Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    257
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.849
Битола ќе има мислам два Lidl маркети.
А Прилеп ниеден па ништо чудно и трет да отворат во Битола само за прилепчани:pos:
Автоматски споено мислење:

Доволно е Лидл да увезува производи наменети за германски пазар со нивните ланци на логистика и со истата цена да им ги сјебе "брендовите" фалсификати кои се произведуваат (ако воопшто и се произведуваат таму) во Полска.
За кои производи поточно мислиш дека се фалсификати произведени во Полска затоа што не верувам дека ЕУ ќе дозволи некоја членка да произведува фалсификат роба.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.849
Стокомак има еден куп производи од Полска од млеко до салами, сум пробал некои сите се лоши, 10 класи полоши од најлошите македонски.
Полско млеко нема во Стокомак туку полски путер и е во ред:https://mlekovita.com.pl/pl/produkt/szczegoly/masla-i-tluszcze/maslo-polskie-ekstra-82-tluszczu-200-g

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.197
Има и млеко а путерот баш е последно нешто од Стокомак што го земав и врска нема од путер ни структура ни вкус тешка катастрофа да сум побогат малце одма би го фрлил вака ќе го дојадам, ко да сум купил скап маргарин ќе ми дојде

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.849
Има и млеко а путерот баш е последно нешто од Стокомак што го земав и врска нема од путер ни структура ни вкус тешка катастрофа да сум побогат малце одма би го фрлил вака ќе го дојадам, ко да сум купил скап маргарин ќе ми дојде
Ист квалитет е со германскиот што го носат тука и ако се разбираш бар малку ниеден путер произведен во Словенија,Германија,Полска не мириса така како што мириса да речеме Маслац но тоа не значи дека не е путер.Разликата помеѓу Маргарин и Путер е што путерот на мала топлина веднаш се топи додека Маргаринот треба многу повеќе да го загрееш.Млекото Милкано не е полско туку е од тука а имаше и српско и не знам кое е тоа полско млеко за кое тврдиш дека се продава во Стокомак.Пушти слика од пакувањето како што јас пуштив од путерот.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.100
Ист квалитет е со германскиот што го носат тука и ако се разбираш бар малку ниеден путер произведен во Словенија,Германија,Полска не мириса така како што мириса да речеме Маслац но тоа не значи дека не е путер.Разликата помеѓу Маргарин и Путер е што путерот на мала топлина веднаш се топи додека Маргаринот треба многу повеќе да го загрееш.Млекото Милкано не е полско туку е од тука а имаше и српско и не знам кое е тоа полско млеко за кое тврдиш дека се продава во Стокомак.Пушти слика од пакувањето како што јас пуштив од путерот.
1725795514643.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.683
Поени од реакции
42.264
Маргарин и путер не е исто. Путер се добива од чисто млеко, додека маргаринот од масло.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.100
Маргарин и путер не е исто. Путер се добива од чисто млеко, додека маргаринот од масло.
Путер или што го викаат маслац е подобар за мачкање на парче леб додека магарин е подобро да се користи за готвење пити, кифлици и такви некој јадења особено оние коцка маргарини што се од Кристал или било која фирма.

Член од
5 мај 2016
Мислења
190
Поени од реакции
158
Путер или што го викаат маслац е подобар за мачкање на парче леб додека магарин е подобро да се користи за готвење пити, кифлици и такви некој јадења особено оние коцка маргарини што се од Кристал или било која фирма.
Маргарин затнува крвни садови, додека путерот нема таква особина.. Максимално маргарин треба да се избегнува.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.100
Маргарин затнува крвни садови, додека путерот нема таква особина.. Максимално маргарин треба да се избегнува.
Јас јдам путер/маслац. Порано јадев Bords Eve ама мојте се префлија на путер и така остана до ден денес. Не битно која фирма е путерот само да е путер.

Член од
5 мај 2016
Мислења
190
Поени од реакции
158
Јас јдам путер/маслац. Порано јадев Bords Eve ама мојте се префлија на путер и така остана до ден денес. Не битно која фирма е путерот само да е путер.
„Маслац“ е србскохрватски збор од путер.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.992
Поени од реакции
5.849

Kajgana Shop

На врв Bottom