Ловец или плен?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Многу често нели во љубовните односи, додворувања се употребуваат фразите, мачка и глувче, ловец и плен и слично. Е сега мене ме интересира вие во која категорија се ставате: Ловец или плен?

Дали сте ловец, дали напаѓате, имате храброст да ги превземете работите во раце и да бидете вие во можност да бирате кој ќе биде баш потенцијален партнер?

Или сепак сте плен, чекате некој да ви пријде и со тоа всушност не сте во позиција вие да одбирате кој ќе ви пријде, туку вие сте одбраните, вас ве бираат во случајот?

Што е подобро, да се биде ловец или плен? Да бираш или да чекаш да бидеш избран?

А која е посигурна опција?

Мислам дека најсигурна опција е мењавањето на улоги. Не може секогаш едниот партнер да биде ловец, а другиот плен.
Практикувам да бидам ловец, но како што кажав, допуштам да бидам и плен... Едноставно поинтересно е кога знаеш дека можеш од исплашен плен, да се претвориш во агресивен ловец и обратно... Зависи од ситуацијата:vozbud:

Волк у кожа на јагне

па се праам плен а уствари така ловам

Немам потреба да сум ловец, добар плен сум.

Значи сакаш да кажеш дека повеќе сакаш да бидеш биран отколку да бираш?:)

П.С Дај малце повеќе образложувајте ги постовите, со еден два збора не сте објасниле ништо. (маарко не се однесува ова на твојот пост)

Ароганција, повеќе сакам да сум плен :pipi:

Женските повеќе сакаат да ловат тоа им е предизвик :) (или ја само така мислам :pos:)

Значи сакаш да кажеш дека повеќе сакаш да бидеш биран отколку да бираш?:)

П.С Дај малце повеќе образложувајте ги постовите, со еден два збора не сте објасниле ништо. (маарко не се однесува ова на твојот пост)
Сакам да кажам дека бирам и некако баш тие што ги бирам ме ловат, се разбира ја не чекам сами да ми дојдат, правам нешто да ги заинтересира пленот што ќе го ловат понатаму ака мене... :)

Во принцип сум ловец, ама немам ништо против и да бидам плен. Значи почнувам да ја ловам онаа која мислам дека треба да биде уловена, а потоа дали ќе ја уловам или не тоа веќе зависи и од прецизноста на пушката:pos:. Меѓутоа имало и спротивни ситуации, кога јас сум бил плен (макар што тоа било поретко) бидејќи сепак кај нас девојчињата сеуште сакаат да бидат пленови и многу ретко се ловци (со ретки исклучоци, како моите :wink:).

lovec,sekogas imam pogolem izbor,i najcesto ishodot zavisi od mene.

lovec,sekogas imam pogolem izbor,i najcesto ishodot zavisi od mene.

Хм, болдираново ме замисли малце...Како мислиш зависи од тебе? Зарем не зависи до некаде и од “пленот“? Што ако ти се впуштиш во лов, а она ти избега т.е те одбие...Колку тука исходот зависи од тебе?

Најчесто јас сум ловецот.
Храбра сум и знам да го направам и првиот потег.
Ако сум заинтересирана за некој не чекам тој да ми пријде туку веднаш стапувам во акција и се трудам да го добијам.
Имало и случаеви кога сум била пленот,но повеќе ми се свиѓа улогата на ловец:icon_cool

Хм, болдираново ме замисли малце...Како мислиш зависи од тебе? Зарем не зависи до некаде и од “пленот“? Што ако ти се впуштиш во лов, а она ти избега т.е те одбие...Колку тука исходот зависи од тебе?
zavisi od toa,kolku sum dobar lovec.
a i rekov NAJCESTO,neli?

zavisi od toa,kolku sum dobar lovec.
a i rekov NAJCESTO,neli?

Па да де, мене ме интересираше, интересна е реченицата за дискусија, не мора одма толку арогантно да одговараш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom