Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Многу е глупаво тоа што луѓе направиле (успешен) обид да доловат звук на инструменти користејќи ги само сопствените гласни жици...јеа рајт.
Добро де глупо звучат, ужасни се ! Па уште и песна од Мејден земале еј срамота .. од МЕЈДЕН .. го брукаат бендот!
Па тоа ти е исто ко некој да земе на кавалче да ја свири Дисајпл од Слеер, и замисли тоа у живо :pos: Многу е ... патетично !

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Се работи за субјективен став и вкус секако, но треба малку пообјективно да се пристапи на работите. Да ја слушнеше Fear of the Dark на VC без да знаеш дека гитарите и басот се Дум Дим Пам, сигурна сум дека не ќе ја жигосаше преработката како Патетика. Луѓето си избрал посебен начин на музичка експресија, башка одлично го прават она што го замислиле.
Не ги имаат обработено само Мејден, на нивната листа се наоѓаат и Manowar (Kings of Metal), Nightwish (Wishmaster) и Metallica (Battery).

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Ги чув и Вишмастер и Кингс оф Метал и целиот усран албум, батери мислам дека е од друг албум и уопште неќам да чујам пошто можам да замислам колку само ја засрале .. едноставно бендот не доволно кул за моите уши, ја тоа го нарекувам Ѓубре !

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Ахам. Се што не е доволно кул за твоите уши е Ѓубре значи...кјут бе :)
Кјут индид.
БЛА.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
На 25 во Вулкан ќе биде право богатство за металските уши.
Infest ќе доаѓаат , биче журка. Одличен бенд !
Потоа истот така ќе бидат Embryotomy ,Last Act of Defiance и Furion. Одлично! Треш до јаја !

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Ги чув и Вишмастер и Кингс оф Метал и целиот усран албум, батери мислам дека е од друг албум и уопште неќам да чујам пошто можам да замислам колку само ја засрале .. едноставно бендот не доволно кул за моите уши, ја тоа го нарекувам Ѓубре !
DAJ BE NE SE BLAMIRAJ MANOWAR I NIGHTWISH A POSEBNO OBIE ALBUMI SE SUPER NE BIDI BIIIIIIIP

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
ArhangelOFDeath,
дај соземи се злато :) Пред да скокаш прочитај ја убаво целата конверзација :)

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Од метал само прогресив (Porcupine Tree , Type O -, Dream Theater, Anathema , Ayreon ..) И остали ствари не знам у шо спаѓаат (ваљда Doom/goth) - Katatonia , Theatre of Tragedy , Therion..

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Метал обожаваам! онака адреналин....до даскеее... :music3: а башка и шутките(за мушки) за да се испразниш од сите срања....поштувам...добар thrash, а исто и brutal....онака најбоље бендој ми се:Metallica(иако не има се сите албуми thrash), Lamb of god, Virgin Snatch, Tankard, Death, Slayer, Kreator, Sepultura...и мноогу други ме мрзи да набројувам....:toe:

ПС.Thrash 'til death!:music3:

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Одлични бруталци шо треба да ги слушните Origin-Antithesis 2008 му се изнаслушаф поке од 10 пати дено

U

UnholY

Гостин
Orphaned Land

Моја преокупација периодов преставува израелскиот метал бенд кој преставува варијација и комбинација од неколку стилови, така шо не би можело, барем од моја гледна точка да се верифицира еден официјален жанр во кои би ги вметнале.
Заклучок дека станува збор за еден од најуникатните и оригинални бендови.
Уметници и персони со извонредна креативност и иновации, а користејќи и инспирација од митолошки тематики успеваат да ја преточат целата своја имагинација и замисла преку музиката, која ве вметнува вас директното во нивната престава и ве води на начинот на кој токму тие го замислиле.
Претходните неколку дела кои се издадени преставуваат само процедура кон конечниот триумф, а тоа е албумот Mabool, издаден пред четири години.
А, воедно и еден од најдобрите метал албуми на сите времиња, особено од инструментален аспект.

Маестрална и вокабуларно неописиво е да издадат импресиите од албумот, пошто буквално треба да се доживее.
Комбинација и вариетети на нивниот карактеристичен death и doom метал, со мистичноста и магијата на фолклорот, етното, а тука се и нежните женски вокали кои само комплементарно придонесуваат да се долови целата мистика на албумот.
Аранжирано на таков начин шо звучи толку зачудувачко и прифатливо за уво.
Комбинациите и трката на емоциите и звуците, надоврзувањето на различните инструменти и музицирачки точки.

Листата на песни:

1. Birth of the Three (The Unification)
  2. Ocean Land (The Revelation)
  3. The Kiss of Babylon (The Sins)
  4. A'salk – 2:05
  5. Halo Dies (The Wrath of God)
  6. A Call to Awake (The Quest)
  7. Building the Ark
  8. Norra el Norra (Entering the Ark)
  9. The Calm Before the Flood
  10. Mabool (The Flood)
  11. The Storm Still Rages Inside
  12. Rainbow (The Resurrection)(instrumental)
Едноставно самиот вокабулар е недоволен за да ги искажам импресиите.
Строго го препорачувам на секој приврзаник на квалитетна вариететна метал музика.

Kajgana Shop

На врв Bottom