Ludacris

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
jove_bt напиша:
целосно се сложувам со мислењето на Ќенгур :) остај човече да се води една нормална дискусија ако не си фан на Луда, 50, Еминем итн.... не мора да постираш во тие теми, можеш да си отвориш своја за твоите ''идоли''

pozdraFFF....
Абе ова е тема за лудакрис,тука се писуваат пофалби и критики,така да мозе секој што сака да си казе за него....:helou:

Абе ова е тема за лудакрис,тука се писуваат пофалби и критики,така да мозе секој што сака да си казе за него....:helou:

Така е брат, а не да не критикуваат нас овде шо слушаме(не дека ме боли ако не критикуваат)

Сакав да отворам (нова) тема за мојот омилен рап артист , Лудакрис ... и наидов по пат на оваа... која е за жал замрена малку... или малку повеќе... па си викам ајде да ја реновираме...
Christopher Brian Bridges попознат во јавноста како Ludacris е амерички Рап Артист воедно и Актер.Роден на Септември 11, 1977.
Заедно со својот менаџер Chaka Zulu тој е пронаоѓачот на DTP ( Desturbing the Peace ) групацијата дистурбирана од страна на Def Jam Recordings.
Лудакрис е еден од најпродаваните Јужни хип хоп соло артисти на сите времиња соповеќе од 15 милиони парчиња продадени во Обединетите Американси Држави и преку 20 милиони парчиња продадени низ целиот свет. Има освојувано многу разни награди во текот на својата кариера како што се " SAG, Critic's Choice, MTV, и Grammy Awards " во својата кариера.
Роден во Илиноис , тој е Афричко Амерички и воедно Американец со староседелско потекло.
Нај занимливиот податок е тоа што на само три години тој почнал да присуствува на многу забави ( средношколски) заедно со своите родители. А првата рап песна ја напишал на само ДЕВЕТ години и по 3 години ( на 12) ја создал првата своја група.
Бил член во краток период на неколку групи како “ Oak Park and River Forest High School , Banneker High School и тн... а годината 98/99 се има запишано и студирал музички менаџмент. Во 2007 тој го изгубил својот татко Вејн поради Рак по што својата ќерка ја крсти Карма (ахх..)
Музичката кариера му започнала во радио , Атланта хип-хоп стејшн хот 97.5 , сега лоцирано на 107.9 , потоа Тимбаленд го зел да работи со него на радиот и ја снимил траката "Phat Rabbit" ( добра трака ) шо што во 1998 била поставена и на албумот на Тимбаланд Tim's Bio : Life from da Bassment.
Ноември 2000 година тој го издал својот прв албум "Back For The First Time " како ре-продукција на својот деби демо-албум "Incognegro" продуциран од андерграунд продуцентот Sessy Melia.
Овој албум достигна до четвртата позиција на најслушани , продавани и симнувани албуми и претставувал огромен успех за него.
Посебна марка во оваа индустрија оставија траките "Southern Hospitality" и
"What's Your Fantasy" од овој албум кои биле инспирирани од страна на Too Short исто така рапер.Истата година гостуваше на многу шоуа по што на крајот заслужи и да го води Мтв хип хоп програмот Direct Effect .
Во 2001 година испадна и вториот албум "World Of Mouf" Мојот лично омилен негов албум кој што ги содржи песните како "Rollout (My Business)" - Номинирана за VMA Awards каде што исто така и во живо ја изрецитира , исто и "Saturday (Oooh Oooh)" , "Move Bitch" и "Area Codes" ( која со Ролаут мај бизнис ми се мене омилени од постарите траки...)
По едногодишна пауза веќе во 2003тата година го издаде и својот нов албум
“Chicken-n-Beer“
На овој албум се најде траката која го претставуваше филмот 2 Fast 2 Furious - “Act a Fool,“ Само оваа трака му донесе огромна слава по што следеа и траки како што беа секако : "Pussy Poppin'", "Stand Up"- која достигна прво на официалната топ 100 листа во светот , "Splash Waterfalls" и така натаму ... на овој албум гостуваа и артисти од калибарот на Снуп Дог , Кање Вест( како продуцент) , Чинги , Шоуна , Лил Флип и други.
Следната година повторно нов албум- The Red Light District (2004)
Овој албум исто така беше голем успех, на него се пронајдоа хитови како што се :’’ Get Back , Put Your Money , Number One Spot , Hopeless, Pimpin all over the World“ и други а овој албум како гости се појавија артисти како Nas, DJ Quik, DMX, Trick Daddy, Sleepy Brown како и новитетот во DTP - "Bobby V( Valentino) “ .
Траката со SUM 41 го препорача во добро светло и пред рок естрадата по што траката The No. One Spot беше повторно Кавер на филм - " Austin Powers". Исто така имаше и песни во кои го торпедираше Bill O` Reilly кој неодавно изјави имаше пртив некои рапери па поради тоа Луда му врати со дисови , така во една реченица имаше изјавено како “ Hi Mr. O'Reilly / Hope all is well kiss the plaintiff and the wifey“ реченица напишано само поради проблемите на О`рајли со Андреа Макрис.
И веќе во 2006 година дојде до албумот “Release Therapy’’ со кој стигна на првата позиција во ХХL хип хоп магазинот.Овој албум беше издаден во септември , 26 , 2006 и имаше 2 дела на албумот , Release side и Therapy Side како што ги нарече самиот тој .На првиот дел имаше песни каде што си го изјасни животот и можеше да ослободи све што му лежело на душа а во Терапи сајд што беше делот имаше песни, емотивни , темни песни .
На овој албум му гостуваа и артисти како што се: “Pharrell Williams, R. Kelly, Young Jeezy, Mary J. Blige, Field Mob, Bobby Valentino, Pimp C, C-Murder, & Beanie Sigel.“
Првата трака "Money Maker“ со Фарел Вилиамс од албумот по цели 6 години му донесе по втор пат прво место на ранг листата на рап песни во светот. Исто така извади песни како што се "Grew Up a Screw Up" ,“runaway love“ и мојата омилена " Slap" , со овие песни албумот беше продаден 309,000 пати во само првата недела. Тука дојде до промена на стилот на музиката на Лудакрис која дотогаш беше многу посветла и многу по смешно наведена , одтогаш стана по тажна , по мрачна и секако многу по емотивно прикажана.
И на крај , минатата година , Лудакрис го издаде и најновиот албум од него ... Theater of the Mind
На него имаше и песни како што е "Pinky Shinin" која отпадна од албумот .. но сепак испадна одличен овој албум и имаше артисти повторно за гости како што беа: Chris Brown, Lil Wayne, Rick Ross, T.I., Plies, Common, T-Pain, Jay-Z, Nas и The Game.
Песни по пробиени од овој албум може да ги извадиме , , "One More Drink" , "Nasty Girl" , "What Them Girls Like", “ I Do It For Hip Hop“- Песна која ќе допре до вас ако сте вистински хип хопер - и други траки.
Најдоброто од све е што најави и нов албум некаде оваа година ( 2009) под името “ Cineplex“
Исто така има и актерска кариера но таа нема да ја спомнувам многу сега...

http://www.videocure.com/music-videos/l/2893c52579d037d4e88218bde7e01aad.html
http://www.mtv.com/music/artist/ludacris/videos.jhtml
На овие страници ги има скоро сите спотови кои Лудакрис ги има извадено
а дел од нив сега ќе ги прикачам јас :
http://www.videosta.com/ludacris/nasty-girl-(ft-plies)_1002782.html
http://www.videosta.com/ludacris/slap_1001880.html
http://www.videosta.com/ludacris/money-maker-(ft-pharrell)_100990.html
http://www.videosta.com/ludacris/runaway-love-(ft-mary-j-blige)_1001768.html
http://www.singingfool.com/Title.aspx?publishedid=195183

:):) го бива човекот.. кој ги нема му препорачувам без многу мислење да си ги симне албумите и еве, ако од секој албум не можете да издвоите најмалку 5 дообри песни, давајте ми црвено. Дај Боже што поскоро да излезе новиов албум ..
цц.. Ем, Луда.. што убава година ќе биде 2009:vozbud:
И дечки дај не ја какајте темава. За тоа кој што слуша и кој е вистински рапер или хипхопер, а кој фејк, си имате други теми. И браво за gooner4life што ја.. воскресна темава:helou:

:):) го бива човекот.. кој ги нема му препорачувам без многу мислење да си ги симне албумите и еве, ако од секој албум не можете да издвоите најмалку 5 дообри песни, давајте ми црвено. Дај Боже што поскоро да излезе новиов албум ..
цц.. Ем, Луда.. што убава година ќе биде 2009:vozbud:
И дечки дај не ја какајте темава. За тоа кој што слуша и кој е вистински рапер или хипхопер, а кој фејк, си имате други теми. И браво за gooner4life што ја.. воскресна темава:helou:

:pipi: Офф Офф , сите албуми му ги имам...односно му ја даунлоадираф цела дискографија а не само тоа , и многу мискови и траки што не се негови само гостува имам... и вистина само негова музика имам некаде 1.31 гб во компјутер :pos2:
Сега од новиов албум немам ништо ново чуено , само знам дека една од песните треба да биде "No More" (featuring Trey Songz & Lil Scrappy).
И да ти кажам преубава ќе биде , Рилепс , па сеа се спрема Рилепс 2 и ако искочи сеа Сајнплекс ( Cineplex) :pipi::pipi:
И несакам тука за фејк да чујам збор... ве молам ценете тоа шо пише на никот , ако има нешто тема каде што треба да се збори против нешто , имате фејкери , и нешто така беше ... таму зборете лошо за кој ви душа сака:duel:

и еве една што не е баш позната ама добра трака... и конечно успеав да најдам видео :pos2:

оваа е една од моите лично омилени зашто е многу откачена , и секако уште една песна која беше кавер за филм ( ФредКлос ) ако сте го гледале :helou:

преименуван е ...

Ludaversal is the upcoming eighth studio album by American hip hop rapper Ludacris, expected to be released in 2009/2010. The album was originally called Theater Of The Mind 2, then rumored to be titled Cineplex. Ludacris, in an interview with Rap-Up.com, stated, however, the album was to be titled Ludaversal. http://www.rap-up.com/2009/07/29/ludacris-reveals-new-album-title/
Ludaversal will feature apperences from Snoop Dogg, Nate Dogg, Katt Williams, Young Jeezy, Nas, Nelly, Ne-Yo, Trey Songz, Kanye West, Alicia Keys, Lil Scrappy ...

:vozbud:неможам веќе да чекам ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom