Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што и двајцата ќе бидат бели не значи дека и малите ќе бидат целосно бели. На пример доколку мајката на Бела била жолта, Бела ја има таа особина но таа е скриена и може да излезе кај малите мачиња и тие да бидат жолти.
--- надополнето: Oct 13, 2011 7:08 PM ---
i majkata na Bela e kako nea samo nema sareni ocinja,i ne e preporaclivo poradi albino genot mozat da bidat celosno gluvi ili delimicno

ima li barem nekoja crna tocka ili cel e bel da gi sparimi so Bela
да, целиот ми е бел...бебе е уште- 5 месеци има, а твоја Бела?!
--- надополнето: Oct 13, 2011 10:30 PM ---
Тоа што и двајцата ќе бидат бели не значи дека и малите ќе бидат целосно бели. На пример доколку мајката на Бела била жолта, Бела ја има таа особина но таа е скриена и може да излезе кај малите мачиња и тие да бидат жолти.

Точно така е...секојпат е различно !!!

да, целиот ми е бел...бебе е уште- 5 месеци има, а твоја Бела?!
--- надополнето: Oct 13, 2011 10:30 PM ---

Точно така е...секојпат е различно !!!
тоа незначи,ама голем е ризикот мачињата да бидат глуви на едното или двете уши :)

тоа незначи,ама голем е ризикот мачињата да бидат глуви на едното или двете уши :)

site vikaat deka vakvi beli macinja so sareni oci se gluvi ili na ednoto,jas imam uste edno mace 7 meseci sareno i dvete potpolno reagiraat na zvuci duri mislam deka Bela ne e ic gluva

site vikaat deka vakvi beli macinja so sareni oci se gluvi ili na ednoto,jas imam uste edno mace 7 meseci sareno i dvete potpolno reagiraat na zvuci duri mislam deka Bela ne e ic gluva
Ризикот е ако се спарат две потполно бели мачки,а не мачето да е бело.
И не секогаш мачето ако има шарени очи е глуво :)

Дали ако две бели мачиња се спарат, ќе испаднат мачињата бели??? (но едното има премногу ситна шарка на главата) ???

Дали ако две бели мачиња се спарат, ќе испаднат мачињата бели??? (но едното има премногу ситна шарка на главата) ???
Немора да значи.
На пример,ако мајката/таткото на мажјакот/женкат бил во друга боја,можно е малите да излезат такви.

Немора да значи.
На пример,ако мајката/таткото на мажјакот/женкат бил во друга боја,можно е малите да излезат такви.

od legloto 2 bea skroz crni 1 crno belo i ova kao majkamu skroz belo ,tatkoto mora da bil crn:)

Јас имам целосно бел персиски мачор, само 6 месеци е, секој месец го бањам и веќе е навикнат на тоа! Не се плаши од вода воопшто, си стои мирен, јас додека со рака (не со тушот) го бањам насапунет со „Trixie “(специјален шампон за мачки)!Доколку мачаката се навикне на вода, нема да има никаков проблем за нејзино бањање...инаку јас знам дека иако една мачка/мачор живее во домашни услови, сепак треба барем еднаш месечно да се бања (со млака вода, со посебен шампон и пред се' со рацете)!

Ризикот е ако се спарат две потполно бели мачки,а не мачето да е бело.
И не секогаш мачето ако има шарени очи е глуво :)

Јас баш сакав да го спарам Томета мој (целосно бел) со една мачка (целосно бела) за 100% да излезат мачињата бели, ама :((...ако се глуви :((

Јас баш сакав да го спарам Томета мој (целосно бел) со една мачка (целосно бела) за 100% да излезат мачињата бели, ама :((...ако се глуви :((
Абе,не е сигурно дека ќе излезат глуви,ама ризикот е многу голем.

Најбитно е да немаат плави очи.

Значи ако се и мажјакот и женката целосно бели но имаат зелени, кафеави очи (значи било која друга боја освен плавата) слободно можеш да ги спариш и нема да бидат глуви иако се целосно бели.

Ризикот за глувост се појавува само доколку се спарат 2 бели мачки со плави очи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom