Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
ко ќе идеш, пробај вака, па кажи ни :smir:
Важи.Море лоповишта едни кога ќе им идам нека се пазат хаха :D Што побрзо стигне овоа толку подобро:wink:

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
Значи само по 300ден. треба отприлика да се платат или па не а,....?!:toe:

D-Wade

Miami Heat
Член од
13 октомври 2009
Мислења
597
Поени од реакции
69
абе џабе е не се надевајте дека ќе платете помалку, јас и со врски во поштата не успеав да платам помалку нема шанси да ги убедете оти не е до нив туку до царениците е

околу 2600 се плаќа!

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
абе џабе е не се надевајте дека ќе платете помалку, јас и со врски во поштата не успеав да платам помалку нема шанси да ги убедете оти не е до нив туку до царениците е

околу 2600 се плаќа!
зашто толку многуууу !!!! кај ти е ќарот мајкуму нели само 5% данок, кој е проблемот

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
Па ќе пријавам...дека теба само 5% да платам... и чао чао шо ке ми прават?! или па не го земам ич

T

Tetro

Гостин
ВАЖНО: ЧИТАЈ ВНИМАТЕЛНО

Досега немам искуство со вакви ствари.
Ама имав нешто за земање, пред 2-3 години, со шипинг платен од земја од еу, за роба што не подлежи ниту на данок, ниту на царина.

Е сега, смешно е тоа што дома ми стигна писмо, да дојдам да платам шпедиторски услуѓи за да можам да го земам. Им реков дека за тие "работите" немам платено ништо и дека не вредат толку (се работеше за софтвер уствари), и дека можат да ѓи задржат. Службеникот ми вика дека не смеат да ѓи чуваат, па ќе ѓи враќале назад, (ама не смеат да ѓи вратат, оти се е платено, а тие сакале да се курчат само.).

И така, поминаа месец ипол, ми ѓи донесе поштарот дома, и сите среќни си живееја.

Поука: треба ние да им објасниме дека знаеме да читаме. А не дека тие се најпаметните

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
ок ....НЕ ЗАМАРАМ ВЕЌЕ, КОА КЕ СИТГНЕ АКО СТИГНЕ КЕ ВИДИМЕ ,
ИНАЧЕ ФАЛА МНОГУ ЗА ИНФОРМАЦИИВЕ ПОЗЗЗ

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Дефинитивно треба да се буниме.Сигурен сум дека 5 проценти останува на поштата пари а другото си го ставаат во џеб.Дајте предлози кој може да биде надлежен за ова и каде кој да контактираме?

D-Wade

Miami Heat
Член од
13 октомври 2009
Мислења
597
Поени од реакции
69
Дефинитивно треба да се буниме.Сигурен сум дека 5 проценти останува на поштата пари а другото си го ставаат во џеб.Дајте предлози кој може да биде надлежен за ова и каде кој да контактираме?
не си ги стават во џеб, ти даваат документ дека е царинето и дека си платил толку пари... сега ќе побарам ако го најдам листот од царина ќе го ставам овде

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
ПС Пратив маил на царинска управа на Р.Македонија па да видиме на кој принцип маваат царина.Кога ќе добијам одговор ќе постирам.

T

Tetro

Гостин
не си ги стават во џеб, ти даваат документ дека е царинето и дека си платил толку пари... сега ќе побарам ако го најдам листот од царина ќе го ставам овде
царината за електронски компоненти е 0%, данокот е 5%.
дај да видиме што имаш, па да ти кажам кај те имаат прелажано.

D-Wade

Miami Heat
Член од
13 октомври 2009
Мислења
597
Поени од реакции
69
царината за електронски компоненти е 0%, данокот е 5%.
дај да видиме што имаш, па да ти кажам кај те имаат прелажано.
не можам да го најдам документот :S
важно знам дека има царина 18% = 1000 и нешто и + нешто друго 1000ка не се разбираше што точно беше
а и имаше печат од царина и потпис од цареникот

Kajgana Shop

На врв Bottom