Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    282
Имаше член овде кажуваше како еден познат скУпски маркет наплаќал на дистрибутер за да им ги реди продуктите во "златната зона". Финтите се препишани и се исти секаде.
Мислам дека така Веро работи веројатно им наплаќаат на дистрибутери за да некој производи бидат видливи како што пиша ти "златна зона"

Пример паштета Аргета имаш и кај што се повеќето паштети и имаш пример блиску кога ќе влезеш пред полиците посебна полица рекламна со паштетите. Исто е со Кока кола и ред други производи.

Имаше член овде кажуваше како еден познат скУпски маркет наплаќал на дистрибутер за да им ги реди продуктите во "златната зона". Финтите се препишани и се исти секаде.
Освен хард дисконтите, сите поголеми маркети го прават тоа.
Значи плаќаш ако сакаш поголем дел (%) од полица, плаќаш за челна гондола, за секундарна позиција, корпа, за позиција на каса...

За да не ви го перат мозокот маркетиве, купете си нива и одгледувајте си ја храната сами. Тоа е тоа не разбирам што има лошо, секој маркет развива стратегија да продаде што повеќе продукти а ако купуваш работи што не ти требаат само зашто се на попуст тоа значи имаш вишок пари кои не ти требаат.
Често коа пазарам и во големиве маркети сум гледал луѓе кои си купуваат по еден продукт т.е. само тоа што им треба, на тие што парите им се изброени не можеш никаква акција да им увалиш.

За да не ви го перат мозокот маркетиве, купете си нива и одгледувајте си ја храната сами. Тоа е тоа не разбирам што има лошо, секој маркет развива стратегија да продаде што повеќе продукти а ако купуваш работи што не ти требаат само зашто се на попуст тоа значи имаш вишок пари кои не ти требаат.
Често коа пазарам и во големиве маркети сум гледал луѓе кои си купуваат по еден продукт т.е. само тоа што им треба, на тие што парите им се изброени не можеш никаква акција да им увалиш.
Така е најчесто на крај на месец се купува за до плата неопходното да видиш послем први како се опуштаат

Нели од денес мора да ги објавуваат маркетиве сите производи со цена? Стокомак видов дека имаат на веб страна ама другиве маркети немаше за сите. Kаде да ги видам? Им некој сајт кај што за сите маркети има лиси?

Последно уредено:
Одлуката да се објавуваат на веб цените на сите артикли, е една во низата глупости.
Големите маркети работат со 10-15.000 артикли.
Стварно некој ќе има желба да ги излиста сите тие табели? Па уште и да споредува?

Не е никаква глупост и е мошне корисно и транспарентно. И нема потреба да прелистуваш сè - ќе си пребараш тоа што те интересира и готово.
Автоматски споено мислење:

Нели од денес мора да ги објавуваат маркетиве сите производи со цена? Стокомак видов дека имаат на веб страна ама другиве маркети немаше за сите. Kаде да ги видам? Им некој сајт кај што за сите маркети има лиси?

Има и кај КАМ, Кипер, Веро, Рамстор, Жито, КитГо, Рептил, ДИМ. Само Тинекс нема, што ме чуди.

Последно уредено:
Не е никаква глупост и е мошне корисно и транспарентно. И нема потреба да прелистуваш сè - ќе си пребараш тоа што те интересира и готово.
Автоматски споено мислење:

Има и кај КАМ, Кипер, Веро, Рамстор, Жито, КитГо, Рептил, ДИМ. Само Тинекс нема, што ме чуди.
Дај линк од повеќето јас не можев да најдам

Најдов и сајт што се вика ceni.mk е сега нема некој добар преглед но оваа работа има потенцијал за луѓе што се занимаваат со програмирање да се направи добар веб сајт и апликација да не се лута по сите сајтови на маркетиве.

Последно уредено:
Има тинекс, ама забутано линкче е на сајтот
Еее, не сум го видел! Фала! :)

Дај линк од повеќето јас не можев да најдам
Каков линк сакаш да ти дадам!? Секој маркет си има своја веб-страница и на неа ценовник...

Патем, Стокомак и Тинекс имаат ист и дефинитивно најдобар и најпрактичен ценовник.

Еее, не сум го видел! Фала! :)

Каков линк сакаш да ти дадам!? Секој маркет си има своја веб-страница и на неа ценовник...

Патем, Стокомак и Тинекс имаат ист и дефинитивно најдобар и најпрактичен ценовник.
Ок најдов за повеќето.

Сепак вака е стварно заникаде да се лута по сите веб сајтови за да се гледа цени. Ај се надевам ќе се најде некоја целосно добра веб страна/апликација каде ќе бидат ставани цените со слика со сите потребни информации. Веб страна/апликација кај што ќе пишам Милка чоколада да ми најде цена од сите маркети колку е и редовна и акциска цена и грамажа и доколку се може и состав.

Последно уредено:
Ок најдов за повеќето.

Сепак вака е стварно заникаде да се лута по сите веб сајтови за да се гледа цени. Ај се надевам ќе се најде некоја целосно добра веб страна/апликација каде ќе бидат ставани цените со слика со сите потребни информации. Веб страна/апликација кај што ќе пишам Милка чоколада да ми најде цена од сите маркети колку е и редовна и акциска цена и грамажа и доколку се може и состав.
За да направи некој треба да има финансиски бенефит од нештото. Како ќе се финансира таквиот сајт? Со банери од Макпетрол? :P

За да направи некој треба да има финансиски бенефит од нештото. Како ќе се финансира таквиот сајт? Со банери од Макпетрол? :P

Па штом има веќе таков сајт за пц делови, може и за ова да направи некој студент на финки.

Ок најдов за повеќето.

Е, полека, де, буквално пола ден е на сила законов и ценовнициве!

За правење ќе се направи не е проблем да се соберат сите табели, ама како ќе ги спореди е проблемот, како прво ние треба да ги знаеме точните имиња на производот што го сакаме, потоа маркетите да ги пишуваат точните имиња, пребарав на тинекс за првиот маркет и ми излегоа 100 тина производи шо се леб, во 10 маркети да споредиш пак ќе биде 1000 производи, треба и таму некој подкатегоризации, од кој производител и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom