Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
T

Tetro

Гостин
Веќе долго време со другар ја тупиме за тоа кој бенд е подобар, Мејден или Металика?
Да, знам, едните се трешери, другите се убер хеви металци, едните имаат 4 гитари, другите 2+1 (ритмичка). Да, знам и дека music is not a fucking competition, ама баш ме интересира ваше мислење по прашањето. Фала.:)
Секое прашање заслужува одговор, нели?
Епа, вака:
По мое мислење дека ќе бидеш и разочаран од одговорот, ама сепак ќе ти кажам дека подобар бенд од набројаните два нема да најдеш. Стварно се добри. Ма не, одлични се, сум ги слушал порано, сеуште ги слушам, и ќе продолжам да ги слушам.
Денес ќе речам слободно дека повеќе ми се слуша Ајрон Мејден, а утре може да биде Металика. Јебига, до вкус е.
Некој ќе сака да те удри ако не го погодиш баш неговиот вкус, значи се` е до вкус, а по вкусовите можеме само да плукаме. :toe:

P

PoisonLady

Гостин
Мене Металика за нијанса ми се подобри...ама само за нијанса.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Би ги одбрал Металика над Мејден у секое време. Никогаш не ми се свиѓале Мејден ради долгите солаже.

Член од
26 октомври 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Веќе долго време со другар ја тупиме за тоа кој бенд е подобар, Мејден или Металика?
Да, знам, едните се трешери, другите се убер хеви металци, едните имаат 4 гитари, другите 2+1 (ритмичка). Да, знам и дека music is not a fucking competition, ама баш ме интересира ваше мислење по прашањето. Фала.:)
Да ти ја разрешам дилемата Megadeth rules them both :icon_cool

Kajgana Shop

На врв Bottom