Limitless

• Креатор на темата Креатор на темата wizzy -
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 март 2012
Мислења
651
Поени од реакции
741
Серијава почна да се емитува на CBS, вчера излезе пилотот и гледам добар рејтинг има сега за сега. Серијава е како продолжение на филмот од 2011 - клик .

Limitless-cast.jpg

Се надевам дека серијава нема да разочара и ќе биде иста добра како и филмот.

Последно уредено:
Филмот го гледав 3 пати едно по друго, значи ептен јак впечаток ми остави.

Го гледав не само заради што сметав дека е квалитетен, ама земав да го анализирам од повеќе перспективи. Дискавери може да направи серијал чисто на теоретска основа за ваква неуро-хемија како што има за теоретската физика и космологијата. Филмот како филм, нити серијалов да бидам искрен, нема да можат да отидат до nitty-gritty детали и real life апликации /потенцијални апликации.

Али сепак серијалов е супер најава, и сигурен сум дека ќе ги разработат подлабоко концептите кои ги презентираа во филмот а немаше време да се третираат на покомплексна патека.

Хаха Нина Шарп му е мајка на Брајан :D.

Првата епизода беше добра, ама САМО ако го имате гледано филмот прво. На секој пред да ја почне серијава му препорачувам да го изгледа филмот зашто дејствието се развива пребрзо во првава епизода и е на некој начин продолжение на филмот, така да за максимално искуство изгледајте го прво Limitless 2011 :).

Со истите ли глумци е? Ај да ај зирнам уствари.[DOUBLEPOST=1443148891][/DOUBLEPOST]Еии дури и преводче има за првата епизода :)
Не е со истите глумци, али ипак вреде да се погедне. Глеам брзо се симиња :)

Последно уредено:
Со истите ли глумци е? Ај да ај зирнам уствари.[DOUBLEPOST=1443148891][/DOUBLEPOST]Еии дури и преводче има за првата епизода :)
Не е со истите глумци, али ипак вреде да се погедне. Глеам брзо се симиња :)
Главниот го има што го глумеше Еди Мора во филмот

И јас да пишам за да се претплатам на темава, а кога ке излезат повеке епизоди и јас ке почнам да ја гледам. :D

Мене филмот ми беше ок, не нешто mind blowing.
Затоа серијава би ја гледала евентуално ради Џејк МекДорман, баш е yummy. Али кога ќе заврши сезоната, немам многу нерви да чекам уште една серија епизода по епизода.

Е ке почекаме малце, најубаво да ја забравеме до пролет. Иначе според првата епизода, стварно треба прво игранио филм да се изгледа, барем едн'шка.

Само што ја изгледав втората епизода, очекувано добра. Се надевам и другите епизоди ќе бидат добри колку и првите две :) Серијава досега има 10/10 од мене.

Серијава од епизода во епизода стануваше све позаебантска.. Сега најновава епизода беше borderline comedy. Ако продолжи во ваков стил јас се откажувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom