Like whore т.е лајк "курви"

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Богами и на твојот, и ти си така хумористична и досетлива :pos:
Па на за која човек попрво да се фати бе љацо ?

Мојот хумор е поспецифичен, пази да не те стигне па да пишуваш во прашања до администрацијата :icon_mrgr:

Најискрено во темиве за водењево за државава и некој така политички теми зар треба сериозно мислење ?

Интересната работа кај оваа тема е во тоа што зборува за фундаменталниот дефект на механизмот за лајкови на кајгана. Ова е така затоа што системот на лајкови создава заедница изградена на непотизам. Кога имаш трајни кориснички имиња и систем на постирање вкоренет во "лајкови", индивидуалните карактери почнуваат да ги престасуваат логичките, рационални вредности. Легитимноста и валидноста на аргументот, на пример, стануваат ирелевантни во лицето на индивидуалната потрага по прифаќање во/од структурата на групата.
На едно површно ниво, некој би можел да каже дека корисничките имиња и атрибутабилниот систем на гласање би биле за најдоброто - форумџиите така би морале да одговараат за нивните постови и мислења, така?
Во реалноста меѓутоа, постовите од сите што постираат стануваат разводенети и кастрирани во смисол на намера и содржина затоа што потрагата по индивидуално прифаќање ги престигнува основните естетски сензибилности:
"Не се согласува со мене? Ќе го лајкам секој што ќе го критикува/ремети!"
"Дечкото е многу фин, па затоа ќе го лајкам без разлика на содржината на неговите постови!"

Како резултат, кајгана нема заби и нејзините членови неможат слободно да се кастигираат еден на друг без долготрајна социјална реперкусија од некаков вид. Пример за ова е дечково што ја отворил темата и што му се нафрливте. И така заедницата страда.

Не е лошо и Acid да го прочита ова.

Знаеш дека не си репер за хумор ти? Многу глуп ти е ставов, најискрено, без воздршка ти кажувам, а и ги знам правилата. Како може да кажеш дека нешто тебе не ти било смешно и не требало да е смешно за сите? Со кој памет онака... :facepalm:
Како бе он не е репер за хумор? Ако ги фалиш телекабел по дифолт си ултра хумористичен.

Нели еднаш имавме една форумџика во обид која крена паника за 10-тина лајкови кои ги изгубила кога падна серверот па Ејсид и даде милион или јас имам температура?

Нели еднаш имавме една форумџика во обид која крена паника за 10-тина лајкови кои ги изгубила кога падна серверот па Ејсид и даде милион или јас имам температура?
Имаше нешто такво додека беше со зеленки, ај кој се сеќава нека ја раскаже :D
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 21:39 ---
Интересната работа кај оваа тема е во тоа што зборува за фундаменталниот дефект на механизмот за лајкови на кајгана. Ова е така затоа што системот на лајкови создава заедница изградена на непотизам. Кога имаш трајни кориснички имиња и систем на постирање вкоренет во "лајкови", индивидуалните карактери почнуваат да ги престасуваат логичките, рационални вредности. Легитимноста и валидноста на аргументот, на пример, стануваат ирелевантни во лицето на индивидуалната потрага по прифаќање во/од структурата на групата.
На едно површно ниво, некој би можел да каже дека корисничките имиња и атрибутабилниот систем на гласање би биле за најдоброто - форумџиите така би морале да одговараат за нивните постови и мислења, така?
Во реалноста меѓутоа, постовите од сите што постираат стануваат разводенети и кастрирани во смисол на намера и содржина затоа што потрагата по индивидуално прифаќање ги престигнува основните естетски сензибилности.
"Дечкото е многу фин, па затоа ќе го лајкам без разлика на содржината на неговите постови!"

Како резултат, кајгана нема заби и нејзините членови неможат слободно да се кастигираат еден на друг без долготрајна социјална реперкусија од некаков вид. Пример за ова е дечково што ја отворил темата и што му се нафрливте. И така заедницата страда.

Raziel; те молам оцени го Антоние :)

Повеќе иритираат лајк-курвите што се служат со претенциозна реторика за да стигнат до лајк, особено на вакви теми, каде суштината може да се долови без многу тупење к*рца.

"фундаменталниот дефект на механизмот за лајкови на кајгана" :facepalm:

Лајкот на форумов претставува едноставен начин да покажеш дека се сложуваш/ти се допаѓа нечие мислење без да го цитираш. Оваа опција е повеќе од потребна бидејќи без неа, после секој добар пост ќе има 15 други во стилот "така е побратиме!"
убаво кажано,еве да дополнам - лајковите не можете да ги замените за реални пари :(

khz777 ме иритира повеќе од сите лајк хорс на кајгана и фејсбук заедно, и онај makedonec123 како беше, МОРЕ РЕТАРДИРАНИ ЕДНИ НЕ ТРЕБА НА СЕКОЈА ТЕМА ДА ГО НАПИШИТЕ ВАШЕТО МИЗЕРНО МИСЛЕЊЕ КОЕ ГЛАСИ ВАКА

Уште воздухот остана да се наплаќа .
ИЛИ ВАКА
leandra незнаев дека тебе ти е супер ;)
ГОЈДА ЕДНИ НЕВОСПИТАНИ

Не сум приметил има фолдер Спам ? И ако нема треба да отворат админиве , е таму братееее тролај !!! Не без заебанција , и јас признавам понекад таков сум ама некад па знам да напишам па цел реферат и на крај некој ќе кликне лајк и ќе ми врати , да да се согласувам со тебе. :vozbud: :tapp: Трололо работава ...

Во реалноста меѓутоа, постовите од сите што постираат стануваат разводенети и кастрирани во смисол на намера и содржина затоа што потрагата по индивидуално прифаќање ги престигнува основните естетски сензибилности.

Уште не ми се верува дека го исчитав постов ..... сакам објаснување како заедницата е изградена на непотизам и објаснување што за членот претставува непотизам ама во негов ваков стил.

Без постови кои содржат сарказам од типот на Мачорка јас искрено не би ни читала дискусии, а колку тоа само не е за лајкови. Како и да е факт е дека постојат луѓе кои пишуваат и кај што нетреба и членови кои сигурно го отвараат профилот 100 пати и чекаат лајкови тоа е само човечка психологија лесно објаснива со феноменот Фејсбук:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom