Мачки (општи дискусии)

PS

Се вчитува...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
44
Поени од реакции
2
Vaka decki imam macki doma 4ri od koj 3 se zenski pomali od 1 godina i eden e maz koj ima 2-3 godini. I sega ednoto mace koe nema uste godinka i uste e fizicki macence saka da se pari neznam sto mu se desava a ne e golemo. Ovoj golemiov macor i pojde nekolku pati da ja pari ama jas go trgnav i ne mu davam zasto maceto seuste e malo fizicki a i vaka nema uste godina za nekoj mesec ke polni a se trti nesto ovie dva dena poluduva i se pari. Dali e toa nekoja normalna faza zasto neznam sto da i pravam ja drzam zatvorena vo soba ne sakam tolku mala da se omaci da ne ima nekoi posledici ve molam pomagajte i kazete mi kolku dena ke i trae toa, zasto i macorot mi polude po nea... pomagajte VE MOLAM.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ми се породи мачката по втор пат :love: шала на страна имам мачка која ми се породи и имам сега 5 мачиња :( не можам сите да ги чувам кои ќе ги породи, инаку разбрав дека имало некоја вакцина која на секои шест месеци се давало и после тоа не може да затрудни. ако знаете некоја помош кажете зошто не мислам да правам фарма за мачки :(

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.895
Поени од реакции
11.621
Има да, се вика кастрација.

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
Има да, се вика кастрација.
За мачки е стерилизација. И убаво праша дечкото дали постои таква вакцина, а кастрација/стерилизација не спаѓа во вакцини колку што јас знам.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ми се породи мачката по втор пат :love: шала на страна имам мачка која ми се породи и имам сега 5 мачиња :( не можам сите да ги чувам кои ќе ги породи, инаку разбрав дека имало некоја вакцина која на секои шест месеци се давало и после тоа не може да затрудни. ако знаете некоја помош кажете зошто не мислам да правам фарма за мачки :(
Стерилизирај ја бе,1200 денари ќе прежалиш ќе ја лишиш од раѓање и ќе и го продолжиш животот,нели знаеш дека секој пороџај е минус во векот на живеење на мачките??
Инаку има и таква вакцина да ама неможе цел живот такви вакцини да и ставаш...

L

.Lost Angel.

Гостин
Стерилизирај ја бе,1200 денари ќе прежалиш ќе ја лишиш од раѓање и ќе и го продолжиш животот,нели знаеш дека секој пороџај е минус во векот на живеење на мачките??
Инаку има и таква вакцина да ама неможе цел живот такви вакцини да и ставаш...
Епа што да правам ? чаре:?

L

Ligeia

Гостин
Здраво macedonian.boy123 точно е дека постои инективна превентива за бременост,но тоа се инекции кои всушност го одложуваат созревањето на јајце клетката во организмот и го стопираат лачењето на хормоните поместувајќи и го циклусот за парење така да не се безбедни 100% и не гарантираат дека мачката повторно нема да ти забремени.Како што те советуваа погоре,најдобар начин е кастрирањето односно подврзувањето на двата јајника,не е скапо и е сигурно за здравјето на мачето.Можеш да го кастрираш во ветеринарната абмуланта на ветеринарниот факултет,нова е ја отворија годинава.Поздрав.:)

L

.Lost Angel.

Гостин
Здраво macedonian.boy123 точно е дека постои инективна превентива за бременост,но тоа се инекции кои всушност го одложуваат созревањето на јајце клетката во организмот и го стопираат лачењето на хормоните поместувајќи и го циклусот за парење така да не се безбедни 100% и не гарантираат дека мачката повторно нема да ти забремени.Како што те советуваа погоре,најдобар начин е кастрирањето односно подврзувањето на двата јајника,не е скапо и е сигурно за здравјето на мачето.Можеш да го кастрираш во ветеринарната абмуланта на ветеринарниот факултет,нова е ја отворија годинава.Поздрав.:)
Што пари чини ова?

Г

Гучи

Гостин
А од кога може да се носи на стерилизација? Или нема одредена старост?

Kajgana Shop

На врв Bottom