Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
обожавам мачиња само што до сега не сум имал среќа :) имав 3,4 мачиња сите ми избегаа така да моментално немам:)

Pa zemi i civaj gi vnatre ne gi pustaj nadvor da ne begaat jas moeto go cuvam vo stan i e srecna macka. :wink:

еееееееј. мози се само мачки не!

Pa zemi i civaj gi vnatre ne gi pustaj nadvor da ne begaat jas moeto go cuvam vo stan i e srecna macka. :wink:

абе внатре го чувам кога ке отвори некој вратата надвор излегува и нема да го видам после ке доага зад мене и надвор ке излезе..и оди најди го после :)

Иииии кај ме најдовте со мачките...не јас не ги сакам јас ги обожавам.
Моите мацињаааа

1001380.jpg

1001095.jpg

Мојот мачор Денко заспа изморен од долгото играње...ма не,тој небира каде и како:pos2:

1001654d.jpg

Еве ја и мачката Кика како спие,легенда е:pos2:
1000816.jpg

Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Ми се храни од контењерите...
Пред некое време роди 6 мачиња од кои 5 ги изеде а едно го остави без едно око...
Сега мачето е збудалено и не ми дава ни да го погалам...
Се прашувам зошто...

Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Пред некое време роди 6 мачиња од кои 5 ги изеде а едно го остави без едно око...
Се прашувам зошто...

Cute story :wub:

П.С
Носи го на психолог, можда ќе дознаете зошто.
Хипноза е особено ефективен метод. Ги враќа по 9 животи уназад.

Cute story :wub:

П.С
Носи го на психолог, можда ќе дознаете зошто.
Хипноза е особено ефективен метод. Ги враќа по 9 животи уназад.
Хипозата не би реагирала целосно на маче без едно око хаха

Јас имав неколку мачки порано кои ги чував ама сега за жал немам.Едно маченце го чував 2 дена ама после морав да го дадам :toe:

Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Се прашувам зошто...

Уф жално...мачка канибалист...ако мачката ја чуваш и ја сакаш не е лошо совет од ветринар зошто ги јаде мачињата? знам дека мачките го изедат својот пород ако почувствува дека мачето е болно или нешто не е во ред...има многу мачки кои се жртва за своите мачиња,кај нив мајчискиот инстинкт е по развиен.

Ме сака мачката, а и јас ја сакам неа, сакам да а галам да ја шитурам да ја мазам и да ја викам Џоле. :)

Еве ги моите миленичиња...ни малку ни повеќе оппп на спална.
1001119resize.jpg

Оваа е Кика кога беше мала.
89084167.jpg

А оваа е Денко-немиенко како мал,ххихихи немиенко ајде погодете зошто му прекарот...кога го најдовме(у ствари тој не најде нас)целиот беше извалкан,а дури научи сам да се мие јас го миев по муцето.
Ајде ве поздравува Денко.
01010109.jpg

Јас чувам мачка...
Ми живее во дворот...
Се прашувам зошто...

Мачорите имаат навика да ги убиваат своите мачиња кои ги напраиле. То ест, ако дојдат до нив, знаат да ги задават. А случајот кој ти го кажуваш е од причина што малите мачиња се родени со некаква маана. Мачката знае да ги изеде буквално, то ест да не остави никаква трага од оние мачиња за кои ќе процени дека не се способни да преживеат или имаат некоја болест, веројатно умеат да гледаат подлабоко од нас луѓето. Не е непознат случај, само што обично мајката мачка знае да го стори тоа со едно или две од сите новородени. Сите чим ги изела, значи многу идиот мачор нашла за да и ги напраи, па сите фалц искочиле. :toe:

Имам мачор мал е мислам според мачкиниот живот сега е тинрјџер:pos:

а проблемот е што цело време му се јаде постојано мјаука.. го хранам му давам храна и повеке од што може да изеде... и не се смирува:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom