Лига на шампиони 2014/2015

Статус
Затворена за нови мислења.
11/11 imase izgleda.(y)

Lele rezervniot golman na La RIoja kakva dupka covece ej :pos::pos::pos::vozbud:...Ne mu se trpea calamite ama go utepaa posle.:icon_mrgr:

11/11 имаше гробарот. Јака партија изигра.

Сеа ќе ти излезат "експертиве" и ќе ти речат и Вугринец ја враќа одличната форма. Али еден факт што нејќат да го видат е дека човекот имаше 10 гола од 20 шута :гик:

Истото и ланската сезона. Единствен шутер им е и еден куп топки трошеше, процент на реализација под просек. Али што е битно, сеа снеуи ќе дојде да ни објасни како Вуги е класа на Наѓи, Андерсон и Лазаров.

50% и не е така лош процент на реализација за играч кој шутира главно од 9 метри. И кој има 40 години.

50% и не е така лош процент на реализација за играч кој шутира главно од 9 метри. И кој има 40 години.

Далеку од просекот за кој треба да го има еден толку извикан играч. Тоа се 10 промашени шута, некои бекови не ни шутираат по 10 пати на натпревар.

Далеку од просекот за кој треба да го има еден толку извикан играч. Тоа се 10 промашени шута, некои бекови не ни шутираат по 10 пати на натпревар.
Да ама од тиа 10 промашени имаше и 3-4 пречки/стативи

Сеа ќе ти излезат "експертиве" и ќе ти речат и Вугринец ја враќа одличната форма. Али еден факт што нејќат да го видат е дека човекот имаше 10 гола од 20 шута :гик:

Истото и ланската сезона. Единствен шутер им е и еден куп топки трошеше, процент на реализација под просек. Али што е битно, сеа снеуи ќе дојде да ни објасни како Вуги е класа на Наѓи, Андерсон и Лазаров.
Club career[edit]
Raised in Videm pri Ptuju Vugrinec began playing handball in the nearby Ptuj and remained there until 1997 when he transferred to Slovenian club Celje. In late 1990s and early 2000s Celje was regarded as one of the teams who formed the European club handball elite and they were regularly qualifying among the top four in the EHF Champions League. During the 2003–04 season Celje won the EHF Champions League after they have defeated the German side Flensburgin a two-legged final.[4] Vugrinec was one of the most important players for his club during the course of the 2003–04 Champions league campaign finishing the competition on ninth place among scorers with 58 goals, including ten which he scored in a two-legged final.[5]

After the successful season Celje sold a number of their star players and Vugrinec moved to the German club Magdeburg where he stayed for two seasons. In 2006 he moved to top Spanish side San Antonio but left the financial troubled club after only one season when he returned to Celje. Considered a club legend in Celje, Vugrinec spent a total of ten and a half seasons with the 2004 European club champions where he scored a total of 1,465 goals in all competitions.[6] After a short spell at Celje Vugrinec then signed for Qatari club Al Sadd where he remained until 2011.[6] Shortly after the start of the 2011–2012 season he moved again, this time returning to Germany where he signed a one year contract with Hamburg. During the summer of 2012 he returned to his native Slovenia and signed a contract with Maribor Branik but remained there only until the end of August of the same year,[7] after he signed with Macedonian side Metalurg Skopje where he currently plays.
As Player of the Slovenian national team[edit]
Between 1996 and 2010 Vugrinec was a member of the Slovenia national handball team and he has made several appearances for the team at the European[8] and World[9] championships, including two appearances at the Summer Olympics (2000 and 2004).[2] He was a member of the Slovenian team which were runners-up at the 2004 European Men's Handball Championship.[8] With 187 appearances and 616 goals he is among the most capped and most prolific goal scorers in history of the Slovenia national handball team.[10]
http://en.wikipedia.org/wiki/Renato_Vugrinec

Па на тоа се води цела игра на Чевларот, нема никаков концепт.
Тројцата играат сами, што прават нека прават. Мојсо 11 Ренато 10 гола, Миркуло 5.

Добро честито победата, интересно беше на крајот. Само не оди долго вака, мора да му се даде шанса на децата кога веќе се распаднати.

Club career[edit]
Raised in Videm pri Ptuju Vugrinec began playing handball in the nearby Ptuj and remained there until 1997 when he transferred to Slovenian club Celje. In late 1990s and early 2000s Celje was regarded as one of the teams who formed the European club handball elite and they were regularly qualifying among the top four in the EHF Champions League. During the 2003–04 season Celje won the EHF Champions League after they have defeated the German side Flensburgin a two-legged final.[4] Vugrinec was one of the most important players for his club during the course of the 2003–04 Champions league campaign finishing the competition on ninth place among scorers with 58 goals, including ten which he scored in a two-legged final.[5]

After the successful season Celje sold a number of their star players and Vugrinec moved to the German club Magdeburg where he stayed for two seasons. In 2006 he moved to top Spanish side San Antonio but left the financial troubled club after only one season when he returned to Celje. Considered a club legend in Celje, Vugrinec spent a total of ten and a half seasons with the 2004 European club champions where he scored a total of 1,465 goals in all competitions.[6] After a short spell at Celje Vugrinec then signed for Qatari club Al Sadd where he remained until 2011.[6] Shortly after the start of the 2011–2012 season he moved again, this time returning to Germany where he signed a one year contract with Hamburg. During the summer of 2012 he returned to his native Slovenia and signed a contract with Maribor Branik but remained there only until the end of August of the same year,[7] after he signed with Macedonian side Metalurg Skopje where he currently plays.
As Player of the Slovenian national team[edit]
Between 1996 and 2010 Vugrinec was a member of the Slovenia national handball team and he has made several appearances for the team at the European[8] and World[9] championships, including two appearances at the Summer Olympics (2000 and 2004).[2] He was a member of the Slovenian team which were runners-up at the 2004 European Men's Handball Championship.[8] With 187 appearances and 616 goals he is among the most capped and most prolific goal scorers in history of the Slovenia national handball team.[10]
http://en.wikipedia.org/wiki/Renato_Vugrinec

Тоа е тоа. Царо Неготински, Усо Темјанички.

Металург конечно да победи,а Вардар со шампионските амбиции...повторно под Веспрем.ЈБГ ај на фајнл фор реванш :D[DOUBLEPOST=1416697724][/DOUBLEPOST]

Што е тоа битно бе,ако не ги троши Вугринец топките ќе ги троши некој друг.Само од инат да збориш.

Браво за Металург,се надминаа секоја чест..
Да не беа грешките во напад и малиот милион контри Ла Риоха ќе изгубеше 10 разлика....
Да беше ланската екипа така ќе беше..
Па можеби 20 гола од контри и полуконтри прими Металург,толку не примија лани во цела сезона..
Ла Риоха е просечна екипа,далеку од некогашните шпански екипи,кои беа страв и трепет....
Да не ја поебеа екипата можеа да ги чукнат и во Логроњо...
Како и да е,оваа победа вреди многу,за враќање на самодовербата..
Но,уште еднаш,голема замерка до Лино..
Мораше порано да ги пушти помладите...
Зошто да не изиграа едно 15 ина минути и Талески и Нелоски....
Таман по 7,8 минути во полувреме,ќе ги одмореше бековите малку..
Ренато одвај одеше,речиси 40 годишен играч да го играш 60 минути е многу,не е ни чудо шо имаше толку промашувања....
А и децата се желни за игра,како само самоуверено распали Талески,така и требаше,само да добиеше шанса поголема....
Да се надеваме дека ќе изиграат некоја минута во наредните мечеви....
Вардар,реално немаше никаква шанса...
Против овај Веспрем треба далеку повеќе,посебно на нивни терен..
Уште од старт се виде како ќе се одвива мечот,немаше никаква шанса за изненадување....
Како и да е,Вардар сеуште останува во трка за второ место...
Во другите мечеви..
Очекувана победа на Монпеље,иако извојувана на многу тежок и пред се среќен начин...
Меч кој беше изедначен од почеток до крај,ниту една екипа ако не се лажам немаше предност повеќе од 2 разлика...
Игра по жица...отворен меч,со брзо завршување на акциите...
На крај посреќни беа Французите....
Медведи имаа контра за +1 на 1 минута до крај,десното крило погоди статива,и Монпеље тргна во последен напад,имаат цела минута..
Ја држеа топката речиси 40 секунди,па побараа тајм аут,и немаа никаква идеја шо со топката...
Шутираа,голманот на Медведи ја одбрани топката,топката се дотркала пак во поле и успеа еден од играчите на Монпеље да ја зграпчи и од никаде пак добија нов напад на 10 ина секунди до крај,и во таа мешаница успеаа да создадат дупка на левата страна и Диего Симоне со финта успеа некако да ја протни топката и да донесе голема победа...
Реално мечот требаше да заврши нерешено,сигурно имаше најмалку 15ина израмнувања во мечот....
Пик Сегед ја потврди добрата форма и го тепаа шампионот на Франција на гости..
Од почеток до крај доминираа,имаа нон стоп предност од 2-4 гола,на крај паднаа малку и се врати Данкерк,но не успеаа,имаа напад на некоја секунда до крај,ама немаше време за ништо повеќе..
Сепак,заслужена победа на Сегед...
И на крај шлагерот,гигантите Кил и Псж изиграа добар меч...
ПСЖ тргна доста солидно,на крилата на одбраните на Омејер кој се врати на голот,во прво полувреме имаше 10 одбрани,неколку скинати зицери,помогнат од Хансен до држеа ПСЖ во предност се до 40 минута некаде....
Хансен до 40 минута даде 8 гола,асистрираше,речиси сам го носеше на грб тимот и потоа застана,едноставно немаше сила.....а и Стојстранд имаше слаб ден,дали 2,3 одбрани имаше до 40минута...
Паличка влезе,фати некоја топка...
Кил ја стегна одбраната,почна Париз да прави технички грешки и се редеа контрите...
Вујин и Кањелас со по 8 гола први топчии кај Кил..
Едноставно Кил е прејјак во моментот,заедно со Барса први фаворити за титулата(засега)...тука е и Веспрем зад нив....
Но има време,долга е сезоната...

Последно уредено:
ПСЖ му се држеше на Кил додека Хансен погодуваше,а после тоа не мрднаа.Имаше Хансен помош и од Омејер,но тоа не е доволно за победа на гости кај Кил.Од другата страна Кањелас и Вујин кој што даде еден фантастичен гол ја покажаа класата,но имаа голема помош и од нивните согирачи.Инаку мене утакмицата ич не ми беше по ќејф.Едноставно немаше никаква борба на теренот.Премногу простор оставаа и двете екипи во одбрана т.е со исклучок на последните 7-8мин ни ПСЖ ни Кил не играа буквално ништо во одбраната.Повеќе на пријателска отколку на утакмица од ЛШ ми личеше тоа што го видов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom