Ливадарки

• Креатор на темата Креатор на темата мкд владе
  • Време на започнување Време на започнување
Ееее тука ни е грешката Владе :unsure:
Темава требаше уште тогаш по 10-15 страни да оди под клуч и стики да се стави..!

Ние уште ќе расправаме и ќе разводнуваме…
Abe sojma vrska, neka se vrti muabet.
Mozat da relativiziraat kolku dusa im saka ako im e taka polesno, ne ke smeni to nesto.

Ееее тука ни е грешката Владе :unsure:
Темава требаше уште тогаш по 10-15 страни да оди под клуч и стики да се стави..!

Ние уште ќе расправаме и ќе разводнуваме…
Ти бе тицо, заш мораш одма клизачи да одиш. Дан планираш да докторираш на темава, па ти прам дигресија во научниот труд. Случајно се најдов тука, на друга тема спомнаа, па влегов да видам што е работата, не мора одма бокс да мааш.

Да ти кажам искрено, јас не сум гледал така на работите дека ради љубов или не куче зимаат, ради дете да сум приметил и парови го праат тоа. И ко ќе размислам сега, да, можам да набројам случаи и појавава е во пораст.

Ама јас претежно во животов ако не била работата ептен за женачка, не сум имал предрасуди према жени :D Барем не од тој аспект..
Kade vide tuka predrasudi ?
Ne e ova red flag pak predrasudi.
I ne zemaat kuce radi ljubov tuku radi supstitut, neispolnet majcinski instikt ili taka nesto. Vo osnova za toa trebase da bidi temata.
Zena so kuce po difolt ne e livadarka, si ima posebni uslovi za toa koi bea poprilicno jasno definirani uste vo uvodniot post, samo ete site se fatija za kuceto pa kao ja promasuvame poentata, glumime ludilo.
Ili ajde za pojasno, kamenjarka koja ima kuce ni oddaleku ne e livadarka, zena so deca, mazena ili ne, ne e livadarka, zena so aktiven seksualen zivot mozi da ima i cel copor kucinja, pak ne e livadarka. Zena ili ajde devojka od 20tina godini ne e livadarka, imala kuce ili ne itn itn itn...

Kade vide tuka predrasudi ?
Ne e ova red flag pak predrasudi.
I ne zemaat kuce radi ljubov tuku radi supstitut, neispolnet majcinski instikt ili taka nesto. Vo osnova za toa trebase da bidi temata.
Zena so kuce po difolt ne e livadarka, si ima posebni uslovi za toa koi bea poprilicno jasno definirani uste vo uvodniot post, samo ete site se fatija za kuceto pa kao ja promasuvame poentata, glumime ludilo.
Ili ajde za pojasno, kamenjarka koja ima kuce ni oddaleku ne e livadarka, zena so deca, mazena ili ne, ne e livadarka, zena so aktiven seksualen zivot mozi da ima i cel copor kucinja, pak ne e livadarka. Zena ili ajde devojka od 20tina godini ne e livadarka, imala kuce ili ne itn itn itn...
Мислам појќе како неисполнето мајчинство. И ај сега немој ред флаг ово оно, не ме терај во друга тема и таму ли да учам и овај тица со клизачи да ми влези.

Кучето е поради мајчинскиот инстинкт, бидејќи ние го немаме, машката форма на "ливадар" е троа поинаква. Овие примероци се генерално застапени по кладилница, риболов, планинарење, варење ракија, манастири и сл.
Najbitniot preduslov go izostavi radi koi ne postoi maz livadar, barem ne vo taa smisla kako zena livadarka, a toa e svoevolna apstinencija od seks. Znaci ne nemoznost da se doberi do picica, tuku svoevolno da odberi da ne kleca, kako sto e slucajot so livadarkite. Ova kako site namerno da go izostavuvate, a e poprilicno biten faktor za nekoja da se definira kako livadarka.
Ako gledame taka, osven ako ne e peder( mada i tie ne apstiniraat od seks, samo ne so zeni), najblisku do livadarka kaj mazite bi bil nekoj monah vo manastir. Kolku sto znam samo tie dobrobolno se otkazale od seks.

Мислам појќе како неисполнето мајчинство. И ај сега немој ред флаг ово оно, не ме терај во друга тема и таму ли да учам и овај тица со клизачи да ми влези.
Леле ме изеде :D
Мислам океј си е дискусијата…
Проблемот е што (пре)многу често ги мешаат темите и влечат паралели во другине теми за ред флегс, соц.мрежи и сл.

Ливадарки ти се прилично затворен еко-систем, и вака академски, и во пракса.

Е сега, жени ко жени, со психологија на стадо, првпат се најдоа увреЏени со оваа тема, па почнаа да извртуваат факти и да релативизираат све и свашта. Нели, они се принцези, жени, мајки, кралици.. ќе браниме и неодбранливо, али ЖЕНА како тоа убаво звучи (нели така се програмирани)
За нивна несреќа, и ние мажите некако си се отворивме, па си кажавме што ни лежи на срце.. :love:
Резултатот најдобро се гледа во поновине теми :rolleyes:
Покољ! Крв до колена…
Конечно и ние гласно кажавме што мислиме, и кој се жени, и што се жени…
А богами и што се камењарки, ливадарки, разведенуши, и сите остали видови кои им го срушија идеалот што самите го умислија за себе.

И така… кратка историја на подфорумов..

Pa toa i bese teorijata , za toa trebase da se prodiskutira. Taka e, drzi voda muabetot, ne e taka radi toa, toa, toa i toa.
Arno ama ......
P.s ti se uplasi od @PticaSelica deka ti vlegol klizaci. Mene site feministki, anima mundi, blagonadezni pederi i ocajni domakinki tip na mazi mi vlegoja klizaci pa ete ziv zdrav sum :toe:

Najbitniot preduslov go izostavi radi koi ne postoi maz livadar, barem ne vo taa smisla kako zena livadarka, a toa e svoevolna apstinencija od seks. Znaci ne nemoznost da se doberi do picica, tuku svoevolno da odberi da ne kleca, kako sto e slucajot so livadarkite. Ova kako site namerno da go izostavuvate, a e poprilicno biten faktor za nekoja da se definira kako livadarka.
Ako gledame taka, osven ako ne e peder( mada i tie ne apstiniraat od seks, samo ne so zeni), najblisku do livadarka kaj mazite bi bil nekoj monah vo manastir. Kolku sto znam samo tie dobrobolno se otkazale od seks.
Е чекај сега тука имам стручно прашање, твое мислење е дека ливадарките одлучиле да не се клецаат самостално? Мислам ок моментот куче замена за дете го сваќам, ама апстиненцијава не ја сваќам. Еве покушавам да ми текне некоја со таков опис, ама неможам за никоја со сигурност да кажам дали се клеца или не.

Или тоа е услов што треба да го исполни за да е ливадарка.
Автоматски споено мислење:

Туку ме стајвте во мисла, ко го шетам кучето мнозинството што шетаат кучиња се така повозрасни жени, да кажам ги исполнуваат возрасните услови за ливадарка. Ама никад не сум гледал од овој агол.

Леле ме изеде :D
Мислам океј си е дискусијата…
Проблемот е што (пре)многу често ги мешаат темите и влечат паралели во другине теми за ред флегс, соц.мрежи и сл.

Ливадарки ти се прилично затворен еко-систем, и вака академски, и во пракса.

Е сега, жени ко жени, со психологија на стадо, првпат се најдоа увреЏени со оваа тема, па почнаа да извртуваат факти и да релативизираат све и свашта. Нели, они се принцези, жени, мајки, кралици.. ќе браниме и неодбранливо, али ЖЕНА како тоа убаво звучи (нели така се програмирани)
За нивна несреќа, и ние мажите некако си се отворивме, па си кажавме што ни лежи на срце.. :love:
Резултатот најдобро се гледа во поновине теми :rolleyes:
Покољ! Крв до колена…
Конечно и ние гласно кажавме што мислиме, и кој се жени, и што се жени…
А богами и што се камењарки, ливадарки, разведенуши, и сите остали видови кои им го срушија идеалот што самите го умислија за себе.

И така… кратка историја на подфорумов..
Не разбирам зошто конфликтов, јас не гледам дека е срамота да си ливадарка. Може терминологијата им смета, нешто пофенси да најдевте за насловов. Одма ќе е подруга приказната. Еве на пример meadowgirl одма подруго звучи.

P.s ti se uplasi od @PticaSelica deka ti vlegol klizaci. Mene site feministki, anima mundi, blagonadezni pederi i ocajni domakinki tip na mazi mi vlegoja klizaci pa ete ziv zdrav sum :toe:
ее крепиш ти, нема збор тука.

Последно уредено:
Drug e problemot. Nemoznosta emocionalno da se vrzat so sprotiven ili isti pol rezultira so cuvstvo na totalna osamenost na licnosta.

Или тоа е услов што треба да го исполни за да е ливадарка.
zensko na 30+ godini na koe ne i odi ljubovniot zivot, nema maz, ebac redoven ili bilo kakov, nema deca itn itn obicno nabavuvaat kuce i celo vnimanie i energija, majcinstvo mu go posvetuvaat nemu. Toa stanuva centar na nivniot svet i gubat sekakov interes za mazi. Bukvalno.
Ne e bitno socijalen status, bogati ili siromasni, imaat kariera ili ne, ja zaminaja trieskata, kupija kuce, tolku od niv. Pisi propalo.
Koj del ne ti e jasen :cautious:

Не разбирам зошто конфликтов, јас не гледам дека е срамота да си ливадарка. Може терминологијата им смета, нешто пофенси да најдевте за насловов. Одма ќе е подруга приказната. Еве на пример meadowgirl одма подруго звучи.
Ne ne, taman si e nazivot Livadarki :)

Koj del ne ti e jasen :cautious:
Моментот зошто. Еве жена ќе се омажи ќе роди дете и пак си продолжува со сексуален живот. Зошто оваа прекинува, ако само делот на мајчинство го пополнува. И зошто тоа мора да е условот.

Во смисла се откажала од машкиот род, кренала раце ? Или самото то што купила куче ги доведува до тоа да се откажат од клецање.

Drug e problemot. Nemoznosta emocionalno da se vrzat so sprotiven ili isti pol rezultira so cuvstvo na totalna osamenost na licnosta.
Тоа „или исти пол“ ми е индикативно. Ме подсеќаш на Нетфликс. :)

Последно уредено:
Не можеш да го разбереш конфликтов така лесно..
Ако одиме технички, никој тука немаше да биде навреден од поимот.
Е арно ама се спомнаа и “некои други” женски особини… и некои дотични си се препознаа…
Па почна паљба со сите топови као демек: јас сум либерална, ги бранам правата на сите жени, вие мажите ова-она.. а уствари си ја ишкаа мувата од капата!
И тоа помина некако… додека Јоли апла не отвори тема кај што отворено требаше да се дискутираат Ред флегс…
Не дека нешто ново или нечуено веќе се напиша таму, ама за разлика од тука, таму директно беа посочени “потенцијални” партнери.. и пак истата екипица со мувата на капата се препозна. Само таму веќе не мораа да ги бранат ливадарките туку самите себе ;)
Другото е историја…

П.С. а стварно има принцези, мајки, кралици кои не се препознаа, не се тригернаа (јер немаа причина)!

Не можеш да го разбереш конфликтов така лесно..
Ако одиме технички, никој тука немаше да биде навреден од поимот.
Е арно ама се спомнаа и “некои други” женски особини… и некои дотични си се препознаа…
Па почна паљба со сите топови као демек: јас сум либерална, ги бранам правата на сите жени, вие мажите ова-она.. а уствари си ја ишкаа мувата од капата!
И тоа помина некако… додека Јоли апла не отвори тема кај што отворено требаше да се дискутираат Ред флегс…
Не дека нешто ново или нечуено веќе се напиша таму, ама за разлика од тука, таму директно беа посочени “потенцијални” партнери.. и пак истата екипица со мувата на капата се препозна. Само таму веќе не мораа да ги бранат ливадарките туку самите себе ;)
Другото е историја…

П.С. а стварно има принцези, мајки, кралици кои не се препознаа, не се тригернаа (јер немаа причина)!
Аха значи темава продолжила кај ред флаг... таму е уствари новата сезона и ако сакам да продолжам и таму ќе треба да учам. А таму доволно е само воведниот пост да го прочитам или како ?

Моментот зошто. Еве жена ќе се омажи ќе роди дете и пак си продолжува со сексуален живот. Зошто оваа прекинува, ако само делот на мајчинство го пополнува. И зошто тоа мора да е условот.

Во смисла се откажала од машкиот род, кренала раце ?
Od kaj da znam, taka im ima dojdeno koj da gi znae. Znam samo deka e toa taka i e biten preduslov za da nekoja se klasificira kako livadarka. Ocekuvav deka ke se najdi nekoe zensko koe toa ke go objasni od nekoja nivna zenska logika, ali ete uste si cekame :(
I da nema zabuni, ne zborame za zeni koi odsekogas bile skarani so seksot i maskiot pol, tuku posle odredena vozrasna granica koja ja zaokruzivme na 30 + od samo niv poznati pricini vleguvaat vo ajde da recime nekoj vid na celibat, a majcinskiot instikt go zadovoluvaat so nekoe zivotince, najcesto kuce.

Od kaj da znam, taka im ima dojdeno koj da gi znae. Znam samo deka e toa taka i e biten preduslov za da nekoja se klasificira kako livadarka. Ocekuvav deka ke se najdi nekoe zensko koe toa ke go objasni od nekoja nivna zenska logika, ali ete uste si cekame :(
I da nema zabuni, ne zborame za zeni koi odsekogas bile skarani so seksot i maskiot pol, tuku posle odredena vozrasna granica koja ja zaokruzivme na 30 + od samo niv poznati pricini vleguvaat vo ajde da recime nekoj vid na celibat, a majcinskiot instikt go zadovoluvaat so nekoe zivotince, najcesto kuce.
Ок јасна ми е дефиницијата сега :) може сега да се префрлам ко падобранец на ред флаг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom