Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кај се сега Баварците да коментираат дека се најаки:pos:
По моменталната форма секако не сме најјаки, дека сеуште сме фаворити за ЛШ, сме.

Многу работи играат фактор у ЛШ, лани со далеку послаб состав стигнавме до финале.

Секој тим паѓа у криза, лигата е освоена, купот е тука. Останува ЛШ.

Добро е ова спуштање на земја и за тимот и за нас навивачите, доказ дека не сме непобедливи.

По моменталната форма секако не сме најјаки, дека сеуште сме фаворити за ЛШ, сме.

Многу работи играат фактор у ЛШ, лани со далеку послаб состав стигнавме до финале.

Добро е ова спуштање на земја и за тимот и за нас навивачите, доказ дека не сме непобедливи.
Фаворити според мене сега нема и сите имаат исти шанси да освојат. Сетете се како 2004та Порто и Монако стигнаа до финалето. А тимот дали е послаб или појак тоа ништо немора да значи битно е во каква форма ќе бидат тој период кога најмногу им треба.

Актуелен шампион во ЛШ е тим од ПЛ.
Said enough.

Шампионот од сезона 2011-12. Моментално сме 2012-13.

Англија за првпат по 17 години е без преставник во 1/4 финалето, и тоа е факт.

Дали ќе то отцените како пад на квалитетот, ваше си е... :свиркам:

:icon_lol:
5419_554545037899844_1376779677_n.jpg

Малце ремет не е на одмет :D

Да ги потсетам навивачите на Баерн дека они се тие коишто летаат во облаци со изјави како ке ги напунеле Арсенал и слично, а за малку ке испаднеа... За разлика од Јуве, а играа со тим 10 пати послаб од Арсенал. А гледам дека повекето неутралци тука го ставаат Јуве на СКОРО исто рамниште со Баерн, така да не гледам по која основа германците се толку подобри...
Јас лично нема да бидам разочаран ако испаднеме и у 1/4 финале, сепак за 18 месеци направивме многу големи работи и ова ке биде успех, ова е само почеток, се надевам :)

Не само против англиските екипи, цела сезона у ЛШ ја играме мизерно и го вадиме гзот, и со Валенсија и со Лил на гости, со Бате и Арсенал немавме среќа да се извадиме.

Дортмунд и Шалке иако слаби у лигата пружија подобри партии, Дортмунд дури и против посилни екипи од нашите противници.

Јас лично нема да бидам разочаран ако испаднеме и у 1/4 финале, сепак за 18 месеци направивме многу големи работи и ова ке биде успех, ова е само почеток, се надевам :)

+1
Ниту јас нема да бидам разочаран ако мојот тим испадне во 1/4 финале ( освен ако не испадне заради судиска глупост ). Како за прва сезона после подолго време и тоа како сум задоволен. Ако поминеме понатаму и одиме во 1/2 или финале тоа е голем + за тимот и за нас навивачите. И вака без асални напаѓачи догуравме далеку. Па следна година здравје Боже со Љоренте и Ештон освојуваме ЛШ :icon_lol: .

Јуве - ПСЖ
Баерн - Малага
Реал - Дортмунд
Галата - Барса

ете :)

Фаворити повеќе и не сте. Најмногу што може е да сте блиску до Барса и Реал.

Барса покажа дека може да ја сврти работата од 2 негатива без постигнат гол нагости.
Реал покажа дека може да се носи со шампионот во Англија.

А Баерн покажа дека е способен на домашен терен да ја укашка работата против видно ослабен тим кој и не сме сигурни дека ќе настапува догодина во ЛШ.
Мислам дека Баерн ќе има големи проблеми кога ќе се соочи со тим со добро организирана одбрана.

Да не ме сватиш погрешно, симпатиите ги имате од мене како тим и би сакал годинава да станете шампиони, затоа што додека јас пратам фудбал, Баерн е тим со најлоша среќа и најмногу незаслужени порази во поглед на финалињата во ЛШ.

Како жити бога ќе се врати Ливерпул? Ако се врати Ливерпул треба да го снема или Тотенхем или Сити или Арсенал, а тоа тешко.

Манчестер, Ливерпул, Челзи и Арсенал. Тоа е таа четворка. Куртоните како Тотенхем и Сити мање-више. Не од наредна, ама после таа, Ливерпул се враќа, сигурен сум.

Фаворити повеќе и не сте. Најмногу што може е да сте блиску до Барса и Реал.

Барса покажа дека може да ја сврти работата од 2 негатива без постигнат гол нагости.
Реал покажа дека може да се носи со шампионот во Англија.

А Баерн покажа дека е способен на домашен терен да ја укашка работата против видно ослабен тим кој и не сме сигурни дека ќе настапува догодина во ЛШ.
Мислам дека Баерн ќе има големи проблеми кога ќе се соочи со тим со добро организирана одбрана.

Да не ме сватиш погрешно, симпатиите ги имате од мене како тим и би сакал годинава да станете шампиони, затоа што додека јас пратам фудбал, Баерн е тим со најлоша среќа и најмногу незаслужени порази во поглед на финалињата во ЛШ.

Дортмунд го победи англискиот, шпанскиот, холандскиот и украинскиот шампион и според твојата логика треба Дортмунд да биде главен фаворит.

И Барса и Баерн загубија 2:0 од ослабени тимови но успеаа да влезат во четвртфиналето така да не можеш да речеш дека не сме фаворити или дека Барса не се поради тоа што изгубиле 2:0 од Милан.

Сите тимови имаат мала криза, и Барса ја имаше и Баерн сега ја има, но поминува брго ;)
Не игравме слабо само со Арсенал, и претходно со Хофенхајм и Фортуна слабо одигравме иако победивме. И Фортуна успеа во саботата да ни постигне два гола и тоа два пати ни поведоа, но сепак успеавме некако да победиме, а Арсенал не е Фортуна и не победија.

Сепак фаворити се и остануваат Баерн и Барса, а шампиони може да бидат и Дортмунд и Јувентус. :)

Поентата ми беше дека Баерн сеуште нема покажано зошто треба сите ние да гледаме на нив како фаворити. Формата во домашното првенство овде ништо не значи. Еве земи го Јунајтед како пример.

Арсенал годинава не успеа да победи ниту еден силен клуб. Тоа го направи против Баерн на гости, без примен гол. Арсенал е елиминиран со гол на гости правило, а не со резултатска доминација како што сите ние очекувавме. Во ЛШ Баерн сеуште треба да се покаже како лани дека е кадарен да освои.

Зошто да го земам Ман.Јун како пример? Чаки да не беше Ман.Јун исто сега ќе беше во четвртфиналето.

Чекај де доаѓа април, идат четвртфиналните и полуфиналните натпревари каде не само Баерн туку секој ќе сака да се покаже дека може да ја освои ЛШ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom