Листа на теретани (локација, цени, рецензии)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво... Денес почнав со вежбање во теретаната "Legion" и сум презадоволен. Новоотворена е (има околу 1 недела одкако почна со работа) и условите се врвни за вежбање. Справите се нови, предобри, од истата фирма се како во теретаната во Хотел Русија (каде што вежбаат играчите на Вардар). Хигиената е на врвно ниво.
Работното време е од 10 - 22ч.
Се наоѓа на улица Париска во Тафталиџе веднаш до средното училиште "Георги Димитров".
Исто така ми се свиѓа што во склоп на теретаната се наоѓа и "Go Healthy", па после тренинг супер ќе дојде еден здрав шејк :)

Здраво... Денес почнав со вежбање во теретаната "Legion" и сум презадоволен. Новоотворена е (има околу 1 недела одкако почна со работа) и условите се врвни за вежбање. Справите се нови, предобри, од истата фирма се како во теретаната во Хотел Русија (каде што вежбаат играчите на Вардар). Хигиената е на врвно ниво.
Работното време е од 10 - 22ч.
Се наоѓа на улица Париска во Тафталиџе веднаш до средното училиште "Георги Димитров".
Исто така ми се свиѓа што во склоп на теретаната се наоѓа и "Go Healthy", па после тренинг супер ќе дојде еден здрав шејк :)

А како се движат цените?

1500 денари со тушеви и нова теретана ви е одлична цена за Скопје, камо и во други населби да имаше такво нешто :)

1500 денари со тушеви и нова теретана ви е одлична цена за Скопје, камо и во други населби да имаше такво нешто :)
точно, дури и неверојатно. Сакам да одам таму.

каде живееме? теретаниве дерат пари на невидено.

точно, дури и неверојатно. Сакам да одам таму.

каде живееме? теретаниве дерат пари на невидено.
Со оглед на останатите цени во Скопје ова е задоволително, а веќе и низ другите поголеми градови во Македонија цените на теретаните се ближат кон 1000 денари месечно без тушеви.
Ти може да живееш и во Судан, бизнисот е бизнис и газдата нема сентименталност кон тоа што некој нема пари да купи леб и маргарин, има клиентела која има пари и може да си дозволи, така да Мајка Тереза, Ганди и Далај Лама не ги сонувај во бизнисот.
Проблемот лежи во државата и стандардот, не во цените на теретаните.
Оди отвори и ти теретана, некој ги врзал парите во тој бизнис и очекува поврат, тоа е бизнис кој за да го отвориш треба да имаш стартни 50к плус месечна наемнина на простор, вработени, одржување на справите, даноци и слично.

Ма дај, единствената цел е повеќе профит.
Тоа и јас ти го кажувам де, профитот е единствената цел и ти да си газда ќе те интересира тоа, а не дали некој нема пари да плати.
Се додека има клиентела да плати, цените ќе бидат такви какви што се и на теретаните и на суплементите.

Тоа и јас ти го кажувам де, профитот е единствената цел и ти да си газда ќе те интересира тоа, а не дали некој нема пари да плати.
Се додека има клиентела да плати, цените ќе бидат такви какви што се и на теретаните и на суплементите.
Во центар на Братислава, најелитната теретана наплаќа 19,92е за месец дена користење (заедно со базен).
Кај нас имаш фенси теретани, по кои луѓето се палат и занесуваат кои чинат и 50+ евра на месец (без базен).
Нешо као тренд или фора појма немам.
Кој ми кажа дека во Хотел Русија (или не знам како се вика) плаќале по 4000+ денари.
Позлатени да не се таму справите?
Затоа кога ќе видам вака цени ниски на нови теретани многу ми е чудно.

Во центар на Братислава, најелитната теретана наплаќа 19,92е за месец дена користење (заедно со базен).
Кај нас имаш фенси теретани, по кои луѓето се палат и занесуваат кои чинат и 50+ евра на месец (без базен).
Нешо као тренд или фора појма немам.
Кој ми кажа дека во Хотел Русија (или не знам како се вика) плаќале по 4000+ денари.
Позлатени да не се таму справите?
Затоа кога ќе видам вака цени ниски на нови теретани многу ми е чудно.
Sinergy, TCC Plaza, Holiday IN, Jane Sandanski се тоа ти се со такви некои цени.
Јасно друже, во Минхен во теретана скоро колку Синерџи цената е 50 евра месечно колку сакаш и кога сакаш, со тушеви, 50 тина справи за кардио и се останато класа справи, во Минхен минимална сатница е 8.5 евра, а во Скопје минимална сатница е 50 денари.
Цела држава ни е поебана, али верувај дека има бааги богата класа и тука која нема проблем да плати 50+ евра за теретана, па затоа и му излегува математиката на газдите на тие теретани, си имаат одбрана клиентела, одат со добра заработка и тоа е тоа, подобро помалку а „одбрана клиентела“, отколку гужви со „кој стигне“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom