Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Погледнете ја "Средбата" на слепото маченце Оскар со неговите први играчки, нема да останете рамнодушни.

Погледнете ја "Средбата" на слепото маченце Оскар со неговите први играчки, нема да останете рамнодушни.

Ова ме замисли,чим слепо маченце успева да си игра со топче,зошто па и јас да не успеам :)
Ме разнезжни,стварно :)

7c2cf4fa0d077716.JPG

Нина кога ја собрав од улица и имаше само 3 недели. :pipi:

e5o3yh.jpg

Нина после 6 месеци.

Гледам ставате слики, еве го мојот мачор, раса Домашна Европска Мачка :D

p8106007.jpg

sl742389.jpg

sl741357.jpg

За жал има болест создавање на кристали во мочните патишта, и мора да јаде само специјална храна за регулирање на РН вредноста..

Ако прашуваш за изгледот, вакво маче не само што НЕМОЖЕ да се најде во Македонија,туку неможе да се најде нигде во светот!
А неможе да се најде бидејќи сликава е фотошоп.Непостои ниедна раса на маче со толку куси предни нозе.
А ако прашуваше за маче со таква боја,ете ТОМЕТО: погоре ти оставил слика со иста боја на мачето какво што бараш.

Постов го имам прочитано, гледам дека е од лани и незнам дали има уште некој нешто напишано (немам баш време да ги вртам сите постови) ама денес случајно закачив на ТВ некоја емисија за мачки и замисли, сепак расава постои, се вика Munchkin ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Munchkin_(cat)

Ova se Kiko i Kika (brat i sestra) me interesira dali mora obavezno da se kastriraat?
I zosto preterano mnogu baraat hrana?
Ke jadt i ne pominuvaat dva saati pak baraat :(

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    995,2 KB · Прегледи: 12
Ova se Kiko i Kika (brat i sestra) me interesira dali mora obavezno da se kastriraat?

Па секако не мора обавезно, ама јас би ти препорачал за машкото да го кастрираш, ќе биде мирен и ќе седи дома, инаку ќе се тепа со други мачори и ретко ќе го гледаш ќе доаѓа дома само да јаде и ќе оди пак во борба или да демне мачки. А тие борби верувај се опасни, мојот мачор остана без влакна позади левото уво зашто од тепачка имаше огромна рана тамо што тешко му зарасна.
А женското можеш да го стерилизираш доколку не сакаш да ти раѓа мали мачиња, а има и едни апчиња што можеш да и ги даваш два пати годишно мислам и нема да раѓа.

Убави мачиња :)
За тоа кастрирањето не знам, али секое маче јаде многу... На моето маче колку и да му давам, толку ќе изеде... не престанува! :X3:

Да прашам..Очиве на мојава мачка како да и се отечени малце,тоа зениците ми се чини дека се поголеми од нормалата..И на моменти ја слушам како кива...Што може да и биде..

Имате осетено, или пробајте да видите и помогнете ми..
Кога ја галам мачката во коренот на опашот чуствува нешто и одма се вознемирува почнува да ме каса и гребе... Секаде е тоа така и зошто?

Кога ја галам мачката во коренот на опашот чуствува нешто и одма се вознемирува почнува да ме каса и гребе... Секаде е тоа така и зошто?
Јас тоа го немам доживеано кај мојата, имам приметено дека само го дигаат задникот кога одиш со рака накај опашот... Да не е во време на парење? Или е повредена таму :confused: Стисни ја на тоа место (не многу силно) ако реагира избезумено значи има болки.

Јас тоа го немам доживеано кај мојата, имам приметено дека само го дигаат задникот кога одиш со рака накај опашот... Да не е во време на парење? Или е повредена таму :confused: Стисни ја на тоа место (не многу силно) ако реагира избезумено значи има болки.

Да, да на истото место кога ја галам се вознемирува.. 99% дека ја боли се осеќа.. За да е повредена не верувам зошто како што кажа и твојата е така, па не верувам и мојата и твојата да се повредени на исто место..

Дали мачето го чуваш во двор ?
Ако го чуваш надвор, можеби некој го шутнал по грбот или го удрил со камен па затоа сега го боли на тоа место, најдобро е да го однесеш мачето на ветеринар и да проверат точно што е работата, ако треба нека му направат и снимка, можеби нешто му е скршено или набиено.

Имате осетено, или пробајте да видите и помогнете ми.. Кога ја галам мачката во коренот на опашот чуствува нешто и одма се вознемирува почнува да ме каса и гребе... Секаде е тоа така и зошто?

Хммм и мојот исто вака прави, кога го чешам на тоа место прво мјаукнува, и ако продолжам се врти и ме напаѓа :D. Ова го прави од мал, значи знам дека не е повреда, плус напаѓа како да е изнервиран, а не како да го боли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom