Ловци

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_bb
  • Време на започнување Време на започнување
Ако зимаш ловци земи ко итаљанциве шо имаат ламборџини :)

Алфа Ромео италијаните користат за пресретвнување. Ламборџинито се користи само во итни ситуации или кога е потребно нешто да се однесе итно од еден до друг град (пример имаше емисија со него носеа орган за трансплантација од една во друга болница).

Колите им се земени од служба,не се купени сега...Само ги модифицирале...:smir:
Што е модифицирано? екранот позади

Во Франција жандармеријата како пресретнувачи користи Subaru Impreza, ги приметував како ги чекаа своите жртви на вклучувањето на автопатот, вози ли некој брзо веднаш ќе тргнат по него. Ете како изгледа тоа со слики:

1FranceSubaruGendarmerie2-vi.jpg

Subaru1.JPG

Еве ја и негативната страна, курчењето на жандармерите :)

subaru-gendarmerie-out.jpg

subaru.jpg

gend27yfmedium9es.jpg

Жандармеријата која е дисциплинирана си дозволила вакви грешки па можам да замислам нашите каубои како ќе се однесуваат, како ослободители на патот :)

А уствари не ми е јасно што ќе ловат... се на се имаме 100 км авто-пат така да незнам зошто ја измислија оваа служба. Посекако МВР неможи ништо да улови, туку веќе уловени им бегаат ко на филм од полициски станици полни со полицајци. Или за да се вработат партиски војничиња и да изиграфаат шерифи.

Како и да е, ќе ги уништат возилата наскоро па ќе бидеме раат.

А уствари не ми е јасно што ќе ловат... се на се имаме 100 км авто-пат така да незнам зошто ја измислија оваа служба. Посекако МВР неможи ништо да улови, туку веќе уловени им бегаат ко на филм од полициски станици полни со полицајци. Или за да се вработат партиски војничиња и да изиграфаат шерифи.

Како и да е, ќе ги уништат возилата наскоро па ќе бидеме раат.
Кога ги донесоа Крајслерите во Струмица двајца полицајци се правеа шерифи и гонеа едно Фиат Типо, во таа кривина може да влезе секоја кола со брзина од 120 KM/H а шерифите наместо да влезат тие излегоа од кривината и влегоа во нивата да го напасат Крајслерот со малце трева :icon_lol: и потоа ги отпуштија од работа!
Сето тоа се случуваше пред мене, како немав тогаш камера со себе па да ви презентирав сега :)

Имаа нашиве џандари едно време BMW 850 за на автопат, ама за џандар кај е кола убава, истото ја имаше судбината на францусква Subaru Impreza :)

Кога ги донесоа Крајслерите во Струмица двајца полицајци се правеа шерифи и гонеа едно Фиат Типо, во таа кривина може да влезе секоја кола со брзина од 120 KM/H а шерифите наместо да влезат тие излегоа од кривината и влегоа во нивата да го напасат Крајслерот со малце трева :icon_lol: и потоа ги отпуштија од работа!
Сето тоа се случуваше пред мене, како немав тогаш камера со себе па да ви презентирав сега :)
Остај, патетики беа првата година со Крајслерите. Во Битола имаше случај двајца цајкани рчкале нешто внатре и успејаа да се заклучат. Крајслерот не сакаше да пали и никако не се отвараа вратите.

Најтрагично беше што побараа помош по радио-станица, а сервисерот во Битола не знаеше како да ги отвори. Па преседија едно добри 6-7 саати во возилото додека дојде човек од Скопје за да ги извадат надвор :)

Затоа денеска исправни се само околу 30-40% од Крајслерите колку што јас знам :toe:

На такво нешто веднаш му се предавам...:vozbud:Посебно МИЛФ лешинарка од 35-45 години. Веднаш станувам плен...
Ама, за жал...тоа ќе се искомплексирани ајвани...за жал...

П.С. и извинување за офтопикот:
Памтиш ли, Атомска мравко, во Струмица кога шеташе милицајски Ситроен ДС и ГС?
Класика...

На такво нешто веднаш му се предавам...:vozbud:Посебно МИЛФ лешинарка од 35-45 години. Веднаш станувам плен...
Ама, за жал...тоа ќе се искомплексирани ајвани...за жал...

П.С. и извинување за офтопикот:
Памтиш ли, Атомска мравко, во Струмица кога шеташе милицајски Ситроен ДС и ГС?
Класика...
Ех времиња беа тоа?
А памтиш ли кога загина Денис Раперот заради курнази полицајци што го гонеа тоа пичлемето со Ладата што ја беше украло од дома?!
Постарите Струмичани сеуште се сеќаваат на таа случка кога загина едно прекрасно младо дете само заради тоа што сообраќајната полиција таа ноќ наместо да ги запише регистарските таблички од Ладата тие ја гонеле Ладата и направија неповратна загуба!

Имаа нашиве џандари едно време BMW 850 за на автопат, ама за џандар кај е кола убава, истото ја имаше судбината на францусква Subaru Impreza :)
И едно Порше 911 уништија во судар со бетонски столб кај наплатната рампа Петровец...некаде 95-96 година мислам...
Ех времиња беа тоа?
А памтиш ли кога загина Денис Раперот заради курнази полицајци што го гонеа тоа пичлемето со Ладата што ја беше украло од дома?!
Постарите Струмичани сеуште се сеќаваат на таа случка кога загина едно прекрасно младо дете само заради тоа што сообраќајната полиција таа ноќ наместо да ги запише регистарските таблички од Ладата тие ја гонеле Ладата и направија неповратна загуба!
Денис (Бог да го прости), ми беше сосед кај баба ми, и често се дружевме...
Беше една година постар од мене...
Си испраќаше девојката таа вечер, Ладата бегаше од полиција, оние неписмените изиграваа детроитски полицајци, којзнае кој филм го гледале, дали Булит или нешто сл...можеби Француска врска...и ја прогонуваа Ладата со Гољф 2...будали, мамата, и изгуби дечкото во Ладата контрола...удри во Денис и го залепи на зидот од таа продавницата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom