LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Идиотски наводно "неодговорени" прашања..

How do the powers of immortality work? Well, you don't die!

Oбјаснето е во филмот ALIENS како настанале? Eдноставно постојат. Серијата е adventure/sci-fi/mystery. Островот немора да има логично објаснување. Во реалноста неможе да постои. Генералната линија беше објаснета, што е повеќе од доволно и повеќе од што очекував. Ајде сега продолжете, зошто кучето е плаво, зошто времето беше облачно за финалето, етц..

pozz

Значи сите се согласуваме дека усраа. Само едни се помирени со тоа, а ние the others не.

Значи сите се согласуваме дека усраа. Само едни се помирени со тоа, а ние the others не.

A за кое сценарио ти навиваше? 6 сезони е серијава. Секоја епизода имаше нова и интересна за следење мистерија.
Ако немаше, немаше да биде толку возбудлива серијата и да ја очекуваме со нетрпение. Главното се објасни најдобро што можеше. Мистичните работи си се мистични. Немора логично објаснување. Не беа вистински настани, серија е. Што ако остана простор за нашата имагинација? Според логиката ти David Lynch e срање. Meh.

Главното се објасни најдобро што можеше. Мистичните работи си се мистични. Немора логично објаснување. Не беа вистински настани, серија е. Што ако остана простор за нашата имагинација?
Wot ај ова ако не те мрзи за мене појасни го? :)

Не се разботи за тоа дека се оставило простор за имагинација. Тоа е секогаш добро, без тоа нема ништо. Проблемот е што се оставија на имагинација и здувнаа кога беше најгусто. На Линделоф и Кјуз мислам.

Да ве потсетам само, имаше организирано и contest од АБЦ за разни работи, меѓу кои што е островот... Што е со сите оние луѓе кои снимаа видеа и изиграваа будали објаснувајќи што се може да биде и чекајќи сите овие години да видат кој бил во право, за на крај да им кажат дека островот бил тапа. Буквално.

Во серијата уживав и ваквиот крај не ми ја расипа воопшто. Ама дека Линделоф и Кјуз се изгубија, тоа е факт.

A за кое сценарио ти навиваше? 6 сезони е серијава. Секоја епизода имаше нова и интересна за следење мистерија.
Ако немаше, немаше да биде толку возбудлива серијата и да ја очекуваме со нетрпение. Главното се објасни најдобро што можеше. Мистичните работи си се мистични. Немора логично објаснување. Не беа вистински настани, серија е. Што ако остана простор за нашата имагинација? Според логиката ти David Lynch e срање. Meh.

Навивав да има смисла серијава, вака ми остана дека некој типац трипот го стаил на филм. Пушташ прва сезона, деталите ги објаснуваш полека во втора, главната поента ја оставаш, додаваш нови мистерии за трета итн. А ова додаваа додаваа, и на крај курот у уста. Одлично. Знаеш кога сонуваш нешто и ништо нема смисла. Играш голф во вода, дур Опра ти ги лиже јајцата. Добар филм ли е тоа ? И баш ме интересира што ви се објаснило, пошо еве мене ништо. Само не ми ја спомнувајте алт линијата, и онака нема смисла ни таа.

И повеќето не бараат до ситница се да се објасни. Океј статуата, кој би знаел од кога е, не се толку време живи карактерите. Али имаш типац што мајка му му даде вода и почна да уништува животи и да ги носи на островот пошо знаеше дека умре. Зошто Џек незнаеше дека ќе умре кога ја зема водата. Зошто не се претвори во смоук монстер кога ја затнуваше дупката. И причината е да ја штити светлината. А светлината што е?

Жал ми е што умре Смоуки и не ги испоуби сите карактери.

И пак да повторам, кои се тие главни работи што ви ги објаснија.

iosono се однесуваш како кјуз и линделоф да ти се конкуренција :)

па рекоа

Lindelof: It’s like when you spend time with a 3-year-old, you quickly find out that one question just begets another — there’s a “why” in the wake of every “why” — and the only way to end the conversation is to say, “Oh look, a Chuck E. Cheese!” The show is doing its best to say, “Oh look, Chuck E. Cheese!” For example, we’ve now given the viewers as much as we’re willing to say about the numbers, and we’re moving on.

Жал ми е што умре Смоуки и не ги испоуби сите карактери.

И пак да повторам, кои се тие главни работи што ви ги објаснија.

:pos:
И мене. Веројатно и на Божино :)

iosono се однесуваш како кјуз и линделоф да ти се конкуренција :)

па рекоа

Lindelof: It’s like when you spend time with a 3-year-old, you quickly find out that one question just begets another — there’s a “why” in the wake of every “why” — and the only way to end the conversation is to say, “Oh look, a Chuck E. Cheese!” The show is doing its best to say, “Oh look, Chuck E. Cheese!” For example, we’ve now given the viewers as much as we’re willing to say about the numbers, and we’re moving on.

А бе тие рекоа многу работи, едно време се колнеа дека се ќе одговореле. Па тврдеа како воделе картотеки хронолошки за да не направеле некоја дупка... а сега дупките ко швајцарско сирење... Едноставно ја покакаа... Имам чувство дека ова не е тоа што го намераваа и дека променија правец нагло. И шо па вие се буните, мора ли ја да кажам дека ми се допаѓа крајот кога не ми се допаѓа?

Јacob знаеше дека ќе умре дека миб ја најде "дупката" како да го убие.

Светлината е "моќта" на островот. Кога ја "исклучија" Ричард почна да старее, миб не беше безсмртен, етц..

Зошто барате објаснување во сајфај-мистерија серија? Некои работи едноставно постојат во тој жанр. А fucking jump-off point. Сигурно нема да ја снимат во сред Менхетен. Мене повеќе ме интересираше поврзаноста во наводно алтернативната иднина меѓу сите отколку зошто светлината е толку светла. Расплетот беше мајндфак за мене, од таму и позитивните импресии. Убаво се склопи со вистинскиот timeline. Толку. Ѕверско. Подобро реализирано отколку, некој на крај сонувал, или некоја луцидна фантазија на пациент во ментална болница, како што ми велеа за крајот.

:pos:
И мене. Веројатно и на Божино :)

А бе тие рекоа многу работи, едно време се колнеа дека се ќе одговореле. Па тврдеа како воделе картотеки хронолошки за да не направеле некоја дупка... а сега дупките ко швајцарско сирење... Едноставно ја покакаа... Имам чувство дека ова не е тоа што го намераваа и дека променија правец нагло. И шо па вие се буните, мора ли ја да кажам дека ми се допаѓа крајот кога не ми се допаѓа?
Абе ајде let go. Ќе идеме накај светлината.

Ех.

@wot

Значи само е битно што се случувало во шестата сезона, да ја видиме алтернативната линија која патем не постои и која нема никаква смисла. Дека беше мајндфак се согласувам, али не ми беше толку ни битна така да не гледам ништо интересно во тоа што би ме задоволило. Си заврши убаво за сите, типично глупав амерички крај.

Прегледај го крајот. Алт мислевме дека не постои и не е важна, или дека некако ќе се реализира истата и сите ќе се среќни.
Алт ти е расплетот. Каде сите се умрени.

The "sideways" timeline was the afterlife for all of the main characters. It was not any sort of alternate timeline that occurred because of the Jughead detonation. It was each character's version of the "in-between," to steal a term from The Lovely Bones. Jack was the last one to realize he was dead, and when he did, all of the Island peeps who had grown to be close friends met together in the church to move on to the next phase -- which I would assume to be full-on Heaven

Алт никако не е расплетот, расплетот се случи на островот. Убивање на миб, спасување на островот. Алтот е проста утеха за да се добие филинг дека нема трагичен крај и дека колку и да страдаа пак се среќни после тоа.

Прочитајте, дечково знае што зборува.

http://theoriesonlost.blogspot.com/2010/05/lost-writers-theory-on-production.html

Уф, мислам дека ни се одговори најголемото прашање - кое не лажете, не мачеше сите овие години - Дали Lindenhoff, Cuse и Abrams ја смислуваат серијата како што течат сезоните?
А одговоров е "прво не, потоа да".
Еве ќе ви објаснам. :)

Верувам дека дечките си имале концепт, дали чистилиште, дали нешто друго - крајната замисла била тука. Но, ова е интернет ерата, каде што милиони фанови се споија и почнаа да пласираат теории, едноставно сигурен сум дека во секој правец на кој тргнале - порано или подоцна биле busted и не сакале НИКОЈ да погоди што е што на крај. Затоа, секогаш кога теоријата ќе ја погодевме, тие ја менувале целата поента и крај на серијата. Затоа никогаш не ни дадоа конкретни одговори за било што поголемо, бидејќи конкретен одговор ќе значеше и цврст правец во една насока од каде што нема враќање.
И сериозно, никој, освен некој што на тепка рекол АЛТ = чистилиште, не можеше да го претпостави ова.
Со @Б_О_Ж_И_Н_О: зборевме, ако серијава беше од 1995та до 200та, кога интернетот не беше глобален феномен, друга ќе беше приказната и оваа серија ќе беше нешто најкултно досега направено. Не дека вака е помалку...:)

И @ivan1real: , не заврши среќно серијата, иако јас мислев дека алтот ќе биде као сите среќни животи на луѓево. Еве, пропуштате детали повторно, како кога Кејт му рече на Џек "I missed you so much". Кога првпат го рече тоа, си викам "глеј дебили", на оваа и текна пред 5 минути за Џек и сеа тооооолку и фалел во тие 5 минути. Но, испадна дека Џек умрел во 2007/8 (како и да доаѓа), а Кејт живеела можеби 20-30 години без него. Сега, конечно се нашле овде, но тоа е далеку од оној амерички шит крај. Истото е и со Чарли и Клер, како и Џулиет и Сојер. Сите овие луѓе навистина умреле и нивните дечковци/девојки/љубовници биле тажни голем период од животот.
@IOsonoINTERISTA: , островот беше паднат во чистилиштето, бидејќи иако бил апсолутно најважниот дел од животот на Изгубените, сепак секој од нив посакувал да не им се случел. Всушност, сите тие не биле помирени со тоа, односно ги гледале само лошите работи кои излегле од островот. Алтот беше навистина алт, создаден од сите нив "што би било кад би било". Рачунај го ко time-travel, само овојпат нејќат да се движат по таа линија. За на крај, Дезмонд, како главната константа, да им покаже на сите дека кога ќе го прифатат островот и сите тие настани, би биле далеку посреќни.

А мислам дека и многу работи ни се одговорени, иако од прва не го гледаме тоа. Еве ја светлината. Само јас гледам паралела со таа светлина на островот и онаа во која отидоа на крајот?
Всушност, никој не вика дека замислениот рај е на небото, можеби е во центарот на Земјата, а островот е единственото место каде што едноставно "пукнала" и затоа ем има магични моќи, ем светот ќе се сруши ако ја ослободиме заедно со сите тие катаљарди души во неа?
Ова треба подобро да се размисли, ама мислам дека конекцијата е тука и фала богу, одговорено е на тоа.

И откако се ова го кажав вака за почеток - да, навистина и мене ме разочара што многу прашања останаа неодговорени. Цели епизоди пропаднаа поради тоа, но хеј, веќе цела сезона се помирував дека нема да ги одговорат повеќето. А и можеби е боље вака, него лејм приказни како онаа на Ричард, во која едноставно на крај Џејкоб му дава да не старее.
Добро е што со оваа епизода, иако крај, забавата и теориите тек почнуваат. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Уф, мислам дека ни се одговори најголемото прашање - кое не лажете, не мачеше сите овие години - Дали Lindenhoff, Cuse и Abrams ја смислуваат серијата како што течат сезоните?
А одговоров е "прво не, потоа да".
Еве ќе ви објаснам. :)

Верувам дека дечките си имале концепт, дали чистилиште, дали нешто друго - крајната замисла била тука. Но, ова е интернет ерата, каде што милиони фанови се споија и почнаа да пласираат теории, едноставно сигурен сум дека во секој правец на кој тргнале - порано или подоцна биле busted и не сакале НИКОЈ да погоди што е што на крај. Затоа, секогаш кога теоријата ќе ја погодевме, тие ја менувале целата поента и крај на серијата. Затоа никогаш не ни дадоа конкретни одговори за било што поголемо, бидејќи конкретен одговор ќе значеше и цврст правец во една насока од каде што нема враќање.
И сериозно, никој, освен некој што на тепка рекол АЛТ = чистилиште, не можеше да го претпостави ова.
Со @Б_О_Ж_И_Н_О: зборевме, ако серијава беше од 1995та до 200та, кога интернетот не беше глобален феномен, друга ќе беше приказната и оваа серија ќе беше нешто најкултно досега направено. Не дека вака е помалку...:)

И @ivan1real: , не заврши среќно серијата, иако јас мислев дека алтот ќе биде као сите среќни животи на луѓево. Еве, пропуштате детали повторно, како кога Кејт му рече на Џек "I missed you so much". Кога првпат го рече тоа, си викам "глеј дебили", на оваа и текна пред 5 минути за Џек и сеа тооооолку и фалел во тие 5 минути. Но, испадна дека Џек умрел во 2007/8 (како и да доаѓа), а Кејт живеела можеби 20-30 години без него. Сега, конечно се нашле овде, но тоа е далеку од оној амерички шит крај. Истото е и со Чарли и Клер, како и Џулиет и Сојер. Сите овие луѓе навистина умреле и нивните дечковци/девојки/љубовници биле тажни голем период од животот.
@IOsonoINTERISTA: , островот беше паднат во чистилиштето, бидејќи иако бил апсолутно најважниот дел од животот на Изгубените, сепак секој од нив посакувал да не им се случел. Всушност, сите тие не биле помирени со тоа, односно ги гледале само лошите работи кои излегле од островот. Алтот беше навистина алт, создаден од сите нив "што би било кад би било". Рачунај го ко time-travel, само овојпат нејќат да се движат по таа линија. За на крај, Дезмонд, како главната константа, да им покаже на сите дека кога ќе го прифатат островот и сите тие настани, би биле далеку посреќни.

А мислам дека и многу работи ни се одговорени, иако од прва не го гледаме тоа. Еве ја светлината. Само јас гледам паралела со таа светлина на островот и онаа во која отидоа на крајот?
Всушност, никој не вика дека замислениот рај е на небото, можеби е во центарот на Земјата, а островот е единственото место каде што едноставно "пукнала" и затоа ем има магични моќи, ем светот ќе се сруши ако ја ослободиме заедно со сите тие катаљарди души во неа?
Ова треба подобро да се размисли, ама мислам дека конекцијата е тука и фала богу, одговорено е на тоа.

И откако се ова го кажав вака за почеток - да, навистина и мене ме разочара што многу прашања останаа неодговорени. Цели епизоди пропаднаа поради тоа, но хеј, веќе цела сезона се помирував дека нема да ги одговорат повеќето. А и можеби е боље вака, него лејм приказни како онаа на Ричард, во која едноставно на крај Џејкоб му дава да не старее.
Добро е што со оваа епизода, иако крај, забавата и теориите тек почнуваат. :)

Мислам дека со овој пост треба да се заклучи темава за серијава, бидејќи и така заврши и да се почне нова тема за теории.... Многу убаво и сеопфатно го раскажа крајот.:zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom