Love 1/2 ?

• Креатор на темата Johnny Stulic
  • Време на започнување
J

Johnny Stulic

Гостин
Гледав на хрватската телевизија една емисија брачен пар интелектуалци беа нешто уметници и покрај другото што се зборуваше вон контекст од темата падна лаф-муабет за нивниот брак.
И почна онака како голема љубов уште од средношколски денови.....бла бла бла .....и двајцата се одлучиле да немаат деца заради тоа што ќе се намали љубовта помеѓу нив односно не сакале љубовта да ја поделат.
и сеа прашање за овие комплетниве (со деца) дали љубовта спрема сопругот/а е намалена или пак зголемена после рожбата на вашиот син/ќерка?

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Johnny Stulic напиша:
Гледав на хрватската телевизија една емисија брачен пар интелектуалци беа нешто уметници и покрај другото што се зборуваше вон контекст од темата падна лаф-муабет за нивниот брак.
И почна онака како голема љубов уште од средношколски денови.....бла бла бла .....и двајцата се одлучиле да немаат деца заради тоа што ќе се намали љубовта помеѓу нив односно не сакале љубовта да ја поделат.
и сеа прашање за овие комплетниве (со деца) дали љубовта спрема сопругот/а е намалена или пак зголемена после рожбата на вашиот син/ќерка?
Глупости во боја, сепак не биле толку големи "интелектуалци" како што се прикажувале. Што е нашата цел во животот? Да оставиме наследство со некој што го сакаме (кај повеќето е така) и да умреме. Нормално е дека после раѓањето на децата може малку љубовта да се пренасочи кон нив но незначи дека ќе ја одсакам или помалку ќе ја сакам избраничката на мојот живот. На крај краева децата се доказ, односно резултат на вашата љубов со тој што го сакате повеќе од вашиот живот.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
191
Поени од реакции
0
Не се намалува баш напротив уште повеке се зголему,детето е нешто најмило и е плодот на нашата љубов.

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Не можам, а да не кажам. Тие двајцата мора да имаат некој друг проблем,па го покриваат со - неќат да ја делат љубовта со деца, свашта!!!
Тоа ти се викаат ексцентрични типови на луѓе.
-Едно е да се сакаат,но да не сакаат да имаат деца и да се договорат околу тоа.Среќен пар.
-А сосема друго,да се сакаат,ама неќат деца,за да не ја делат љубовта?! „Чуден пар” (наводнициве се ставени наместо вистинскиот израз за таквиот пар)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
i jas mislam deka nema sansi da se namali ljubovta i deka bas navistina ke se zacvrstat nivnite custva.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Па колку што знам детето во бракот е плод на нивната љубов.И како може да се намали љубовта?Оф топик ова што го кажале луѓево.Според мене нема смисла

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Интелектуалци :nesvest: .... гарант пред тоа се мислеле дали да купат кученце или да направат дете.... па на крај се решиле за кучето...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Johnny Stulic напиша:
Не сум комплетна, ама никогаш не сум ни помислила дека не треба да имам деца за да ја зачувам љубовта кон сопругот. Страшна работа ... па тоа според мене би требало да е обратно ... кога ќе го гледам како се грижи за децата, како ги воспитува, каков е и во улога на татко, логично е да го засакам повеќе тој човек.
Овие интелектуалциве од примеров, најверојатно дошле до заклучок дека не би знаеле како да се справат со деца, дека само би се разочарале од партнерот кога би го виделе како родител и тогаш ја донеле таа одлука. Всушност, не се за џабе интелектуалци ... донеле правилна одлука.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас сум од оние „комплетните” и сметам дека сум компетентен да кажам збор два за ова прашање:
Љубовта кон партнерот е посебен вид љубов, која е сосем различна од онаа кон детето.
Љубовта кон детето е посебна. Силна врска. Го гледаш уште кога не е поголемо од шише Кока Кола од 2 Л, го раснеш, го галиш, па ке ти гуга, првиот збор ке го изговори... Воопшто нема врска со љубовта меѓу двајца возрасни, и барем за мене, нема врска со љубовта кон партнерот. Тие два вида љубов не се контра една со друга, туку напротив, може само да ја зацврсти и љубовта кон партнерот, во смисла откривање нови квалитети.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Јас немам деца ама имам родители, ако може така да се смета, љубовта кон родителите и кон девојката е нешто сосема различно.
И од тука неможам да ги сватам, ама ако биле уметници ги разбирам, како можеле така направат. Ако го сакаш партнерот ќе го сакаш и кога ќе имаш деца, стварно свашта земја роди шо викаат србите

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Johnny Stulic напиша:
А јас си мислев дека све иам слушнато у живот, ама вакви примери ме демантираат до коска. Максимално се ексцентрични, и вакви себичњаци треба да се изолираат на секој можен начин. Чим стасале на тв, и тоа на гледан медум каков е Хрватска телевизија сигурно имаат нешто на ум, некаков нов болен култ или нешто слично...не, не разбирам! Ајде да не сте спремни да имате деца, али да се изнесе ваква причина у јавност за мене е знак за прекумерено конзумирање на дроги, психотропни супстанци и прокурзори:toe:

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
семејтво без дете не го биѓа освен ако не можат да имаат поради некои здравствени проблеми а за иначе многу сакам да имам дете

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Johnny Stulic напиша:
Апсолутно не се согласувам. Како некој погоре што напиша - ексцентрични луѓе.
Во природата на секое суштество е да остаи наследник, да има пород. Така да како што љубовта е природна, така и природно е да имаш деца и сигурно ја зацврстуваат врската на едно повисоко ниво, со едни повозвишени чувства.

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Со сигурност можам да потврдам само кога ќе имам деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom