Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи, ама најдобро преку ден "прошетај' го низ двор и внeси го пак внатре да ја запознае околината. За да бидеш сигурен чувај го неколку дена дома првин па после пушти го слободно. Се разбира од како првин ќе направиш како што ти кажав и нема да имаш проблем. Мачките и животните општо, заради инстиктот за преживување брзо разбираат каде имаат поголеми шанси дa oпстанат. На некој начин наоѓаат замена за топлата потпора на својата мајка во скутот на сопственикoт :)

П.С. Немој да се чудиш ако на сред галење почне да те гризе (со осет) така ја покажуваат првизаноста и позитивните вибрации кон тебе.

Ова мене ми се случува стално, првин ќе ја галам и заспива и грчи, и после се буди и ко луда касат и гребат со осет.
Ама пак зато ко решив да ја капам не ме гребеше со осет, рани на рацеве уште имам..

Ама пак зато ко решив да ја капам не ме гребеше со осет, рани на рацеве уште имам..

Мачка не се бања, т.е. тешко е да ја научиш, наместо тоа земи вода благо разредена со шампон за мачки намачкај на раце и гали ја, повотори го ова неколку пати и тоа е тоа.
Те напаѓала бидејќи мачките многууу мрзат вода а воедно и паника ја фатила, или поточно инстинкт за преживување-борба за живот.

Мачка не се бања, т.е. тешко е да ја научиш, наместо тоа земи вода благо разредена со шампон за мачки намачкај на раце и гали ја, повотори го ова неколку пати и тоа е тоа.
Те напаѓала бидејќи мачките многууу мрзат вода а воедно и паника ја фатила, или поточно инстинкт за преживување-борба за живот.

Многу, ама буквално многу ретко мјаука, а тогаш коа почна ма мјаука, грев ме фати и одма ја исушив..

Море немам намера поќе да ја капам шо сакат нека е :).

Многу, ама буквално многу ретко мјаука, а тогаш коа почна ма мјаука, грев ме фати и одма ја исушив..

Море немам намера поќе да ја капам шо сакат нека е :).

Tи кажав како и нема да имаш никаков проблем :)

Moжно е да е трудна мачкава, има 4-5 месеци? Многу ми гледат голема во стомакон, или многу ја ранам или е трудна..

Имам сијамска мачка ,старо дртало од 8 години и јавно го опоменувам дела доколку продолжи со лошото (недолично) однесување ќе го дадам у стационар . . . Фала многу,пријатно.

Значит сеа мачкава ја држам на строга диета, морат линија да се држит шо е она :).

По малку намалувај од храната не наеднаш, дур не стасаш до умерено хранење. Малечко е на 4-5 месеци за да е трудна. :smir:

По малку намалувај од храната не наеднаш, дур не стасаш до умерено хранење. Малечко е на 4-5 месеци за да е трудна. :smir:

Maла, мала ама само мачоришта се вртек околу дворов xD..

Барам на подарок мало целосно бело женско маченце.
Маченцето ќе биде чувано во стан и ке му пружиме многу љубов и топол дом.
Кој подарува мало бело женско маченце нека ме контактира на ПП.

Знае некој дали е можно да се најде вакво маченце у Македонија? (:

munchkin.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom