Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Vaka decki imam macki doma 4ri od koj 3 se zenski pomali od 1 godina i eden e maz koj ima 2-3 godini. I sega ednoto mace koe nema uste godinka i uste e fizicki macence saka da se pari neznam sto mu se desava a ne e golemo. Ovoj golemiov macor i pojde nekolku pati da ja pari ama jas go trgnav i ne mu davam zasto maceto seuste e malo fizicki a i vaka nema uste godina za nekoj mesec ke polni a se trti nesto ovie dva dena poluduva i se pari. Dali e toa nekoja normalna faza zasto neznam sto da i pravam ja drzam zatvorena vo soba ne sakam tolku mala da se omaci da ne ima nekoi posledici ve molam pomagajte i kazete mi kolku dena ke i trae toa, zasto i macorot mi polude po nea... pomagajte VE MOLAM.

Ми се породи мачката по втор пат :love: шала на страна имам мачка која ми се породи и имам сега 5 мачиња :( не можам сите да ги чувам кои ќе ги породи, инаку разбрав дека имало некоја вакцина која на секои шест месеци се давало и после тоа не може да затрудни. ако знаете некоја помош кажете зошто не мислам да правам фарма за мачки :(

Има да, се вика кастрација.

Има да, се вика кастрација.
За мачки е стерилизација. И убаво праша дечкото дали постои таква вакцина, а кастрација/стерилизација не спаѓа во вакцини колку што јас знам.

Ми се породи мачката по втор пат :love: шала на страна имам мачка која ми се породи и имам сега 5 мачиња :( не можам сите да ги чувам кои ќе ги породи, инаку разбрав дека имало некоја вакцина која на секои шест месеци се давало и после тоа не може да затрудни. ако знаете некоја помош кажете зошто не мислам да правам фарма за мачки :(
Стерилизирај ја бе,1200 денари ќе прежалиш ќе ја лишиш од раѓање и ќе и го продолжиш животот,нели знаеш дека секој пороџај е минус во векот на живеење на мачките??
Инаку има и таква вакцина да ама неможе цел живот такви вакцини да и ставаш...

Стерилизирај ја бе,1200 денари ќе прежалиш ќе ја лишиш од раѓање и ќе и го продолжиш животот,нели знаеш дека секој пороџај е минус во векот на живеење на мачките??
Инаку има и таква вакцина да ама неможе цел живот такви вакцини да и ставаш...
Епа што да правам ? чаре:?

Здраво macedonian.boy123 точно е дека постои инективна превентива за бременост,но тоа се инекции кои всушност го одложуваат созревањето на јајце клетката во организмот и го стопираат лачењето на хормоните поместувајќи и го циклусот за парење така да не се безбедни 100% и не гарантираат дека мачката повторно нема да ти забремени.Како што те советуваа погоре,најдобар начин е кастрирањето односно подврзувањето на двата јајника,не е скапо и е сигурно за здравјето на мачето.Можеш да го кастрираш во ветеринарната абмуланта на ветеринарниот факултет,нова е ја отворија годинава.Поздрав.:)

Здраво macedonian.boy123 точно е дека постои инективна превентива за бременост,но тоа се инекции кои всушност го одложуваат созревањето на јајце клетката во организмот и го стопираат лачењето на хормоните поместувајќи и го циклусот за парење така да не се безбедни 100% и не гарантираат дека мачката повторно нема да ти забремени.Како што те советуваа погоре,најдобар начин е кастрирањето односно подврзувањето на двата јајника,не е скапо и е сигурно за здравјето на мачето.Можеш да го кастрираш во ветеринарната абмуланта на ветеринарниот факултет,нова е ја отворија годинава.Поздрав.:)
Што пари чини ова?

А од кога може да се носи на стерилизација? Или нема одредена старост?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom