Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам до кај планираш да ојш со кукањево....Те пратам од порано,и те сметам за многу објективен,ама почвиш да ми менвиш мислење.На 10 наврати спомна судиите,Чакир,турци,црвен....
Се фаќаш за истата тема од пред две недели,за која ПИШАНОТО ПРАВИЛО НА ФИФА ДОДЕЛУВА црвен картон.На Чакир од домаму не го учеле така,биди сигурен.Ако некој ти е крив,крива е ФИФА и правилникот на КОлина,жали му се него.Втора работа,Манчестер имаше шанси за да го поминит Реал и пред црвениот и после црвениот.То шо Ван Перси имаше трема ко на новогодишна приредба,и футна 10 волеја шо на тренинг би ги дал со врзани очи,пак тој е крив.Дека беше подобар Манчестер во дуелот?Ќе ти речам да,ама мала ти е та утеха,жалам.

На форумов сум од 2008,еве веќе 5 та година,и 5 години со ред,после секоја фаза на групи истото мислење:Реал е наместен за во финале,Реал морат да освојт 10-та титула.Гледам,наместено е веќе 5 години,ама никако да испаднит Реал да е наместениот.То шо на жешка гла се давет коментари , не е многу убо.

Криво ми е што ебана УЕФА не си останува доследна на својот критериум...

Целиот свет знае дека имаше еден критериум за судење на првиот натпревар(Варан), а сосема друг на вториот.
Еве завчера, на Малага Порто имаше старт со копачка во фаца, отворен ѓон како на Нани и нема ни жолт картон, а па камоли црвен.
Јас гарантирам дека да му извадеше судијата жолт на Нани како што и требаше со оглед на компензацијата која ја доби Реал во првиот натпревар за стартот над Евра кој е чист црвен и воопшто фактот дека е четвртфинале во прашање, еден овде немаше да се побуни да му даде црвен, освен оние стандарните, напалени...

Не може да не ми биде криво кога 11 на 11 имавме резултат и контрола на игра која не носеше понатака.
Не знам зошто ги збориш шансите на Ван Перси кога и Реал си ги имаше своите шанси, статива на Куентрао во првиот меч, петата на Роналдо, уште еднаш Куентрао...

Останува горчливиот факт дека на Реал му се прогледа низ прсти првиот натпревар, на Јунајтед Не во вториот...
Останува да си гледаме исти стартови во кои или се покажува жолт, или само фаул...
Останува УЕФА да се правда за глупоста што ја направи со идеалната 11-ка во која сите се Шпанци, и целиот свет смета дека е чиста глупост да се изостават некои други играчи кој повеќе заслужија да се најдат таму...

Кога човек кој игра професионален фудбал цел живот(Гигс) вика дека ова е најшокирачката одлука од како тој игра фудбал, треба на сите да им е јасно колку ограбен се чувствува Јунајтед...

Туку си имам своја глупа теорија за заговор дека финалето ке се прави ултра популарно, а такво нешто може да овозможат само Реал и Барса... Затоа и денес им се исчисти патот, и добија лесни противници...

И кој што курац да гледам во среда? 100 % ќе се пренесува Реал кај што им дава 5 комада на Галатасарај.
А во вторник ќе ме спољериша коментаторот на тв, затоа што брат ми ќе гледа Баерн :mad:

Zosto go otpisuvate PSG i zosto mislete deka ke bide lesno?
perfekten napad imaat nasproti slabata odbrana na Barsa... Ibra, Laveci, Moura, Pastore, Beckam...
edinstvena prednost na Barsa e toa sto prvata ja igraat na gosti... moi prognozi se deka e 60-40 za barsa za ovoj natprevar...
za drugite.. Real pominuva, Dortmund mislam bi trebalo 80% i okolu Baern - Juventus sakam Juve a sansite se 50-50

Zosto go otpisuvate PSG i zosto mislete deka ke bide lesno?
perfekten napad imaat nasproti slabata odbrana na Barsa... Ibra, Laveci, Moura, Pastore, Beckam...
edinstvena prednost na Barsa e toa sto prvata ja igraat na gosti... moi prognozi se deka e 60-40 za barsa za ovoj natprevar...
za drugite.. Real pominuva, Dortmund mislam bi trebalo 80% i okolu Baern - Juventus sakam Juve a sansite se 50-50

Слабо пратиш Француско, мизерни се ПСЖ... МИ-ЗЕР-НИ!

Интересна ждрепка, не сум незадоволен ги избегнавме фаворитите, посебно што Хумелс е повреден. Ќе си имаше Дортмунд мака. Малага е добар тим и секако дека може да го помине Дортмунд, шансите се 50:50 иако поќето го гледаат Дортмунд како (благ) фаворит. Не треба да се подцени Малага и Клоп тоа нема да го прави, историска шанса им се пружи сега.
Интерсно исто така што само Баерн - Јуве е така гигантски дуел, можеше да има уште 1-2 а и интересно што не се падна Шпански дуел, можеби следното коло. Дуелот Баерн - Јуве ќе биде мерило за двата тимови да видат како стојат во Европа, чиста класика.

Криво ми е што ебана УЕФА не си останува доследна на својот критериум...

Целиот свет знае дека имаше еден критериум за судење на првиот натпревар(Варан), а сосема друг на вториот.
Еве завчера, на Малага Порто имаше старт со копачка во фаца, отворен ѓон како на Нани и нема ни жолт картон, а па камоли црвен.
Јас гарантирам дека да му извадеше судијата жолт на Нани како што и требаше со оглед на компензацијата која ја доби Реал во првиот натпревар за стартот над Евра кој е чист црвен и воопшто фактот дека е четвртфинале во прашање, еден овде немаше да се побуни да му даде црвен, освен оние стандарните, напалени...

Не може да не ми биде криво кога 11 на 11 имавме резултат и контрола на игра која не носеше понатака.
Не знам зошто ги збориш шансите на Ван Перси кога и Реал си ги имаше своите шанси, статива на Куентрао во првиот меч, петата на Роналдо, уште еднаш Куентрао...

Останува горчливиот факт дека на Реал му се прогледа низ прсти првиот натпревар, на Јунајтед Не во вториот...
Останува да си гледаме исти стартови во кои или се покажува жолт, или само фаул...
Останува УЕФА да се правда за глупоста што ја направи со идеалната 11-ка во која сите се Шпанци, и целиот свет смета дека е чиста глупост да се изостават некои други играчи кој повеќе заслужија да се најдат таму...

Кога човек кој игра професионален фудбал цел живот(Гигс) вика дека ова е најшокирачката одлука од како тој игра фудбал, треба на сите да им е јасно колку ограбен се чувствува Јунајтед...

Туку си имам своја глупа теорија за заговор дека финалето ке се прави ултра популарно, а такво нешто може да овозможат само Реал и Барса... Затоа и денес им се исчисти патот, и добија лесни противници...
Нека ти бидит,јас мислење не можам да ти менам.Ти го знам горкиот вкус шо го носиш в уста ,така да и те разбирам од некоја страна.
А за болдираново,баш ме интересират каков коментар ќе дајш,ако не се сретнет во финале,или ако испаднит некој од нив уште во 1/4 финале.А ако одам по твојата теорија дека патот им се чистит за во финале...требаше да им се чистит од старт,уште по групи.Сити,Ајакс,Дортмунд...и на крај Манчестер...не знам колку ти држит вода :)

Арсенал - Јунајтед играа четврт-финале 2008-ма. Тоа ми текнува само моментално, мислам и Челзи - Ливерпул играле четврт, ама не сум сигурен

Полуфинале мислам беше :)

Нека ти бидит,јас мислење не можам да ти менам.Ти го знам горкиот вкус шо го носиш в уста ,така да и те разбирам од некоја страна.
А за болдираново,баш ме интересират каков коментар ќе дајш,ако не се сретнет во финале,или ако испаднит некој од нив уште во 1/4 финале.А ако одам по твојата теорија дека патот им се чистит за во финале...требаше да им се чистит од старт,уште по групи.Сити,Ајакс,Дортмунд...и на крај Манчестер...не знам колку ти држит вода :)

И не би имал теорија да не почнаа со некои "глупи" дешавки...

Знаеш која математичка (НЕ)веројатност има да извлечеш 8 исти пара 2 пати по ред???
Ждрепка за у полуфинале? а бе ајде...

За болдираново, ке си признаам дека сум згрешил, не бегам од тоа...

Ајде јавувајте се на вибер.:icon_mrgr:

733861_552426918134902_46634851_n.jpg

Добро бе еднаш во 100 години се паднале исти парови и одма се дигна узбуна. Готово, местено е. Што кур и ако е местено? Тој Галатасарај кога тогаш пак мора да се сретне со Реал.

И што е толку лошо во тоа што ќе има ждрепка во 1/2 финале?

Тоа што нам не ни успеа на ПСЖ ќе им успее! Не треба да се отпишуваат.
На Реал им тргна со лесниве тимови во 1/4 финале, лани АПОЕЛ, годинава Галата.

Ronaldo varsa Sneijder var.
Higuain varsa Drogba var.
Benzema varsa Burak var.
Mesut varsa Selçuk var.
Di Maria varsa Amrabat var.
Varena varsa Semih var.
Ramos varsa Eboue var.,
mourinho varsa İMPARATOR var.

CIMBOM! GALATASARAY!

Сеа ви е јасно зашто Ибра доби 2 меча суспензија.. уефалона! :)
Така е!
Него, како тоа Барса и Реал имале среќа, а не Малага, Јувентус, Дортмунд па и Баерн? Кој се фаворитите? Реал се плаши од Јувентус а не обратно, така?

Добро бе еднаш во 100 години се паднале исти парови и одма се дигна узбуна. Готово, местено е. Што кур и ако е местено? Тој Галатасарај кога тогаш пак мора да се сретне со Реал.

И што е толку лошо во тоа што ќе има ждрепка во 1/2 финале?

(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom