Мачки (општи дискусии)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Зависи, ама најдобро преку ден "прошетај' го низ двор и внeси го пак внатре да ја запознае околината. За да бидеш сигурен чувај го неколку дена дома првин па после пушти го слободно. Се разбира од како првин ќе направиш како што ти кажав и нема да имаш проблем. Мачките и животните општо, заради инстиктот за преживување брзо разбираат каде имаат поголеми шанси дa oпстанат. На некој начин наоѓаат замена за топлата потпора на својата мајка во скутот на сопственикoт :)

П.С. Немој да се чудиш ако на сред галење почне да те гризе (со осет) така ја покажуваат првизаноста и позитивните вибрации кон тебе.
Ова мене ми се случува стално, првин ќе ја галам и заспива и грчи, и после се буди и ко луда касат и гребат со осет.
Ама пак зато ко решив да ја капам не ме гребеше со осет, рани на рацеве уште имам..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ама пак зато ко решив да ја капам не ме гребеше со осет, рани на рацеве уште имам..
Мачка не се бања, т.е. тешко е да ја научиш, наместо тоа земи вода благо разредена со шампон за мачки намачкај на раце и гали ја, повотори го ова неколку пати и тоа е тоа.
Те напаѓала бидејќи мачките многууу мрзат вода а воедно и паника ја фатила, или поточно инстинкт за преживување-борба за живот.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Мачка не се бања, т.е. тешко е да ја научиш, наместо тоа земи вода благо разредена со шампон за мачки намачкај на раце и гали ја, повотори го ова неколку пати и тоа е тоа.
Те напаѓала бидејќи мачките многууу мрзат вода а воедно и паника ја фатила, или поточно инстинкт за преживување-борба за живот.
Многу, ама буквално многу ретко мјаука, а тогаш коа почна ма мјаука, грев ме фати и одма ја исушив..

Море немам намера поќе да ја капам шо сакат нека е :).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Многу, ама буквално многу ретко мјаука, а тогаш коа почна ма мјаука, грев ме фати и одма ја исушив..

Море немам намера поќе да ја капам шо сакат нека е :).
Tи кажав како и нема да имаш никаков проблем :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Moжно е да е трудна мачкава, има 4-5 месеци? Многу ми гледат голема во стомакон, или многу ја ранам или е трудна..

Daamjaan

Bla blaaa
Член од
11 октомври 2010
Мислења
23
Поени од реакции
0
Имам сијамска мачка ,старо дртало од 8 години и јавно го опоменувам дела доколку продолжи со лошото (недолично) однесување ќе го дадам у стационар . . . Фала многу,пријатно.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Значит сеа мачкава ја држам на строга диета, морат линија да се држит шо е она :).
По малку намалувај од храната не наеднаш, дур не стасаш до умерено хранење. Малечко е на 4-5 месеци за да е трудна. :smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
По малку намалувај од храната не наеднаш, дур не стасаш до умерено хранење. Малечко е на 4-5 месеци за да е трудна. :smir:
Maла, мала ама само мачоришта се вртек околу дворов xD..

L

Lu

Гостин
Барам на подарок мало целосно бело женско маченце.
Маченцето ќе биде чувано во стан и ке му пружиме многу љубов и топол дом.
Кој подарува мало бело женско маченце нека ме контактира на ПП.

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Знае некој дали е можно да се најде вакво маченце у Македонија? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom