Лига на шампиони 2012/2013

Статус
Затворена за нови мислења.
НАУМЧЕ МОЈСОВСКИ Е ТРЕТ СТРЕЛЕЦ ВО ЛИГАТА НА ШАМПИОНИТЕ

Naumce-Mojsovski-1-610x403.jpg
По фантастичната партија во Минск и деветте постигнати голови, Наумче Мојсовски се проби на третата позиција на листата на стрелците во Лигата на шампионите, со 64 постигнати гола. Неговата позиција можат да ја загрозат Франтишек Шулц (Пик Сегед) и Егерт Јенсен (Фленсбург), кои допрва ќе го играат својот прв осминафинален натпревар.
Во првата десетка најдобри стрелци во Лигата на шампионите е и нашиот Ренато Вугринец, кој е на делба на деветтото место, со 54 постигнати гола.
01. Ханс Линдберг (Хамбург) 69
02. Гаспер Маргуц (Цеље П.Л.) 65
03. Наумче Мојсовски (Металург) 64
04. Франтишек Шулц (Пик Сегед) 62
05. Јенсен Егерт (Фленсбург) 59
06. Тимур Дибиров (Чеховски Медведи) 57
07. Сергеј Горбок (Чеховски Медведи) 56
08. Холгер Гландорф (Фленсбург) 55
09. Ренато Вугринец (Металург) 54
10. Јуре Доленец (Горење) 54
metalurg-shamberi-D-Andonovski_022_resize1_resize.jpg

--- надополнето: 16 март 2013 во 21:15 ---
Одлична вест од Атлетико :), Омбрадос по 5 месечна пауза се враќа на голот. Утре од 18.00 часот на домашен терен ќе играат против Берлин.
http://bmatleticodemadrid.es/noticia_ver/843
--- надополнето: 16 март 2013 во 21:17 ---
http://bmatleticodemadrid.es/equipo/actualidad_noticia/845
--- надополнето: 16 март 2013 во 21:18 ---

Добра вест но играат очајно сезонава иако не се така лош тим, но во вакви натпревари ќе изиграат утре Кире со Маркусен мора да се расшутираат :)

Да оваа сезона имаат послаби резултати но тоа мислам дека пред се се должи на слабите голмани, Штербик си отиде а Омбрадос после победата над Кил и освојувањето на супер глобот во Доха се повреди. Се надевам дека потполно се опоравил. Ако Омбрадос е во топ форма како што беше против Кил би бил големо засилување во моментов. Ќе видиме утре......

http://www.balkan-handball.com/balkan/mocni-hsv-utisao-zlatorog-antologijska-partija-mackovseka/
mackovsek_celje-600x533.jpg

Рутинска победа на ХСВ.....искрено очекував Цеље поскапо да ја продаде кожата...
Германците добро ја научиле лекцијата Кил,па не дозволија никакво изненадување...
Како и да е...белег на мечот остави детево,20 години има само...гледајте го како игра...
13 парчиња даде(од 14 обиди),сите од игра против голмани како Битер и Бојтлер,голмани со речиси децениско искуство во Бундес Лига....

http://www.balkan-handball.com/balkan/mocni-hsv-utisao-zlatorog-antologijska-partija-mackovseka/
mackovsek_celje-600x533.jpg

Рутинска победа на ХСВ.....искрено очекував Цеље поскапо да ја продаде кожата...
Германците добро ја научиле лекцијата Кил,па не дозволија никакво изненадување...
Како и да е...белег на мечот остави детево,20 години има само...гледајте го како игра...
13 парчиња даде(од 14 обиди),сите од игра против голмани како Битер и Бојтлер,голмани со речиси децениско искуство во Бундес Лига....

ги уби каков шут има за некоја година ќе биде звер само да се подобри технички пошто имаше некој грешки денеска во додавање и тоа но беа до некаде принудени..Хсв конечно тргна после таква екипа срамота е да немаат резултати.

ги уби каков шут има за некоја година ќе биде звер само да се подобри технички пошто имаше некој грешки денеска во додавање и тоа но беа до некаде принудени..Хсв конечно тргна после таква екипа срамота е да немаат резултати.
Веќе од наредна сезона ќе игра во Бундес Лига,во амбициозниот Хановер Бургдоф....
Знаат шо да купат Швабите,не земаат шогоде....:D
А ХСВ некако сомнителни ми се...
Во Лига Шампиони имаат само еден пораз,од Фленсбург на гости и тоа во најсилната група со Фленсбург,Медведи,Монпеље,Адемар......а во Бундес Лига си играат курташак и губат бодови од кој стигнат....
Матат нешто...:нинџ:
На крај пак ќе се провлечат како лани,со вајлд карта...(ако освојат 4то место нормално,шо нималку нема да биди лесно зошто се во конкуренција со Фуше,Хановер.)..
Како и да е,конечно почнаа да играат како треба..имаа и малери со повреди,Лијевски,Лацковиќ беа повредени,Торстен Јансен речиси цела година беше надвор...сега се комплетни и треба да прикажат игра и да ги оправдаат милионите шо се фрлени на нив...
П.С.
За денес има неколку доста добри дуели....(ќе ги анализирам и низ призмата на кладилницата):D
Пред се Атлетико-Фуше...
Фуше некако се мачат во гости,поразот во Минск беше голем шамар за нив,со Загреб се провлекоа низ иглени уши...
Атлетико не е на нивото од времето,ама кадарни се дома да победат било кого...нокаут фаза и групи е сосема различна работа,типувам на Атлетико,победа од барем 3 гола...
Адемар-Веспрем...
Премногу е потценет Адемар овде,гледам 1.25 дале коеф...за Веспрем...
Точно е дека Адемар не се ко на времето,ама дома се многу жустра екипа....
Овде е можно изненадување....
Силкеборг-Барса...
Нема шо да се размислува овде,толчење....Силкеборг е можеби најслабата екипа од сите осминафилисти,има да го изметат паркетот со нив......
Горење-Фленсбург
Фленсбург ја изгуби формата од пред некој месец,уморот ги стигна..
Не решетаат така лесно мрежи.....
Имаа и пехови со повреди,се повреди Атласон,Гландорф има ситна повреда и не се форсира многу....
Сепак ритамот е убиствен....да играш Бундес Лига и ЛШ не е заебанција,за разлика од екипите како Барса,Киелце,Веспрем кои си играат курташак во домашните лиги и одморени ќе се насочат кон ЛШ...
Горење има доста интересен тим,доста добро скоцкана екипа...и можно е да изненадат....
Би требало скапо да ја продадат кожата,а можно е и да извојуваат минимална победа,се бива..
Фленсбург има негативно искуство со гостувањата во Словенија....ништо чудно да изгубат денес...
Пик Сегед-Киелце..
Овде Киелце треба лесно да помини,но сепак имаа и тие пехови со повреди,Чупиќ,Штрлек...Зорман не е фит...
За класа се над Сегед,треба добро да ја научат лекцијата од лани кога испаднаа од Копер уште во 1/8 финале....
Мора денес да покажат дека заслужено се во елитата на европскиот ракомет.....

РК Металург со официјален YouTube канал. Погледнете ги најинтересните натпревари од Лига на Шампиони. http://www.youtube.com/user/rkmetalurgofficial
--- надополнето: 17 март 2013 во 19:21 ---
Првата одбрана на Магнус Дал во второто полувреме во 24 минута :facepalm::facepalm::facepalm:

Неизвесен натпревар, како што и се очекуваше. Атлетико оваа сезона топло-ладно... исто како и на денес. Имаат екстра играчи ама џабе кога не можат да се искоординираат :confused: Многу грешки, без врска изгубени топки и тоа на две страни ... особено во првото полувреме !
Во секој случај реми е реален исход од натпреварот.

Маркусен и Лазаров се изнапромашија денес, да не беа Кањелас и Агинагалде да ги вадат ќе ја изгубее оваа. Балич балерина цел натпревар, абер нема да шутне на гол или недај боже да погоди. Калман чисти зицери промашува. Дал во првите 15 мунути бранеше а после топка не фати, во второ полувреме прва одбрана му беше од мртов агол од крило во 24 минута...Омбрадос не влезе, очигледно не е подготвен....
Се на се нека се радуваат на ремито пошо дрва беа!

Romero gi ubi Atletiko.... I so golovi i so asistencii. Cela sezona ne im ide na Atletiko.. Na golmanska pozicija se uzas, iako iznenaduvacki dobro Dal go pocna natprevarot, za vo vtoro topka da ne odbrani.. Nekako i Kire vise ne e toa sto bese, premnogu lesno go citaat golmanive i mu gi branat. Mislam deka Atletiko 90 posto e eliminiran.. Ne veruvam deka vo Germanija ke moze da napravi neso poise, ali ajde ipak e sport pa da ostavime da vidime kako ke bide.

Пик Сегет - Килце 2
Адемар - Веспрем 1хен.
Силкеборг - Барса 2 хен.
Атлетико - Фуксе +

па да видиме. :D

И Килце изгуби од Маџариве, а Адемар таман за гол ја фатив... :tapp:

Ебати групата, само Металург ќе иде со победа. :D

Инаку, Кањелас од херој - трагичар. Ги извади од амбис и ги доведе во водство за да направи клучна грешка (заедно со Гојун) на крајот. Кире и Ивано веќе не се тоа што беа, Атлетико е со една нога во аут.

Е Атлетико,на кое дереџе стигнавте,Фуше да ви дава 19 гола во второ полувреме....
Дефитивно е време за тотално реформатирање во оваа екипа....можеби за промена на тренерот....
Околу другите мечеви...
Неочекуван пораз на Киелце,но сепак имаат активен резултат пред реваншот....
Веспрем во меч со милион технички грешки успеа да се снајди и да победи со 3 разлика,иако реално мечот требаше да заврши со максимум предност од 1 гол....
Барса рутински си помина во Данска,лесна победа,иако на моменти Силкеброг се доближуваше но сепак разиликата во класи е голема...
Фленсбург доби во Велеље,3 разлика и си го реши пласманот во нареден круг....
Врти сучи полека се разбистри ситуацијата...според мене ќе има неизвесност само во два дуели во реваншот...
Кил треба да ја анулира предноста на Медведи од два гола...(иако Русите не се наивни)..
Фуше ќе има шанса против Атлетико да брка четврт финале...
Киелце треба да ја искористи предноста на домашен терен и го сметам за сигурен патник понатаму...
Веспрем,Металург,Флеснбург,Хсв,Барса само рутински треба да ја одбработат задачата во реваншот...овде треба да се приклучат Кил и Киелце,значи останува само Фуше-Атлетико непознаница..како игра Атлетико немаат некоја голема шанса во Берлин...
Иако се бива....:гик:

http://www.laola1.tv/en/int/handbal...gue/last-16-best-7/video/472-2767-114254.html
НАУМЧЕ МОЈСОВСКИ ВО ИДЕАЛНИОТ ТИМ ПО ПРВАТА ПОЛОВИНА ОД ОСМИНАФИНАЛНАТА ФАЗА

18.03.2013 12:09
Naumce-Mojsovski-6-610x404.jpg
По одигрувањето на мечевите од првата половина од осминафиналната фаза, ЕХФ ја објави идеалната постава, во која се најде и нашиот Наумче Мојсовски.
Идеален тим:
Лево крило: Валур Сигурдсон (Кил)
Лев бек: Борут Мацковшек (Целје)
Среден бек: Наумче Мојсовски (Металург)
Десен бек: Марцин Лијевски (Хамбург)
Десно крило: Ханс Линдберг (Хамбург)
Пикер: Матеј Габер (Горење)
Голман: Роланд Миклер (Пик Сегед)
--- надополнето: 18 март 2013 во 18:15 ---
Ренато Вугринец ја продолжува победничката мисија во Металург и ќе остане најмалку уште две години во редовите на македонскиот првак, откако сам изразил желба да остане во Скопје и покрај понудите од Копер и Вардар Про.

„Пресреќен сум што луѓето во Металург имаат доверба пред се во моите човечките квалитети, а потоа и во ракометното знаење. Јас сакав да останам тука, бидејќи ми е прекрасно во Скопје. Имав понуди и од други клубови, пред се од Копер и од Вардар Про, но сега веќе нема дилеми, продолжувам во Металург“, изјави Вугринец за ЕКИПА.

Тој дојде во редовите на македонскиот првак, само 48 часа пред стартот на групната фаза во ЛШ, и непосредно пред дуелот со Шамбери во Франција. Експресно ги освои срцата на македонските љубители на ракометот. Иако има 38 години, Вугринец игра врвен ракомет и е многу значајна алка, кај осминафиналистот во најквалитетното европско натпреварување. Искуството на бекот на Металург е непроценливо. Има играно дури 6 полуфиналиња во ЛШ, и едно финале, во 2004 година, кога со Целје го урнаа големиот Фленсбург и ја освоија круната.

„Овој момент и особено атмосферата што се создаде во Македонија, во Скопје и посебно во салата Борис Трајковски, неодоливо ме потсетуваат на тие моменти од Целје. И во Словенија тогаш имаше луда атмосфера, а слично е и сега со Металург. Јас многу добро знам дека не треба да летаме во облаци, но се радувам на успесите со македонскиот шампион. Мило ми е кога ќе видам дека луѓето овде, знаат да ги ценат добрите резултати и игри на Металург. Имам играно во Германија пред 21 илјада гледачи, но ова во Скопје и епизодите од Целје се нешто посебно. Секој меч го играм како да е финале. Морам да ја пофалам публиката која е извонредна и прави да се чуствуваме посебно. Се надевам дека ќе испишеме нова историска страница на клупскиот ракомет во Македонија, со нов триумф против Динамо“, вели Вугринец.

Во сабота, тој повторно ќе биде во строј, и со соиграчите од Металург ќе играат реванш меч против Динамо Минск, за пласман во историското четвртфинале, што би бил највисок дострел на македонска машка екипа во ЛШ. Првиот натпревар во Белорусија, го доби нашиот шампион со 26-23.

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=15786

Moment koj treba da se obelezhi e sledniov: MAGNUS DAHL FATI PENAL. Prviot odbranet ovaa godina (ne znam dali mu e i vo zhivotot, mozhno e!).

Saturn gi zatrese prstenite, a poremetuvanja nastanaa i von nashata galaksija.
--- надополнето: 18 март 2013 во 19:46 ---
Atletico, ili porano Ciudad Real go kraseshe neverojatnata odbrana, na chelo so fantstichni golmani, najdobrite u svet (subjektivno). Vsushnost toa i e najdobriot tim na minatata decenija (i objektivno i subjektivno, znachi objektivno). Glavnata prichina za slabite rezultati ovaa godina, se dolzhi na neverojatno slabite golmani. Magnus Dahl na prmer, prviot golman e po odbraneti udari na 15 mesto vo ASOBAL, liga so 16 tima (ili 14 bea? Seedno). Za ostanatite golmani na BMAM da ne zboram. Da ne zboram i deka e najloshiot UBEDLIVO golman vo Liga na Shampioni, dovolna e analogijata so Asobal.

Vchera pochna da brani i vodea 4 razlika. Po 20 minuti, brada. Dve odbrani do krajot na mechot. Najlosho e shto ne mozhesh ni da go smenish, poshto zamena mu e eden kosmonaut. I otide natprevarot.

Golman e definitvnio pola ekipa. Sekogash sum ja mrzel ovaa konstrukcija i na trening koga kje se puvale golmani, a i koga kje zborele postari treneri ili fanovi. No ovaa sezona so Atletico i prethodnata i ovaa Metalurg me uveruvaat deka toa e navistina taka. Nema odbrana , nema brz gol, nema istrchuvanje. Demoraliziran si da igrash inapad koga znaesh deka od 10 metri koj i da frli vlaga. Ednostavno losh golman e ponor za edna ekipa.

Mnogu mi e zhal za Atletico. Mislev deka ovaa sezona povtorno kje se bori za titula, no ova so golmanite se pokazha kako kluchno. Dotolku mi e povekje zhal shto ova e posledna sezona da ima konkurenten za tituli ili za povisok plasman tim. Od slednata se najavuvaat poskromni rakometari, zoshtoi budhetot se krati. Mnogu od ovie koi sega igraat imaat dogovor do krajot na godinava, koj najverojatno nema da se prodolzhi. Kire ima dogovor od lani na dve godini, no ne veruvam deka kje igra i slednata sezona vo madirid , isto i Aguinagalde. Kanjeljas i Kalman prodolzhuvaat poshto se vrzani za madrid. barashe saka da si ide (i so srekja neka mu e, MISIR), Markusen isto . Si odat Robero i Davis, doagja Bingo (dobro krilo zamena za Davis) i ushte nekoe novo krilo . Se zboreshe deka Mindegia kje dojde ama go zemaa Pick Szeget.

Od slednata sezona mislam deka Asobal i definitivno kje bide poslaba od Francuska prva liga (super-Paris, Motpellier, Nant,), pa i od Seha (ako igraat veszprem , pick szeget, gorenje, celje, koper). Igrachite si odat, pari nema, publika nema, se e fudbal. Kako dojdoa vo vakva sostojba? Valjda ne e samo do "krizata". "Kriza" imashe i vo frnacija i vo gemrnaija i vo ungarija i vo polska. Kje da e i do tie shto im go vodat sojuzot a koi (kako i nashive) ovaa prolet napushtaat stolici ( inaku DDM e kako i kaj nas i rechisi sekade, pretsedatel na Atletico, na ASOBAL i bogat biznismen. ovaa godina mu zdosadi i se prefrla na drug biznis).

Izbegav so tekstov ali ne e bitno.

BI bilo super da pobedat vo Berin, ali mislam deka so vakov golman toa e malce verojatno. So prosechen golman, Fuchse ne bi imale nikakvi shansi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom