Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Нема да поднесам кандидатура за градоначалник на Општина Охрид, изјави за Супер радио и OhridPress адвокатот Александар Новакоски, кој своевремено беше и претседател на Државата изборна комисија (ДИК)
– Нема да се кандидирам, многу луѓе ме прашуваа периодов наназад. Од 2000 година сум жител на Скопје, а по закон за поднесување кандидатура мора да си жител на Охрид минимум 6 месеци. Инаку со задоволство би сакал, изјави Новакоски.

оф леле ти си бил за жалење бе новак , не си знаел ни законски прописи а адвокат си и во дик беше ,па пред 2 год најави кандидатура, јас знаев дека си смотан ама ........

Најверојатно Габриела ќе биде поддржана од опозицијата во Битола, женава си има одличен рејтинг.

Најверојатно Габриела ќе биде поддржана од опозицијата во Битола, женава си има одличен рејтинг.
Неточно. СДС веќе претходно објави кандидатура на Менде Куновски, а и Левица најави свој кандидат.

Никојпат не би гласал за сдс, али би бил среќен дпмне да изгуби барем 40-50к гласови целокупно од минатите избори.

Никојпат не би гласал за сдс, али би бил среќен дпмне да изгуби барем 40-50к гласови целокупно од минатите избори.
Немам ниш против ама и сдсСС да изгуби едно 100К, се разбира од последните избори.
И конечно таа партија да се дерегистрира.

Неточно. СДС веќе претходно објави кандидатура на Менде Куновски, а и Левица најави свој кандидат.
Објави, но може да се договорот да ја повлече кандидатурата, со тој Менде дали СДС ќе освои 7.000 гласа? и Левица да кандидара над 5.000 не може да биде. ВМРО во Битола тежи околу 18.000 до 22.000 гласа.

Оо каква теткица :drk::drk:
Теткицата прво беше вмро народна. Па прерипа во сдс и од таму ја избркаја. Па независна преку поинаку, па сега за градоначалник кандидат. Племе да е*ам нејзино, на коњот, пеце милески, лозановска, колбасо, наташа, двојче и друга багра шо ни го уништи градот и не изотруја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom