S
SpaceTraveler
Гостин
Дечкички ќе ми каже ли некој што вид мојот мачор е?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Meне ми изгледат сосема обично, не вервам дека е расна.Дечкички ќе ми каже ли некој што вид мојот мачор е?
![]()
По фенси кажано - European Domestic Shorthair CatДечкички ќе ми каже ли некој што вид мојот мачор е?
![]()
Како што рече членот погоре. Се кастрираат. Иначе со самата кастрација, повеќе нема да ти излага и да брка мачки, ќе ти биде воглавно дома и ќе биде доста смирен.
Проблемот е тоа што мачорот во глобала излегува надвор и страв ми е да не јади многу ќотек од другите мачори/мачки
Јас на мојот мачор воглавно му давам сува мачешка храна, и два-три пати неделно го омрсувам со конзервирана.Вака вдомив маче женско старо 2 месеци. Му давам да јаде храна за мачки, но не сака да јаде салами такви работи дали е во ред само на конзервирана храна и кажете ми по колку пати да го ранам на ден и колкава количина?
Имам читано дека сувата храна е многу штетна за мачорите, оболуваат на бубрези. Кај мене секогаш има сува храна, но и секојдневно им давам или конзерва, или варам пилешко.Јас на мојот мачор воглавно му давам сува мачешка храна
Знам и јас имам читано, ама еве да не подречам досега немал проблем. Нормално оди во ВЦ и пие доста вода. Исто имам читано дека мачорите послабо пијат вода, кај мене Фигаро си е таман, и оди да мочка по 3-4 пати дневно.Имам читано дека сувата храна е многу штетна за мачорите, оболуваат на бубрези. Кај мене секогаш има сува храна, но и секојдневно им давам или конзерва, или варам пилешко.
Јас на мојот мачор воглавно му давам сува мачешка храна, и два-три пати неделно го омрсувам со конзервирана.
Конзервата треба да се потроши одма откако ќе ја отвориш да не стои долго, така да, незнам колку имаш сметка само со конзерви да го раниш.
А сувата храна е поефтина.
Јас на мојот мачор му ја полнам чинијата со сува храна и научен си е стално да има. Нема одредено пати. Кога ќе ја испразни дотурам. Не ја изедува наеднаш. Оди на неколку пати во денот и грицка кога си е гладен.
Во просек јаде едно нормално чинивче на ден.
Стар е 5ипол години.
Немој да му даваш салами. Подобро кога имате дома готвено месо оддвој му, отколку да му даваш салами и виршли.
Whiskas JuniorЈас планирам да купам сува храна, но се уште е мала па се надевам дека ќе ја јаде зашто гледам дека јаде само конзервирана. Има посебна за мали мачиња ?
Јас на мојот мачор воглавно му давам сува мачешка храна, и два-три пати неделно го омрсувам со конзервирана.
Конзервата треба да се потроши одма откако ќе ја отвориш да не стои долго, така да, незнам колку имаш сметка само со конзерви да го раниш.
Јас на мојот мачор му ја полнам чинијата со сува храна и научен си е стално да има. Нема одредено пати. Кога ќе ја испразни дотурам. Не ја изедува наеднаш. Оди на неколку пати во денот и грицка кога си е гладен.
Стар е 5ипол години.
Немој да му даваш салами. Подобро кога имате дома готвено месо оддвој му, отколку да му даваш салами и виршли.
Стар е 5ипол години.
Ризик му е. Кај мачки ќе ти спијат у куќарки. Да е у соба може ама вака надвор чисто сумњам.Луѓе како да го натерам бе мачоров да си влегвит во куќарката? Не сте свесни каква куќа му имам напраено. Со изолација со фасада со се! На чоек да му е мерак да влезит внатре... Пуст мачор мој за жива гла не влегвит, а не знам зошто. Чиста е, нова е, нит мирисат некако нит боцкат ни ништо... Тој над куќа седнал, а знам дека му е ладно само ме нервират!