Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
D

Daftie

Гостин
Фала за Orphaned, ама ќе ви дадам уште едно фала и ќе ви билдам репутација два недели ако ми дадете пасворд за архивата од рапидшер линкот шо е.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Повеле најновото сончево дело на Haggard:
http://rapidshare.com/files/141100381/gencler_yakismio_By_sXcAp_.rar
За незапознаените, Haggard е еден од најквалитетните симфо-метал бендови на денешницата. Нивната музика е прекрасен микс на класична софистицираност и метал-епичност. Ке ја поставам и целата им дискографија, па ако сте расположени за врвно музичко доживување, спуштајте:
http://www.bunalti.com/?p=341

Пасвордот за сите албуми е: bunalti.com
Да се надоврзам на Orphaned Land муабетот, навистина Mabool е ремек-дело. Фактот дека не сум запознала човек што не го обожава албумот, зборува дека станува збор за исклучително уникатно и квалитетно парче. Омилени траки од албумот ми се The kiss of Babylon и Norra el Norra. Се приготвувам веќе подолго време асално да го преслушам Sahara, очекувам многу :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Еј знае некој новиот албум на Helloween кога излегува ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Metal e muzika na nepokorot, sekoj nejzin rif i udar na tapanite ko da veli coveku stani i bori se, svetov e surov, lugeto se volci, borbata e vecna!

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
А да не знае некој нешто за нова ствар од Morbid Angel? негде читав дека треба да излезе скоро ( нели на I), и дека ќе се вика Iblis The Great, а колку е точно појма неам. Unholy ти гарант знаеш нешо поише за ова а?:)

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Јас знам нешо за нив,нели се планираше да ги носет на терордом?Епа изгледа не :pos::pos::pos::pos:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
А да не знае некој нешто за нова ствар од Morbid Angel? негде читав дека треба да излезе скоро ( нели на I), и дека ќе се вика Iblis The Great, а колку е точно појма неам. Unholy ти гарант знаеш нешо поише за ова а?:)
Кога сме кај Морбид да прашам дали ќе доаѓале кај нас дека другарчето Суперхик на мене и овој што го цитирам ми спомна. ИНФО ПЛИЗ.

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Алоо,нели виде напишав?Ако не,читај меѓу редој,а может да ги донесет ако дајш над пет илјади евра,толку негде барале :pos: стварно испукав од смеа

U

UnholY

Гостин
Кога сме кај Морбид да прашам дали ќе доаѓале кај нас дека другарчето Суперхик на мене и овој што го цитирам ми спомна. ИНФО ПЛИЗ.
Дечки, терминот шпекулација владее денес насекаде.
Дезинформации за доаѓање на култни метал бендови имам добиено во енормен број, изминативе две-три години.
Дури и се ширеа гласини за доаѓање на Cannibal Corpse.

Инаку, Morbid Angel, имаа турнеја низ Европа годинава со повеќе големи и афирмирани бендови, ама доаѓање на бенд од типот на Morbid Angel, кај нас сеуште останува тенденција и апсурд.
Мораме да се помириме со тоа шо е, односно кога сакаме да гледаме некој од нашите познати омилени бендови, тука ни се Бугарија и Србија.

Да, точно е работат дека работат на новиот материјал, само сеуште не е објавено кога ќе излезе официјално.
Имаше и реиздание на нивниот деби албум ''Altars Of Madness'', треба да го набавам во блиска иднина.
А, на новиот албум се со мојата омилена, односно првичната и пеколна тројка, Dave Vincent, бас и вокал, Trey Azaghtoth ритам и соло гитара и тапанарот Pete Sandoval.

Кога сме веќе кај мојот омилен бенд, не знам дали некој од вас има забележано една интересна процедура која се одвива низ годиниве.
Се работи за една традиција да ги именуваат албумите по азбучен ред почнувајќи од почетокот.
Сега ќе ги напишам албумите по редослед, да ви потенцирам за шо конкретно се работи.

- Altars Of Madness

- Blessed Are The Sick

- Covenant

- Domination

- Entangled In Chaos

- Formulas Fatal To The Flesh

- Gateways To Annihilation

- Heretic

И најновиот албум ќе започнува на буквата I, за продолжување на традиционалноста. :)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Алоо,нели виде напишав?Ако не,читај меѓу редој,а может да ги донесет ако дајш над пет илјади евра,толку негде барале :pos: стварно испукав од смеа
десет илјади бараат. Али ипак ќе ги глеаме у Белград, бар за утеха:D

U

UnholY

Гостин
Сигурно можете да претпоставите во колку страшна загуба се организаторите со носењето на бендови од понизок ранг, а да не дискутираме колку ќе отидат во загуба и да ги донесат Morbid Angel.

Премала е посетеноста, а ангажираноста на организаторите, пред се на Бригада, е преголема.
И веќе треба да се сепнат, барем за момент, и да си ја активираат свеста во мозоците, па да сфатат дека самите се виновни за нивната загуба.

И покрај очигледноста, уште од поодамна, дека концертите на бендови од типот на Кrisiun, Vader, Suffocation, Ancient Rites, Marduk и ред други светски бендови, воопшто не беа посетени, не успеаа да се откажат од преголемата ангажираност.

А, после плукаат, и шират пропаганда против оние кои не ги посетуваат концертите, одејќи дури до таму шо ги нарекуваат и шупаци, глупаци и никаквеци кои подобро да не слушаат метал.
Колку инфантилен концепт на размислување, за жал прифатен од мнозинството, газолижачи на организаторите, кои ќе направат се за да ја добијат нивната почит, која мене искрено не ми треба.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Колку што си ти згрозен од непосетеноста толку и они, без разлика што се организатори. И нема ваљда да и лижат гз на публиката, пошто публиката 90% е гомно.

Kajgana Shop

На врв Bottom