Лична поврзаност со Бог

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Care moj mozda super sovet mi davas . Ali prasanjeto e sto ako navistina postoi pekol ? Sto togas ? Toe e frkata - Jas zivotov si go ziveam kako so mi saka k***t , ali opsto za verava malce , sto ako e stvarno taka . Vecno da se pecis . Mesto kaj sto osven ogan nema nisto drugo . Sto ako postoi takvo mesto . E sega lesno e da recis e togas ke se pecis vecno . Frkava e kako da se ubedam jas deka ne postoi :)
Седи и читај. Како настанале кога настанале истории на религии, запознај се со нив, интересно е. Ќе видиш како се поврзани една со друга како која религија кога настанувала превземала по нешто од друга.... а бе 4000 години египетската религија владееше генерации и генерации народи поштовале и славеле богови кои денес повеќе никој не ги ферма, изградиле огромни градби и храмови во нивна чест.
Кизнај колку ињадници и иљадници луѓе се жртвовани на боговите на Ацтеките па никому ништо . Тогаш ги колеле оти биле убедени дека така богот сака, денес одат в црква и слушаат дека у ствари не било то така туку сега треба да верват во распнат бог и дека не смее да се убива.
Седи и проучувај. Ќе ти станат јасни многу работи.

Care moj mozda super sovet mi davas . Ali prasanjeto e sto ako navistina postoi pekol ? Sto togas ? Toe e frkata - Jas zivotov si go ziveam kako so mi saka k***t , ali opsto za verava malce , sto ako e stvarno taka . Vecno da se pecis . Mesto kaj sto osven ogan nema nisto drugo . Sto ako postoi takvo mesto . E sega lesno e da recis e togas ke se pecis vecno . Frkava e kako da se ubedam jas deka ne postoi :)
Работава дојде - ти посакувам тоа и тоа со песната "Господе ако те има спаси ме(за секој случај)"

Работава дојде - ти посакувам тоа и тоа со песната "Господе ако те има спаси ме(за секој случај)"

Muaheauehah me ubi od smea :tapp:. Ok de to si praev muabet so Carov Let 3 , kako se ubedil coekot deka nema pekol . Da me prosvetli i mene :)Patem , da be - ubav pozdrav - Ako ima - neka me staj na listata od spasenite :baeh:

pa nema pekol be, ovde e pekolot kako za kogo kako mu ja naredile prethodnite...ako si se rodil u bogata i ugledna familia drugo...ako te frlile u kanta treto...ako te abortirale...

Da ne mesam astralna proekcija oti ke mi recis deka astralnoto telo nema vrska so dusa ... Da , ali sepak izleguvas nadvor se setkas a teloto ti lezi na krevet - znaci ima nesto , ne ? ne ke da e praznina . Nekoi lugje poslednite migovi od zivotot gi turile za napredok na naukata . Dali debel ili slab , maz ili zena , zdrav ili bolen , peder ili lezbejka :) - posle smrtta gubel 22 grama od tezinata .

Тоа Библијата да си ја чуваш под перница, ама под итно да престанеш да гледаш филмови. Верба во Исус и ќе сфатам некако, ама верба во Шон Пен?

Какви 20 и кусур грамови, бре? Барем за секојдневни работи едуцирај се.

На вакот тип прашања одговорено е катаљон пати.
Ајде по катаљон и прв пат, еве го одговорот:

-комшивчето се родило такво, оти негоите родители и неговите (пра)баби и (пра)дедовци, набиле таква количина гревови, која ниеднаш не ја исповедале и за коај ниденаш не се покалаје, па некој за тие гревови треба да плати-а тоа е комшивчето.
-ако комшивчето се родело релативно нормално, без посочената болест, по Божјата пронисла и видување за неговаат иднина, тоа комшивче би можело да стане тежок багабонд, кој би се впуштал во чинење тешки гревови, а болеста која му е дадена по раѓање, го спречува во идното чинење на такви зла.
КАКО НЕ ТИ Е СРАМ.. само што ги осуди кутрите родители на тоа дете, кои што поим немаш какви се а уште помалку низ што поминуваат. Прашање е ти да беше на нивно место и да си го гледаш така детето (не дај боже)дали ќе издржеше бе ти (пратен од господа да ни солиш памет на сите за работи во кои немаш никакво искуство)
А за потенциалните багабанти нема ни да ги коментирам, пошто не ни вредат за коментирање.
Само се прашувам овие родители тебе како би те нарекле...

На вакот тип прашања одговорено е катаљон пати.
Ајде по катаљон и прв пат, еве го одговорот:

-комшивчето се родило такво, оти негоите родители и неговите (пра)баби и (пра)дедовци, набиле таква количина гревови, која ниеднаш не ја исповедале и за коај ниденаш не се покалаје, па некој за тие гревови треба да плати-а тоа е комшивчето.
-ако комшивчето се родело релативно нормално, без посочената болест, по Божјата пронисла и видување за неговаат иднина, тоа комшивче би можело да стане тежок багабонд, кој би се впуштал во чинење тешки гревови, а болеста која му е дадена по раѓање, го спречува во идното чинење на такви зла.
Никој не смее да исплаќа туѓи грешки...ако неговите предци грешеле нека горат самите во твојот пекол а не детето да страда...ако по Божјата промисла и видување за неговата иднина тоа би можело да стане багабонд тогаш твојот севишен не требало да дозволи тоа воопшто да се роди...или можеби "некој" се храни со страдањето на детето...

КАКО НЕ ТИ Е СРАМ.. само што ги осуди кутрите родители на тоа дете, кои што поим немаш какви се а уште помалку низ што поминуваат. Прашање е ти да беше на нивно место и да си го гледаш така детето (не дај боже)дали ќе издржеше бе ти (пратен од господа да ни солиш памет на сите за работи во кои немаш никакво искуство)
А за потенциалните багабанти нема ни да ги коментирам, пошто не ни вредат за коментирање.
Само се прашувам овие родители тебе како би те нарекле...

-Многу ми е срам, ама што ќе праиш, вистината не е тука за да не милува и да ни ласка, туку да не „шамара„, опамети и разбуди.
- Не ги осудив родителите-тие самите себе си веќе се осудиле.
А суди само Бог.
- Можам само да сочувтсвувам со она низ кое тие поминуваат.
- Не дај Боже и мене нешто такво да ми се случи (иако е можно).
- На форумов, никому не солам памет, само сведочам за својот Бог и вера, онолку колку знам и онолку колку сум поминал пракса во верата.
- „Овие„ родители можат да ме наречат како што милуваат, а за нив би било покорисно да се позанимават со своите гревови а не со квалификации упатени кон мене.

Никој не смее да исплаќа туѓи грешки...ако неговите предци грешеле нека горат самите во твојот пекол а не детето да страда...ако по Божјата промисла и видување за неговата иднина тоа би можело да стане багабонд тогаш твојот севишен не требало да дозволи тоа воопшто да се роди...или можеби "некој" се храни со страдањето на детето...

Постов, ќе го разберам само како твој став, изразен од човек кој е надвор од Црквата и кој не ја прифаќа Божјата логика, туку тера некоја своја, приватна правдина, која е неостварлива во овој Свет.

Не ми треба мене црквата за да ме застапува пред Бога...Бог е во мене и јас стојам пред него, очи во очи...вашата филозофија дека надвор од црквата нема спас продавајте му ја на овие што јадат што ќе им се сервира...Бог не престојува во градби од камен и дрво...живата црква ја гради секој во себе не му треба ни Петар ни Савле...

Не може никој да понесе одговорност за нешто што никогаш не го направил...ако тоа функционираше по таа логика иоли ако милуваш правда, тогаш Хитлер требаше да се роди без нозе и раце или да биде слеп но како што гледаш Бог дозволи тој да опстојува и да го шамара, опамети и разбуди човештвото...трула е таа твоја филозофија.

Не ми треба мене црквата за да ме застапува пред Бога...Бог е во мене и јас стојам пред него, очи во очи...вашата филозофија дека надвор од црквата нема спас продавајте му ја на овие што јадат што ќе им се сервира...Бог не престојува во градби од камен и дрво...живата црква ја гради секој во себе не му треба ни Петар ни Савле...

Не може никој да понесе одговорност за нешто што никогаш не го направил...ако тоа функционираше по таа логика иоли ако милуваш правда, тогаш Хитлер требаше да се роди без нозе и раце или да биде слеп но како што гледаш Бог дозволи тој да опстојува и да го шамара, опамети и разбуди човештвото...трула е таа твоја филозофија.

Тоа ти го велиш, а јас го велам следното:

- на оние на кои не им треба Црква, не им треба ни Бог ни ништо-тие се самодоволни, сами за себе се богови.
- Бог не е во тебе, сигурно, оти кога би бил, и ти би бил во Бога.
- Да, надвор од Црквата можеш да имаш се, освен спасение.
- на верните им требаат и Петар и Павле, како застапници пред Бога.
- ако некој непшто не направил, не значи и дека нема да го направи допрва, во некоја блиска или далечна иднина.
- Хитлер се родил таков каков што се родил. Внимателните истражувачи, наоѓаат демоноопседнатост во Хитлеровото однесување, па оттаму и сите последици кои Хитлер ги нанесе со Втората светска војна. Занчи, не е до Бога, туку-до лукавиот е.
- мојата философија е трула ама трае веќе 2000 г. Да беше трула навистина, за 20 века од неа немаше ништо да остане.

Хитлер... the Messenger of God. :pos2:
А не се изненајдувајте од кармичките сфаќања на православието според МИКИ1. Па барем пола година го збори тоа.

Кои се „моите„ а плус тоа , православните сваќања за кармата ,кога самата карма , и како поим, и како категорија, во православниот свет е непознаница?

ej, znaci kolku coek da se trudi da najde neso asalno u pravoslavieto, se e bezvrska, apsolutno se slagam so sukon vo vrska so ona sto go kaza za hitler deka trebalo da se...za toa...ama ova miki sto go zbori nema vrska, abe izlegol li miki van negovoto geto da vidi malku poveke....

Кои се „моите„ а плус тоа , православните сваќања за кармата ,кога самата карма , и како поим, и како категорија, во православниот свет е непознаница?
abe moze ne go vikaat taka, terminot e indiski ama sustimnata e ista, citaj ja bog i svetsko zlo od eden ruski pravoslaven filozof i ke vidis deka ima elementi na reinkarnacija i karma poso on vika, ne mi teknua na imeto, bog saka site da se spasat a posto bog saka m,ora taka da bide i zatoa ke se sp[asele site preku povtorni inkarnacii ovde na zemjata se dur ne stanat dostojni za spasenie. abe kasa popara ste...

Тоа Библијата да си ја чуваш под перница, ама под итно да престанеш да гледаш филмови. Верба во Исус и ќе сфатам некако, ама верба во Шон Пен?

Какви 20 и кусур грамови, бре? Барем за секојдневни работи едуцирај се.

ok izvini . izvini molim te .Te molam molim te izvini . Abe od kaj si ti ? Kazav so imam procitano , ne rekov deka vevam vo to . Pa na krajot na kraistata od kur znaes ti dali ne e taka ? Sranjava so gi citav za gramovite se od maestro po astralna proekcija , so najmalku 2000 pati astralno se proektiral - taka da - aj uzivaj

ej, znaci kolku coek da se trudi da najde neso asalno u pravoslavieto, se e bezvrska, apsolutno se slagam so sukon vo vrska so ona sto go kaza za hitler deka trebalo da se...za toa...ama ova miki sto go zbori nema vrska, abe izlegol li miki van negovoto geto da vidi malku poveke....

abe moze ne go vikaat taka, terminot e indiski ama sustimnata e ista, citaj ja bog i svetsko zlo od eden ruski pravoslaven filozof i ke vidis deka ima elementi na reinkarnacija i karma poso on vika, ne mi teknua na imeto, bog saka site da se spasat a posto bog saka m,ora taka da bide i zatoa ke se sp[asele site preku povtorni inkarnacii ovde na zemjata se dur ne stanat dostojni za spasenie. abe kasa popara ste...

Да, Бог навистина сака сите да се спасат па токму затоа ни го испрати својот Единородоен Син.

Елементите на реинкарнација може само тебе на нешто да те асоцираат, ако си ја читал книгата. Православието не познава карма или судбина, ниту реинкарниација, туку познава смрт а после неа-суд.

Да, сум излегол и од моето гето, оти „до вчера„ се изјаснував за атеист и ништо од атизмот не ми е непознато.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom