Реал Мадрид - Манчестер Јунајтед е дуел кој сите посакувавме да го видиме. Ова ќе биде еден од тие дуели кои се памтат засекогаш, права класика на Лигата на Шампионите, европски гиганти кои ќе се судрат меѓу себе.
Вакви дуели можат да дадат само вистинските титани на европскиот фудбал, секој дуел помеѓу Реал Мадрид, Манчестер Јунајтед, Барселона, Баерн Минхен, Милан па и Јувентус е АДН-то на оваа натпреварување!
Се знае дека ќе биде неизвесен дуел, а јас мислам дека сепак Реал Мадрид ќе помине. Едноставно само ЛШ им остана така да максимално ќе бидат концентрирани на овој дуел.
Милан - Барселона исто така ќе биде неизвесен дуел, каде и покрај слабата сезона на Милан сепак се работи за дерби, башка во ЛШ на вакви натпревари нема фаворити. Милан може да и направи големи проблеми на Барселона.
Не сакам да навлезам во тие детски муабети во стилот "карма, ако Барса играат без подршка од судиите ги тепаме сигурно, каде бе овој мизерен Милан не може да се носи со оваа Барселона", туку кажав ќе биде тврд дуел.
Според мене Барселона поминува, едноставно оваа сезона се во залет и не можат да отпаднат толку рано, фудбалски Барселона е помоќна од Милан!
Арсенал - Баерн Минхен овде според мене не очекува добар фудбал и двата клуба играат офанзивно, но сепак германците поминуваат, годинешниов Арсенал не претставува некоја голема пречка за Баерн. Сепак не велам дека англичаните ќе бидат декласирани, можеби дома ќе извадат некој добар резултат ама во Алијанц Арената ќе се изгубат тотално.