Лулашки

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Секој пагал од лулашки па и јас...Како мал многу уживав да се лулам..

Koa bev mala gi obozavav lulaskite. Imav i vo dvorot edna, ne bese mnogu golema pa ne mozev da ja koristam do postari godini, odev i u parkot da se lulam posebno otkoa prestana da me sobira vo taa lulaska so ja imav doma. I sea sakam da se lulam ama ne me lici na stari godini, no se slucuva zimno vreme sred nok da zalutame so drustvoto na parkot koa nema ziva dusa i pak se lulam.

Ми будат малку лоши спомени, пред 2 години како што се лулав и бев залетан, одозгора ги испуштив рацете и паднав на стомак на земјата. :(
Тогаш ми се зацрни пред очи, потоа неколку секунди не можев да земам воздух, а и не можев да зборувам како што треба.

иако ги имам 16 год. интересно ми е да се лулам :pipi: нема поубаво чувство:pos2::smir:

А зашто да се присетам?:pipi:Уште се лулам на лулашки и мислам дека нема никогаш ни да престанам.Незгоди има повеќе од згоди, ама интересни се:pipi:
Што од преголемо засилување и лулање, што од паѓање со брадата во песок:vozbud:
Не го губете детето во себе...:pipi:

Лулашката од секогаш ми била нешто преубаво. Седнуваш, замижуваш, се лулаш и осеќаш како целата негативна енергија од тебе излегува, како ветрето те милува....:)
Знам дека кај баба ми и дедо ми на викендица имавме една лулашка дрвена, со јаже и беше закачена на тоа железата каде лозјето расте. Но со текот на времето и помина употребата, зошто и мојата килажа некако растеше. Но се надевам дека после толку години, лулашката ќе биде повторно во употреба, зошто сега новото мало внуче ќе бара забава:D:love:
Исто се сеќавам дека со другарчињата од маало цел ден игравме на љуљашките ( така ги викавме). Си броевме кој на колку време ќе се лула, т.е. се мењавме на секои 5 минути, се фрлавме/скокавме од лулашката, се качувавме по тобоганот, игравме жмурка криејќи се во тие куќичките, а навечер купувавме сончоглед за 10 денари или бурек и игравме вистина или предизвик, каладонт, си раскажувавме страшни приказни. А исто памтам дека на светлата имаше милион комарци што партал ме правеа.
На ручек одкога ќе се најадевме, одевме на лулашките, иако беше прежешко надвор, се лулавме на лулашките и мижевме. Потоа кога ќе ги отворевме очите се се гледаше плаво.
Е сега имаше и такви незгоди:D Се сеќавам дека еднаш со татко ми одевме во Тинекс и на враќање му реков чекај 5 минути да се полулам. И сега лулашката беше од оние даска на два синџири. Јас затрчување, седнување на лулашката, земање залет и со газот се лизнав од даската и со главата се зачукав во каменчињата на земја. И ден денеска памтам како тоа боли :свиркам:
Потоа се сеќавам дека со другар ми, кој во суштина и не ми беше некој другар, туку повеќе би рекол пријател, се клацкавме на клацкалката и он беше горе, а јас доле. И он земал камче и ме акна по глава, јас се наљутив и си станав, а он од горе зачука доле. Ногата си ја одра. После се правев на тошо дека ништо не сум направил:giggle:

Ахх, ми фали детството:place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom