LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Па според разговорот помеѓу Christian и John:

Christian: When you came to see ME in the cabin....

а колку шо знам јас John во куќата го бараше Jacob.
Ама кога го праша дали е он Jacob он му рече не
Се е можно ипак

Гледаноста е многу опадната во 5 сезона, се прашувам зошто? :toe:
Па многу ја тупат сценаристиве.Серијава можеше да се заврши во 3 сезони и ќе беше запаметена како многу популарна.Читам по разни странски форуми на многу не им се свиѓат тоа тупење.Останавме само ние,тешките фанови на серијава.:toe:

Па многу ја тупат сценаристиве.Серијава можеше да се заврши во 3 сезони и ќе беше запаметена како многу популарна.Читам по разни странски форуми на многу не им се свиѓат тоа тупење.Останавме само ние,тешките фанови на серијава.:toe:

Кога нешто сум почнал да го гледам ќе го догледам па колку сака нека трае :tv:

Ама кога го праша дали е он Jacob он му рече не
Се е можно ипак

Па ваљда зборува преку него или нешто така... Ко можи чудовиштето да влези во тебе и да те натера да си ја убиеш жената и бебето во неа... Оти да не и тоа? :toe:

Па ваљда зборува преку него или нешто така... Ко можи чудовиштето да влези во тебе и да те натера да си ја убиеш жената и бебето во неа... Оти да не и тоа? :toe:

Мислам дека „The Smoke Monster“ не ги „опседна“ луѓето со Русо шо беа. :) Мислам дека финтата е нешто друго... нова мистерија.

И уствари Лок замина три години во иднината.Па следуваат средби со Џек,Бен итн.

И уствари Лок замина три години во иднината.Па следуваат средби со Џек,Бен итн.
Не. Лок си замина во „нормално“ време. Барем јас така мислам.

Не. Лок си замина во „нормално“ време. Барем јас така мислам.
Кое е тоа "нормално" време???:toe:

Нормално време е она на островот.3 и нешто месеци после паѓањето на авионот.Значит негде декември 2004.Сцените надвор од островот се 3 години во иднината.

Кое е тоа "нормално" време???:toe:

Па авионот падна на 22. септември 2004. На островот се околу 108 дена. Значи негде почеток на Јануари 2005. А случките со Oceanic Six се 3 години понапред, значи негде 2008.

Solid напиша:
Нормално време е она на островот.3 и нешто месеци после паѓањето на авионот.Значит негде декември 2004.Сцените надвор од островот се 3 години во иднината.

Да. Ама мислам дека Lock замина од островот 2005, и во 2005 ќе се најди надвор од него. Е сега дали тој период од тие 3 години ќе почнат сега да го откриват (шо му се случи на Lock одма од ко замина од островот) не знам. :)

Па ваљда не играл криенка 3 години.:)
Како било во наредниве 2 епизоди ќе дознајме.:toe:

Па ваљда не играл криенка 3 години.:)
Како било во наредниве 2 епизоди ќе дознајме.:toe:

Да ама не знајме каде „слетал“. На кој континент ? Колку време му требало да се снајди, да се врати во USA, ....... Да не набројвам има бесконечно многу работи шо можеле да го „задржат“ неколку месеци.

А и нели Jack почнува да пие од ко ќе го посети Lock. Од тогаш ја добива идејата да се врати назад на островот. А според flash-forward - овите од претходната сезона Jack не беше во трезна состојба подолго време. :helou:

Иначе околу рејтингот на ЛОСТ

:(

http://tvbythenumbers.com/2009/02/1...ards-and-60-minutes-lead-weekly-viewing/12518

Да ама не знајме каде „слетал“. На кој континент ? Колку време му требало да се снајди, да се врати во USA, ....... Да не набројвам има бесконечно многу работи шо можеле да го „задржат“ неколку месеци.

А и нели Jack почнува да пие од ко ќе го посети Lock. Од тогаш ја добива идејата да се врати назад на островот. А според flash-forward - овите од претходната сезона Jack не беше во трезна состојба подолго време. :helou:
Во последната епизода од 4 сезона Џек му кажа на Бен дека Лок го посетил пред еден месец.Признавам можно е Лок да се снајдвит неколку месеци,ама 3 години ми е многу.Како било ќе видиме во наредниве епизоди.:wink:

http://www.quasiadam.com/theory/chapter2.html#The_Monster_aka_Smokey

But to clarify this. The original Djinn has nothing to do with the "american pop-culture-djinn" like we know him from Disney and so on. They are a several thousand years old myth! They don´t grant 3 wishes and don´t live in bottles. Genie is the English term for the Arabic جني/جن/جان (jinn). In pre-Islamic Arabian mythology and in Islam, a jinni (also "djinni" or "djini") is a member of the jinn (or "djinn"), a race of supernatural creatures.

The word "jinn" literally means anything which has the connotation of concealment, invisibility, seclusion and remoteness. In English it may be loosely translated as Ghost.

Djinns consist of smoke, steam or fire

Two thousand years before mankind was created, there were Jinn on the Earth, and they caused corruption on it and shed blood. Then Allah sent against them a troop of Angels who beat them and cast them away to islands in the seas.

Djinns are originally made to protect the paradise

Djinns live in dark, wet, muddy places and also in bushes, near ruins and deserts, especially in potholes best examples for this: the "Dark Territory" and the ruins

Djinns can cause, manipulate and even enter dreams and it´s said you can be lost forever if you follow them

Djinns can be summoned with the help of symbols. Maybe octagons?
Summoning a Djinn causes an incredible pain to the Djinn, so Djinns don´t like to work together with humans and sometimes they work against them

Djinns can interact with our world

An islamic savant said: djinns like to transform into snakes, horses, donkeys, camels,dogs, black cats, giants as well as humans but a djinn can´t keep his human form for a long time, after a certain time he has to change back to his original shape

Well how about that!?!?:wink::wink::wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom