Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    295
Samo objektot kaj brikolaz e 10tina milioni. Vajda ne go plakjaat sve na ednas.
Тоа сигурно... одложено плаќање гарант имаат на различни фирми башка све е фактури на 3/6/9 месеци.
Рачунај дека и 23та и 22ра имале трошоци.

Screenshot_1.png

Илон Маск на Марс пред нив ќе го отвори Tesla Diner ланецот!

Исто, баш кога ја добив информацијава се потсетив дека во изминативе 2-3 години имаше најави за уште 3-4 големи европски и регионални ланци и еве ништо, абер нема и од нив! :(
Кои се тие европски и регионални?

Ne znam dali se tie sto rabotat se zadovolni no jas imav loso iskustvo so HR, malce neprofesionalno. Bev na intervju za rabota vo feb 2024 za pozicijata finance consultant, vovedniot del okej interesno vetuvanje brda i dolini, tehnickiot del so bugari, site zadovolni, jas od niv tie od mene i tuka doagame do delot za obuka i finansiite, prethodno na telefon im rekov deka ispod 65-70000den ne mi se isplaka da smenam rabota i da se selam vo Sk bidejki vo toj period rabotev od doma i nemase potreba da ziveam vo sk mi kazaa okej ne e problem. Tamu mi vikaat 9 meseci obuka (na oglasot pisuvase 3) i mi ponudija plata od 50.000. Gi odbiv i jas im kazav deka imam granica pod koja ne bi prifatil ponuda.
Mi zvonat posle mesec dva povtorno, mi vikaat dojdi na intervju imame nova pozicija kade sto perfektno odgovaras i jas ajde pak se zafativ da vozam za Sk za da odam na intervjuto povtorno sat i pol intervju se dogovaraat neso hr i sefot od finansii(mislam direktorot deka bese togas-makedonec). I nakraj pak mi vikaat super se eve ponuda 52.500 den, edna nervoza me fati zatoa so za dzabe se vozev do Sk mi dojde da gi samaram i taa kokoskata od hr i toj direktorot ama se vozdrzav. Koga izlegov od zgradata blokirav i mail nivni i broj i se, pocnav i marketite da im gi izbegavam od lutina

Не им се сеќавам на сите, во моментов ми текнува само на Conad.
Автоматски споено мислење:

Ах, да, се сетив и на SPAR и BILLA.
Овие муабети се вртеа пред да се птвори ИстГејт и беа рекла казала муабети дека таму ке се отвори еден од тие маркети ама ова се сериозни компани и не влегуваат така со една продавница
Шпар го поврзуваа со тоа што газдата на Нептун ги држи тие маркети во албанија па се идеше по таа логика
Инаку еве Пепко ке се отвара кај нас следнава година на почеток во Капитол мол а можеби и во Рамстор

Не, не беа „рекла-казала муабети“, туку објави на сериозни портали.

Во некои градови каде што треба да има маркети, сеуште старите објекти не се рушени. Ако чекаат се од еднаш, има уште 3 години.
Verojatno nema site naednas, ama im trebaat odredena brojka na marketi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom