Луто!

• Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување

Луто?!

• Обожавам луто!

Гласови: 203 73,0%
  • Мразам луто!

Гласови: 75 27,0%

• Вкупно гласачи
    278
Јас почнав одеднаш да јадам луто, пред 5-6 години, претходно не сакав ни да помирисам, ама изгледа посетував елитна школа за јадење луто - онаа на тетка ми - каде единствено правило е дека ручек без луто, едноставно, не може да се нарече оброк... секојдневно ја следам оваа максима и блујам оган, ако притреба... :)

Уф обожавам луто, не можам да си го замислам денот без лути печени пиперки, буковска и.т.н.
Дури и повеќе од мајка ми можам да поднесам луто.:D

Почнаа да ми ги кријат теглите со феферонки :(

Од толку што сум мераклика на луто, желудников што убаво го средив, ама пак јадам и после јадење ранитадин обавезно инаку ај фил лајк а драгон вит вери мач флејм ин ми:)

Од толку што сум мераклика на луто, желудников што убаво го средив, ама пак јадам и после јадење ранитадин обавезно инаку ај фил лајк а драгон вит вери мач флејм ин ми:)
Сѐ додека го немаш овој проблем добро е :pos:
Im-a-dragon-Nope-Im-a-rocket.png

Можеш и со Ланзул, јас си зимам по едно ланзулче и супер ми е :pipi:
Порано воопшто не јадев луто, не можев ни од далеку да помирисам лута пиперка, не па да ја пробам, а сега изгледа од доноров ми се пренесе и тоа, ми се чудат моиве, нив им течат солзи од луто јас викам дајте уште некоја феферона :D

Сѐ додека го немаш овој проблем добро е :pos:
Im-a-dragon-Nope-Im-a-rocket.png

Можеш и со Ланзул, јас си зимам по едно ланзулче и супер ми е :pipi:
Порано воопшто не јадев луто, не можев ни од далеку да помирисам лута пиперка, не па да ја пробам, а сега изгледа од доноров ми се пренесе и тоа, ми се чудат моиве, нив им течат солзи од луто јас викам дајте уште некоја феферона :D

Мене брат ми ме научи, бидејќи како помала он ме чуваше после школо дур да дојде мајка ми од работа, и ке направи нешто за јадење и у натре ми ставаше од тоа семките љути а тоа изгор, најљутото нешто у цела пиперка итака два три пати сега јадам и изгор да е, ама тоа што викаш ланзули , ранитадини мора после инаку отиде курбан хранопровод :)

Де, бе, па ти... за еден хранопровод... глеј си го здравјето :D

Најјако е кога некој што не јаде луто, кога случајно ќепроба, а згора на тоа, ќе почне да се „лади“ со многу вода.... еден мој колега излезе со теорија (која изгледа веројатна, иако не сум ја испитал практично), дека „лутото“ од јазикот најбрзо може да се „исчисти“ со мајонез....

Јас, пак, мислам дека хранопроводот може да се „спаси“ со леблебии или многу јогурт...

Де, бе, па ти... за еден хранопровод... глеј си го здравјето :D

Најјако е кога некој што не јаде луто, кога случајно ќепроба, а згора на тоа, ќе почне да се „лади“ со многу вода.... еден мој колега излезе со теорија (која изгледа веројатна, иако не сум ја испитал практично), дека „лутото“ од јазикот најбрзо може да се „исчисти“ со мајонез....

Јас, пак, мислам дека хранопроводот може да се „спаси“ со леблебии или многу јогурт...
Има некое чаре за споредното дејство на лутото, кај мене еден колега на работа пиперчињата мали оние црвени ги викаше дум-дум. Еднаш болат кога ги јадеш, и уште еднаш кога ги исфрлаш. :D

Три пати во мојот живот имам на дежурен идено ради лутово , затоа ми бранат више, да нема четврти пат:pos:

Морав да почнам со лути јадења, зачини, индиска кујна, лукче домашно и сл. имав многу висок холестерол, многу корисен се покажа кромидот, оној коа го лупиш солзи ко нијагарини водопади ти течат. Али со ништо не се испира одвратниов мирис после ручек, ко ламја можам да блујам лут здив се шири. А и за спотерување е топ решение:pos:

Три пати во мојот живот имам на дежурен идено ради лутово , затоа ми бранат више, да нема четврти пат:pos:

Како не сме се сретнале бе:))) Ај ваљда ќе ни дое памет да ијаме осет :)

Буковец, триена лута сол, феферонки, намаз од лук, втората тура од домашниот ајвар (лут, само за мене) .. Се давам. Кромид поретко.

Има некое чаре за споредното дејство на лутото, кај мене еден колега на работа пиперчињата мали оние црвени ги викаше дум-дум. Еднаш болат кога ги јадеш, и уште еднаш кога ги исфрлаш. :D
Има, една лажица зејтин :)

Јас немам голем проблем со лутото (иако немам мера) Некогаш ако претерам, малку киселина ми се ствара ама не е страшно :) Инаку обожавам чили, јалапено (отров лути) оние нашите режаните мх мх мх... Буковец не е за мене, или јас веќе немам осет или неможам да најдам лут буковец :(

Не е од лутото проблемот твој со желудникот, имаш проблем со другата храна, исфрли ги од диета гумите за џвакање полни со аспартам како орбит е сите други врсти по ред, соковите со вештачки засладувачи, брзата храна која што носи брза смрт, чипсови смоки се што е процесирано со вештачки бои и засилувачи на вкус.....

И ќе имаш добар желудник за кој што добро ќе ги свари литите пиперчиња.

Нема шанси мене некој да ме убеди колку сак нека е луто не е проблемот во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom