Лоши комбинации на храна и пијалок

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Млеко и риба и киселини цел ден.
Од поново што дознав Кока кола и ментол бонбона можно е смрт.
Има комбинации од јадења што се катастрофални за нашиот организам и што не смеат да се конзумираат заедно.
Ваши искуства,или не дај боже дали сте настрадале од неинформираност дека едно со друго не идат.

Пробав да се праам Американка, па јадев чипс со вкус на печурки брцкан во сос од лук, купечки.
Повраќав цел ден.
Друго, точно е дека риба и млечни производи не оди, зошто казеинот во млекото кога ќе се судри со рибините омега масни киселини, тешко се вари и може да предизвика затнување на крвни садови. Значи избегнувајте такви комбинации (мала количина, пример, во салата од туна, со сирење да речеме, не би било страшно).

Не би било комбинација туку редослед на јадење. Ако после нормален ручек, т.е. храна нормално сварлива, јадеш овошје. Овошјето се вари побрзо, а другата храна поспоро...и ето ти проблем. Гасови и проблеми во стомакот, не знам научно зошто ама знам дека е проблем :wink:

месо и компир не иде,леб и компир,леб и месо, комбинација која јас ја нарекувам товење на организмот,

не иде млеко и млечни производи со месо и сувомеснати, наводно предизвикувале карцином,

и после ручек овошје или овошен сок може 2 саати после но одма не, овошјето наводно се претвраало во токсин ште е нормално отровно за организмот!

До сега мене ништо ми нема правено проблем.Се и сешто јадам и мешам и немам никаква проблеми после тоа.

zelka salata i vino od licno iskustvo znam deka e mnogu mnogu losa kombinacia

месо и компир не иде,леб и компир,леб и месо, комбинација која јас ја нарекувам товење на организмот,

не иде млеко и млечни производи со месо и сувомеснати, наводно предизвикувале карцином,

и после ручек овошје или овошен сок може 2 саати после но одма не, овошјето наводно се претвраало во токсин ште е нормално отровно за организмот!
Ма добро месо и компир јадам и не сум настрадал ама како што кажаа погоре со другиве комбинации имаш после тоа опасни киселини и повраќање.
Ти посеизгледа кажуваш за начин на исрана без да мешаш протеини и јаглерохидрати,што си во право и сум осетил како ми се мачи стомакот

Јас од тоа што никогаш не знаев да си се контролирам со храната секогаш си имав мака со стомакот.Јадев солено па благо па пак солено и хаос ми беше во стомакот.Сега ми е поарно одкога почнав да внимавам.:helou:

Имам слушано дека у кока колата ако стаеш ментол бонбон 3 метра у вис изрипува течноста(или 1 и пол беше не ми берејте грев ако сум згрешила :kesa: )

Друго, точно е дека риба и млечни производи не оди, зошто казеинот во млекото кога ќе се судри со рибините омега масни киселини, тешко се вари и може да предизвика затнување на крвни садови. Значи избегнувајте такви комбинации (мала количина, пример, во салата од туна, со сирење да речеме, не би било страшно).

јас па редовно си јадев туна со сирење, и од двете поголеми количини :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom