno prasanje do vas. Mackata moja ima 4 meseci i gledam krznoto mnogu i paga. Dali e normalna pojava ili ne?
Пет шоп Арина ваљда, ама не знам каква репутација имаат.Ima pet shop u sk kaj sto se prodavaat macki?
ДушичкаБи сакала доколку некој има искуство со следниот проблем доколку може да сподели. На моето маче му се случни мала несреќа, се слизна од балкон и падна. Го однесов на ветеринар прима инекции и дополнителни лекови, нема скршеници меѓутоа задните нозе не ги движи. Се движи со предните само а задните ги влечи. Ветеринарот рече да му се прават масажи меѓутоа како да не помага. На почеток не јадеше воопшто, сега веќе јади нормално и сака да се движи меѓутоа само се влечи. Некаков совет доколку некој се има најдено во слична ситуација.
Ќе знаеш дека и дошло време за породување кога ќе видиш дека отвара плакари, бара темни места и кроти таму, тоа значи дека се подготвува и бара место кај што и е најпогодно за породување. Мојата влагаше во плакари кај што чувам облека и седеше врз нив. Али не смее таму да ти се породи нормално. Не се секирај, не е толку комплицирано подготвувањетоЛуѓе имам мачка ангорка мислам дека е трудна ко топка е во стомакот но од сабајле до сега мау мау не е застаната место не ја фаќа само од и мјаука. Да не случајно ќе се пораѓа и како да постапам не сун имал мачка незнам како со нив.
Види, не сум експерт искрен да бидам, затоа нејќам да згрешам и да те излажам. А и не можам да знам или да нагаѓам. Кога не си сигурен што се случува, секад е најпаметно на ветеринар да ја однесеш, во никој случај нема да згрешиш. За контрола не земаат пари. Јас само кажувам според искуства што ги имав досега со мачките што ги чував. Извини што не можам повеќе да помогнамФала Рики го напраив сето тоа како што кажа ама сеуште место не ја фаќа не знае кај тера уствари ја галиш престанува па ќе замине некаде па пак се враќа за 1мин и сето тоа цело време мау мау не престанва, значи не е ни удрена ништо прееска мајками ја зеде и ја стави на кревет и рече вода нешто излегувало од неа..еве ја вака цел ден
https://youtu.be/pW-Imzg91l4
Види, не сум експерт искрен да бидам, затоа нејќам да згрешам и да те излажам. А и не можам да знам или да нагаѓам. Кога не си сигурен што се случува, секад е најпаметно на ветеринар да ја однесеш, во никој случај нема да згрешиш. За контрола не земаат пари. Јас само кажувам според искуства што ги имав досега со мачките што ги чував. Извини што не можам повеќе да помогнам
Како и да е, строго препорачувам ветеринар.