Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

Значи само по 300ден. треба отприлика да се платат или па не а,....?!:toe:

абе џабе е не се надевајте дека ќе платете помалку, јас и со врски во поштата не успеав да платам помалку нема шанси да ги убедете оти не е до нив туку до царениците е

околу 2600 се плаќа!

абе џабе е не се надевајте дека ќе платете помалку, јас и со врски во поштата не успеав да платам помалку нема шанси да ги убедете оти не е до нив туку до царениците е

околу 2600 се плаќа!

зашто толку многуууу !!!! кај ти е ќарот мајкуму нели само 5% данок, кој е проблемот

Па ќе пријавам...дека теба само 5% да платам... и чао чао шо ке ми прават?! или па не го земам ич

ВАЖНО: ЧИТАЈ ВНИМАТЕЛНО

Досега немам искуство со вакви ствари.
Ама имав нешто за земање, пред 2-3 години, со шипинг платен од земја од еу, за роба што не подлежи ниту на данок, ниту на царина.

Е сега, смешно е тоа што дома ми стигна писмо, да дојдам да платам шпедиторски услуѓи за да можам да го земам. Им реков дека за тие "работите" немам платено ништо и дека не вредат толку (се работеше за софтвер уствари), и дека можат да ѓи задржат. Службеникот ми вика дека не смеат да ѓи чуваат, па ќе ѓи враќале назад, (ама не смеат да ѓи вратат, оти се е платено, а тие сакале да се курчат само.).

И така, поминаа месец ипол, ми ѓи донесе поштарот дома, и сите среќни си живееја.

Поука: треба ние да им објасниме дека знаеме да читаме. А не дека тие се најпаметните

ок ....НЕ ЗАМАРАМ ВЕЌЕ, КОА КЕ СИТГНЕ АКО СТИГНЕ КЕ ВИДИМЕ ,
ИНАЧЕ ФАЛА МНОГУ ЗА ИНФОРМАЦИИВЕ ПОЗЗЗ

Дефинитивно треба да се буниме.Сигурен сум дека 5 проценти останува на поштата пари а другото си го ставаат во џеб.Дајте предлози кој може да биде надлежен за ова и каде кој да контактираме?

Дефинитивно треба да се буниме.Сигурен сум дека 5 проценти останува на поштата пари а другото си го ставаат во џеб.Дајте предлози кој може да биде надлежен за ова и каде кој да контактираме?
не си ги стават во џеб, ти даваат документ дека е царинето и дека си платил толку пари... сега ќе побарам ако го најдам листот од царина ќе го ставам овде

ПС Пратив маил на царинска управа на Р.Македонија па да видиме на кој принцип маваат царина.Кога ќе добијам одговор ќе постирам.

не си ги стават во џеб, ти даваат документ дека е царинето и дека си платил толку пари... сега ќе побарам ако го најдам листот од царина ќе го ставам овде
царината за електронски компоненти е 0%, данокот е 5%.
дај да видиме што имаш, па да ти кажам кај те имаат прелажано.

царината за електронски компоненти е 0%, данокот е 5%.
дај да видиме што имаш, па да ти кажам кај те имаат прелажано.
не можам да го најдам документот :S
важно знам дека има царина 18% = 1000 и нешто и + нешто друго 1000ка не се разбираше што точно беше
а и имаше печат од царина и потпис од цареникот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom