Кога сме кај Морбид да прашам дали ќе доаѓале кај нас дека другарчето Суперхик на мене и овој што го цитирам ми спомна. ИНФО ПЛИЗ.
Дечки, терминот шпекулација владее денес насекаде.
Дезинформации за доаѓање на култни метал бендови имам добиено во енормен број, изминативе две-три години.
Дури и се ширеа гласини за доаѓање на Cannibal Corpse.
Инаку, Morbid Angel, имаа турнеја низ Европа годинава со повеќе големи и афирмирани бендови, ама доаѓање на бенд од типот на Morbid Angel, кај нас сеуште останува тенденција и апсурд.
Мораме да се помириме со тоа шо е, односно кога сакаме да гледаме некој од нашите познати омилени бендови, тука ни се Бугарија и Србија.
А да не знае некој нешто за нова ствар од Morbid Angel? негде читав дека треба да излезе скоро ( нели на I), и дека ќе се вика Iblis The Great, а колку е точно појма неам. Unholy ти гарант знаеш нешо поише за ова а?
Да, точно е работат дека работат на новиот материјал, само сеуште не е објавено кога ќе излезе официјално.
Имаше и реиздание на нивниот деби албум ''Altars Of Madness'', треба да го набавам во блиска иднина.
А, на новиот албум се со мојата омилена, односно првичната и пеколна тројка, Dave Vincent, бас и вокал, Trey Azaghtoth ритам и соло гитара и тапанарот Pete Sandoval.
Кога сме веќе кај мојот омилен бенд, не знам дали некој од вас има забележано една интересна процедура која се одвива низ годиниве.
Се работи за една традиција да ги именуваат албумите по азбучен ред почнувајќи од почетокот.
Сега ќе ги напишам албумите по редослед, да ви потенцирам за шо конкретно се работи.
-
Altars Of Madness
-
Blessed Are The Sick
-
Covenant
-
Domination
-
Entangled In Chaos
-
Formulas Fatal To The Flesh
-
Gateways To Annihilation
-
Heretic
И најновиот албум ќе започнува на буквата I, за продолжување на традиционалноста.